FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 29 april 2005

Rekenen en Nederlands moet beter op pabo

Pabo-studenten die na na het eerste jaar van hun opleiding nog onvoldoendes halen voor Nederlands en rekenen, moeten de opleiding verlaten. Deze regeling heeft minister Maria van der Hoeven (Onderwijs) vrijdag gemaakt met de lerarenopleidingen. De minister verklaarde tot deze regeling te zijn over gegaan omdat veel studenten die een opleiding voor onderwijzer volgen, onvoldoende kunnen rekenen.

Alle studenten die de pabo willen volgen moeten voortaan voor de opleiding een toets rekenen en taal maken. Is het niveau onvoldoende, dan krijgen ze bijlessen. Na het eerste pabo jaar krijgen de leraren-in-spé nog een test. Studenten die die test niet halen krijgen een bindend studieadvies iets anders te zoeken. Welk niveau de studenten moeten halen, mogen de opleidingen zelf bepalen.

Man (63) overleden op Mount Everest

Een 63-jarige Canadese professor die probeerde de oudste Canadees op de top van de Mount Everest te worden, is vrijdag op de flanken van 's werelds hoogste berg omgekomen. Dat hebben verschillende Canadese media gemeld.

De professor, genaamd Sean Egan, overleed aan een hartaanval. Op het moment van de fatale aanval was Egan, hoogleraar bewegingsleer van beroep, bezig aan een afdaling vanaf het basiskamp. Hij was van plan eerder terug te keren vanwege ademhalingsproblemen.

In de afgelopen tien jaar zijn op de Mount Everest al 185 klimmers omgekomen.

Goede sfeer op Koninginnenach

De Haagse Koninginnenach in de hofstad verloopt volgens de politie goed. "Er hangt een goede sfeer en het is lekker weer", aldus een woordvoerder. Over bezoekersaantallen zei de woordvoerder nog niets te kunnen melden.

Aan het begin van de avond liepen vooral ouders met hun kinderen door de binnenstad van Den Haag. Die groep kwam vooral voor het optreden van het rapduo Lange Frans & Baas B.

De Koninginnenach duurt officieel tot twee uur in de nacht, maar de cafés blijven tot vier open.

Voetbal: Injectie Cannavaro schokt Italië

De Italiaanse tv-zender RAI heeft beelden vertoond waarop is te zien hoe de Italiaanse international Fabio Cannavaro op 11 mei 1999, aan de vooravond van de finale van de UEFA Cup tegen Olympique Marseille, een injectie van de clubarts van Parma krijgt. De injectie bevatte het medicijn neoton, een herstelmiddel voor hartpatiënten. Het middel, dat uit de handel is genomen, stond niet op de dopinglijst.

De beelden van de injectie werden genomen door de voetballer zelf. Toen Cannavaro, tegenwoordig uitkomend voor Juventus, lucht van de uitzending kreeg, probeerde hij die te verhinderen met de dreiging van gerechtelijke stappen.

De dreiging haalde niets uit, en de beelden werden toch vertoond. Uiteindelijk liet Cannavaro zich in het programma Punto a capo verdedigen door zijn advocaat. Volgens de speler is de bewuste tape van hem gestolen.

Het is nog onduidelijk of de beelden gevolgen hebben voor de Italiaan. Zijn werkgever Juventus heeft nog niet gereageerd.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

PSV heeft zorgen om Beasley

PSV-trainer Guus Hiddink weet nog niet of hij woensdagavond tijdens de thuiswedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen AC Milan over Damarcus Beasley kan beschikken.

Damarcus Beasley viel in de slotfase van het duel met FC Twente (2-2) uit met een vleeswond, na een botsing met Majstorovic.

Ook Jefferson Farfan haalde het einde van de wedstrijd niet. De Peruviaan liet zich al na twintig minuten vervangen. Hij heeft last van een pees bij zijn enkel.

Ji Sung Park kreeg rust tegen FC Twente, maar kan vermoedelijk woensdag wel spelen. Wilfred Bouma kampt nog steeds met een rugblessure, maar de medische staf van PSV stelt alles in werking om de verdediger speelklaar te krijgen.

