Marktplaats 'verkoopt' geen negers meer

Via Marktplaats is van alles te koop. Zo vind je er concertkaartjes, biertappen, televisies, koelkasten en zelfs negers. Tenminste, die suggestie werd tot vanochtend gewekt. Door een zoekopdracht op Google zou je via Marktplaats.nl aan een heuse neger kunnen komen.

Directeur Oscar Diele van Marktplaats zegt dat zijn bedrijf bij de zoekmachine adverteert bij honderdduizenden zoektermen. Deze trefwoorden worden automatisch gegenereerd. Wel is er een zwarte lijst van zoektermen waar Marktplaats geen reclame bij wil maken.

Een lezer van een weblog ontdekte de opmerkelijke advertentie. Als je via Google naar het woord 'neger' zocht, kreeg je de volgende advertentie te zien: "Negers? Veel keuze op Marktplaats. Dé advertentiesite van Nederland!"

"Blijkbaar stond het woord 'neger' daar niet op", aldus Diele. Hij zal erop toezien dat de term alsnog aan de zwarte lijst wordt toegevoegd. "Dit lijkt me een term waar we niet mee zouden willen adverteren. Als we dit soort signalen krijgen, passen we de lijst aan."

Met dank aan stenic3 voor de submit.