PSV treft Real Madrid

Maikel (WeebI)
PSV ontmoet Real Madrid in de finale van het Russian Railways Tournament in Moskou. De Spanjaarden wisten gastclub Lokomotiv Moskva na een moeizame start te verslaan.

Ivanovic opende namens Lokomotiv al heel snel de score. De verbijsterde Madrilenen, die aantraden in een halve B-opstelling, kregen het lastig tegen de Russen. Na een dikke twintig minuten kreeg Iker Casillas een zeer matige terugspeelbal te verwerken. De doelman verslikte zich, en Draman Traoré kon de 2-0 maken. De twee goals zouden ook de enige treffers voor rust zijn.

Na rust bracht Real enkele wissels in de ploeg, en het draaide direct beter. Zeven minuten na rust scoorde Guti, en nog geen twee minuten later bracht Gonzalo Higuaín zijn ploeg op gelijke hoogte. Javier Saviola mocht nog geen tien minuten daarna de Madrilenen op voorsprong zetten vanaf de stip. De Russen kregen nog kansen op de 3-3, maar in plaats daarvan liep De Koninklijke in de slotfase uit naar een 5-2 overwinning, toen Guti en jeugdspeler Javier Balboa het doel nog eens vonden.

Zondag speelt Real Madrid tegen PSV, dat eerder na strafschoppen te sterk was voor AC Milan. De Italianen spelen om de derde plaats tegen Lokomotiv.