Makers naaktfoto's bejaarden vrijuit

Justitie zal geen vervolging instellen tegen de twee verzorgers die afgelopen februari naaktfoto's maakten van dementerende bejaarden in een Brunssumse zorginstelling. Dat heeft de Maastrichtse persofficier van justitie W. Smits vrijdag bekend gemaakt. Het Openbaar Ministerie heeft hun zaak voorwaardelijk geseponeerd.

Wel zegt justitie dat het verwerpelijk is dat de verzorgers onverhoeds foto's maakten van bejaarden in situaties, waarin ze zich niet konden verweren. Maar volgens justitie zijn de verzorgers al genoeg gestraft. Een van de verdachten, een 24-jarige verzorger is inmiddels ontslagen, een andere, 23-jarige leerlingverpleegster, zit in een ontslagprocedure.

NZO in geweer tegen campagne veganisten

TechXP had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) is van plan juridische stappen te nemen tegen de NVV, de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De veganisten hebben een campagne opgezet tegen het consumeren van zuivelproducten met als website www.zuiveloffline.nl. Deze website is bijna identiek aan de website van de NZO, www.zuivelonline.nl. "De veganisten hebben uiteraard het recht op vrijheid van meningsuiting, maar je moet dan wel strijden met open vizier", aldus een woordvoerder van de NZO.

Extreme droogte in Spanje

Volgens het Nationale Meteorologische Instituut (INM) van Spanje is het in het Zuid-Europese sinds zestig jaar niet meer zo droog geweest als nu. Vergeleken met een normale periode is er nu gemiddeld 37 procent minder regen gevallen. Afgelopen januari spande de kroon met slechts 16 procent van de gemiddelde neerslag. De droogste gebieden liggen in het midden van Spanje waar nauwelijks een kwart van de normale regenval voorkwam.

Het INM waarschuwt tegen "een extreme droogte zonder precedent". Vanaf 1947 meet het instituut de neerslag systematisch en is geschokt door de geringe regens van de afgelopen herfst en winter. De afgelopen maanden november tot maart zijn volgens het INM in al die jaren niet zo droog geweest in Spanje, zo berichtte het INM.

Wereldwijd Halo 2 toernooi komt eraan

Gamestop is samen met Bungie op zoek naar de enige echte ultieme Master Chief en houdt een wereldwijd Halo 2 online toernooi. Uit ieder van de 24 Xbox Live regio's komt een winnaar tevoorschijn en al deze winnaars zullen onder elkaar uitmaken wie de échte kampioen is.

Het toernooi begint rond 2 mei en zal plaatsvinden in de vorm van een 'Rumble Pit matchmaking playlist'. Statistieken van gamers die zich registreren en deelnemen aan het toernooi worden bijgehouden en op 30 mei zijn de winnaars van de voorrondes bekend. Voor de VS-winnaar staat er nog een extra prijs te wachten: 500 dollar, een digitale camcorder en een Halo 2 gear inclusief Master Chief pop. De winnaar van het globale toernooi (waar de VS-winnaar ook aan mee zal doen) maakt kans op 1500 dollar, een 50 inch DLP televisie, een HD DVD player/recorder, een 24-karaats gouden Halo 2 disc en natuurlijk een trofee. Haal de controllers maar uit het vet en begin te oefenen!

Duitse douane onderschept miljoenen sigaretten

De Duitse douane heeft in Aken een partij van 9,3 miljoen sigaretten onderschept. De rookwaar was afkomstig uit China. Volgens de douane is de kans groot dat de sigaretten, van vervalste merken, waren bestemd voor de Nederlandse markt.

De sigaretten werden gevonden in een container die volgens officiële documenten schoenen bevatte en vanuit China via de haven van Hamburg was ingevoerd. De douane heeft ook zes mensen opgepakt die verdacht worden van het organiseren van de smokkel. De zes zitten in voorarrest op verdenking van belastingontduiking en heling.

