Pastafari bieden EO zielenhulp

Icoon OpmerkelijkAanhangers van de Cultus van het Vliegend Spaghetti Monster, ook wel Pastafari genaamd, zullen vanmiddag om 12:30 uur een processie houden voor de gebouwen van de Evangelische Omroep. Zij willen de EO’ers zielenhulp bieden en “uit hun onwetendheid verlossen” aangaande de evolutieleer. Dit naar aanleiding van de censuur die de EO toepast op de door hen uitgezonden natuurdocumentaires.

De EO paste de documentaires aan met het oog op de Christelijke scheppingsleer, maar die klopt niet volgens de pastafari. Zij zeggen dat de schepper, het Vliegend Spaghetti Monster 'met Zijne Noedelige Aanhangsels', eerst een dag heeft nagedacht, daarna drie dagen heeft geschapen en daarna drie dagen heeft gerust. "Voor de mensen van de EO is dit idee duidelijk nog nieuw", aldus intiatiefnemer Mark van den Borre. "Zij weten ook nog niets van de biervulkanen en stripperfabrieken in het hiernamaals".

Hij gaat ervan uit dat de deelnemers in gepaste rituele piratenkledij zullen verschijnen, aangezien Pastafari geloven dat mensen afstammen van piraten.


Het Vliegend Spaghetti Monster