Jeroen van der Boom verslaat Jannes

Icoon MuziekJeroen van der Boom is eindelijk landelijk doorgebroken. De voormalige calltv-presentator staat volgende week nummer ťťn in de Nederlandse Top 40 met 'Jij Bent Zo' en verdrijft vriend Gerard Joling van de eerste plek. Van der Boom versloeg in de strijd om de nummer 1 tevens Jannes en Monique Smit, die ook hoge ogen gooien met hun Nederlandstalige hits.

Van der Boom timmert al een hele poos aan de weg. De Nieuwe Revu onthulde onlangs dat de zanger een kleine zeven ton per jaar verdient met zijn werkzaamheden, in vakjargon ook wel schnabbelen genoemd. Die schnabbels bestaan onder meer uit dinnershows, optredens in kroegen en stemmen doen in Cafť de Wereld. Zo kan Van der Boom perfect Gerard Joling imiteren.

'Geer' gunt hem het succes overigens van harte. "De afgelopen weken was hij een enorme steun', vertelt Van der Boom. "We hebben een geweldig contact." Of Van der Boom nog aan zijn reeds geplande vakantie toekomt van te bezien. Hij wordt nu overal gevraagd voor promotie. Een ding staat voor van der Boom al vast: "Ik hoef niet meer Tom Jones of Robbie Williams na te doen om succesvol te zijn."