Voetbal: Frank de Boer mogelijk terug naar Ajax

TV-zender RTV Noord-Holland heeft gezegd dat de huidige trainer van Ajax, Danny Blind, een gesprek met Frank de Boer heeft gehad over een eventuele terugkeer naar de Amsterdamse club. Geconfronteerd hiermee, bekende Blind dat hij gesproken heeft met de verdediger, die momenteel met broer Ronald in Qatar speelt, maar hij wilde niet zeggen waarover.

De berichten over een eventuele terugkeer van De Boer komen tegelijk met die van middenvelder Edgar Davids. Die is niet gelukkig bij Internazionale en volgens RTV Noord Holland is men er in de wandelgangen bij Ajax van overtuigd dat hij weer naar Amsterdam komt.

Paul Bosvelt naar SC Heerenveen

Paul Bosvelt vertrekt na de zomer van Manchester City naar SC Heerenveen. Bosvelt tekende een contract voor twee jaar.

De 35-jarige middenvelder kwam met de Friese club een contract overeen van twee jaar. Beide partijen hebben afgesproken de samenwerking na één seizoen te evalueren. Bosvelt kon na twee jaar transfervrij vertrekken bij zijn huidige club, Manchester City.

De oud-international boekte zijn grootste successen in dienst van Feyenoord, tussen 1997-2003. In deze periode werd hij onder andere kampioen en won hij de UEFA Cup. Voor Feyenoord en Manchester City speelde Bosvelt voor FC Twente en Go Ahead Eagles. De routinier wordt woensdagmorgen gepresenteerd in het Abe Lenstra-stadion. Daarna wordt hij medisch gekeurd.

Fok vs. GOT

Situatieschets:

- Een aantal members van Tweakers.net hebben er hun "Henk" neergezet (G T)
- Verder staat er (k) HLPDSK. De (k) slaat op de MSN-smilie ( ) en HLPDSK slaat op HlpDsK, namelijk een moderator op GoT.
- Fok! is aanwezig geweest en heeft ervan gemaakt GoT Zuigt.
- Hierna heeft Fok! er "Fok!" geschreven.
- GoT is toen gekomen met een waterpistool en heeft "zuigt" weggewerkt.
- Hierna is GoT weggegaan omdat het water op was.
- Iemand heeft er daarna "Geen Stijl" boven geschreven.
- Hierna is er een streep door Henk gezet en is hij ingekleurd.
- Toen is er "Joy" onder geschreven en "Boe" erboven.
- Hierna heeft Fok! de volgende tekst opgeschreven: "D_D" (wat waarsch. slaat op z"n nickname Donald_Dick)
- De situatie was toen zo: Foto
- Fok!, D_D, Boe en Joy is weggebezemd door GoT!
- GoT heeft een hele grote schoonmaak gehouden!
- De ME kwam ook even vragen wat er allemaal aan de hand was. Ze zwaaide even later zelfs naar de webcam.
- Toen stond er alleen nog maar GoT en (k) HLPDSK, net als in het begin.
- Het is 20.00 geweest, Fok! is weer in actie gekomen. Er is nu groot Fok! geschreven. (zelfs over HLPDSK en (k) heen)

Via deze links kun je verschillende acties nog een keer bekijken:

Deel 1: http://forum.fok.nl/fok/list_messages/694893
Deel 2: http://forum.fok.nl/fok/list_messages/694944
Deel 3: http://forum.fok.nl/fok/list_messages/694984
Deel 4: http://forum.fok.nl/fok/list_messages/694998
Deel 5: http://forum.fok.nl/fok/list_messages/695014

Deze topics gaan dus over een webcam die geplaatst is op de volgende lokatie:

TERENA Secretariat
Singel 468 - D
NL-1017 AW Amsterdam
The Netherlands
Plattegrond

Klik hier om de webcam te openen.

Filmpjes:

Mirror 1
Mirror 2
Mirror 3

Foto"s:

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5

McLaren wederom de snelste in Jerez

Gisteren wist Kimi Räikkönen de snelste tijd te rijden tijdens de eerste testdag op Jerez. Pedro de la Rosa, testcoureur van McLaren Mercedes, was vandaag de snelste man op Jerez.

Opvallend is dat de Mclaren’s vandaag een heel stuk sneller waren dan tijdens de eerste testdag op Jerez. Kimi wist toen een 1:16.917 op de klokken te zetten. Pedro zette vandaag een 1:15.650 neer, op de voet gevolgd door Räikkönen.

Fernando Alonso was vandaag de snelste Renault-rijder. Hij kwam ruim voor teamgenoot Frank Montagny. David Coulthard was in tegenstelling tot gisteren sneller dan Vitantonio Liuzzi. Luizzi was iets meer dan een halve seconde langzamer dan de ervaren Coulthard.

De snelste tijden van testdag 2 op Jerez
1. Pedro de la Rosa - McLaren MP4/20 - 1:15.650
2. Kimi Räikkönen - McLaren MP4/20 - 1:16.465
3. Fernando Alonso - Renault R25 - 1:16.927
4. David Coulthard - Red Bull RB1 - 1:17.012
5. Olivier Panis - Toyota TF105 - 1:17.332
6. Ralf Schumacher - Toyota TF105 1:17.406
7. Vitantonio Liuzzi - Red Bull RB1 - 1:17.562
8. Franck Montagny - Renault R25 - 1:18.825

Sluiter uitgeschakeld in München

Raemon Sluiter heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale van het ATP toernooi in München. Hij verloor in de kwartfinale van het BMW Open in drie sets van Andrei Pavel.

In de vorige ronde wist Sluiter nog te winnen van titelverdediger Nikolay Davydenko. In de kwartfinale moest Sluiter het opnemen tegen Andrei Pavel. De als vijfde geplaatste Roemeen versloeg gister nog Sjeng Schalken.

Pavel won de eerste set met 6-1, waarna Sluiter de stand met 6-3 gelijk trok. In de beslissende set leverde Sluiter bij 3-4 zijn opslag in. Pavel maakte het duel daarna met 6-3 af. Hij treft zaterdag in de halve finale de Duitser Tommy Haas.

E3 line-up Eidos en Bandai

Eidos en Bandai hebben allebei hun line-up van games op de E3 vrijgegeven. Eidos komt met onder andere een nieuwe Tomb Raider, Hitman en Commandos. Bandai komt vooral met Japanse games, zoals Digimon en Gundam.

De line-up van Eidos:

"[...]
Lara Croft Tomb Raider: Legend

Video gaming’s leading lady returns backed by an all new developer, engine, look and gameplay. Lara Croft Tomb Raider: Legend is grounded in the series’ tomb raiding roots and built to challenge even the most accomplished serial adventurer. Eidos and Crystal Dynamics shaped Lara’s look and movements to be an inherent extension of her skills, motivation and personality. An arsenal of modern equipment, such as a magnetic grappling device, binoculars, frag grenades, personal lighting device and communications equipment, allows gamers to experience tomb raiding as never before. New character animations and controls allow her to move through stunning environments with grace and precision, while an understanding of the game’s original appeal reinvigorates the fundamental explore-and-solve adventure experience.

Lara Croft Tomb Raider: Legend is slated for release on the PlayStation®2 computer entertainment system, Windows PC and the Xbox® video game system from Microsoft.

Hitman: Blood Money

The world’s deadliest assassin, Agent 47, is back and this time he’s paid in cold, hard cash. How the money is spent will affect his passage through the game and the weapons at his disposal, resulting in a unique gameplay experience for each player. In Hitman: Blood Money, Agent 47 finds himself in the midst of a war between two rival contract agencies. When assassins from his contract agency, the ICA, are systematically eliminated in a series of hits, it seems a larger, more powerful agency has entered the fray. Suddenly, Agent 47 loses contact with the ICA. Sensing that he may be the next target, he travels to America where he attempts to carry on with business as usual. Powered by a new version of IO-Interactive’s stunning Glacier engine, Hitman: Blood Money will deliver the most brutal and realistic simulation of the life of a merciless assassin.

Hitman: Blood Money will be available on the PlayStation®2 computer entertainment system, Windows PC and the Xbox® video game system from Microsoft.

25 To Life

25 To Life is an urban action third person shooter and the first true cops and robbers game to hit the market. Players choose their side and delve into intense online gameplay for up to 16 players, as well as a rich single player experience. Witness the gritty lifestyles of police task forces or strive to survive as a criminal fighting your way out of the streets. Players can fully customize their own law enforcement or criminal characters with the latest gear and take them online to battle for their turf in an array of different play modes. Urban youth culture veteran, P. Frank Williams lends his talents to 25 To Life with his involvement in writing not only the game’s deep single player story, but also all in-game dialogue. As an internationally recognized journalist, TV producer, author and commentator, P. Frank Williams brings a level of legitimacy to 25 To Life that is essential for an authentic urban experience.

25 To Life will be available for the PlayStation®2 computer entertainment system, the Xbox® video game system from Microsoft and the Windows PC.

Commandos Strike Force

In a new direction for the multi-million selling series, Commandos Strike Force takes you right into the heart of the action from a first person perspective. Gamers will take control of the three members of the Strike Force unit, each with their own play style. Switch between the Green Beret, always at the heart of the action with his expertise in combat and the use of heavy weaponry; the Sniper with his nerves of steel and expert marksmanship; and the Spy, stealthily striking at the heart of the enemy. However, it is your choice how you execute plans of attack by using the Commandos’ unique skills. Set in war torn Europe amid the backdrop of World War II, you must take your highly trained group on a series of daring missions, deep behind enemy lines in France, Norway and Russia. Taking control of a Nazi-occupied town, freeing French Resistance prisoners and kidnapping a general are a few of the large range of missions.

In addition to a compelling single player campaign, Commandos Strike Force features a variety of online multiplayer modes.
[...]"


En tenslotte de E3 line-up van Bandai:
"[...]
One Piece: Grand Battle

The characters from the hit TV show make their US debut in this fighting game, coming summer 2005 to the PlayStation®2 computer entertainment system and Nintendo GameCube. Play as one of 16 weird and wonderful pirates from the show and pick up objects around you to use as weapons as you battle to become the King of the Pirates! The game features 6 game play modes including 2 player versus mode and tournament mode. With tons of moves for each character and lots of unlockable features, One Piece: Grand Battle is a fun fighting game that will definitely be one for the treasure chest!

One Piece

Ahoy there mi hearties! Launching at the same time as the PlayStation®2 and Nintendo GameCube versions, One Piece will also debut on the Game Boy Advance this summer. Play as Monkey D. Luffy in this side-scrolling action game as you battle pesky pirates in your quest to become the Pirate King! Use all your stretchy skills to defeat all 12 enemies from the hit TV show, collect items and unlock new areas and special moves each time you play!

Zatch Bell

Experience the world of Zatch Bell as seen in the hit TV show! The Mamodo of Zatch Bell make their US debut in this fighting game for the Nintendo GameCube (and other platform to be announced) this summer. Every 1000 years, 100 Mamodo descend upon earth to conduct the ultimate battle with the winner becoming the mighty king of the Mamodo world. Choose from your favorite characters as you battle across 18 different stages with your human partner; collect trading cards and input codes to unlock secret spells and mamodo in the video game.

Inuyasha: Feudal Combat

Unleash your dog-demon! Featuring all your favorite characters from the hit TV show, the first Inuyasha™ fighting game for the PlayStation®2 launches Summer 2005 and features a mission mode, a battle mode for versus gameplay, practice mode and a story mode. Featuring an original battle system, the game allows you to partner with another character, select the best formation system and develop and strengthen your fighting partnership, and destroy objects around you as you battle to take out the opposition.

DICE – DNA Integrated Cybernetic Enterprises

DICE to the rescue! Featuring all your favorite characters from the hit TV show plus original Dinobreakers never seen before, DICE makes its videogame debut this summer in this action game for the PlayStation®2. The DICE team makes a formidable force; transform your Dinobreaker from vehicle to dinosaur mode or even fight on foot, unlock and upgrade weapons and use your satellite bots to destroy the enemy! Always on call, always on alert - DICE is ready for action!

Mobile Suit Gundam SEED: Never Ending Tomorrow

Play as one of the 2 heroes from the Gundam SEED storyline in this action game coming to the PlayStation®2 this summer. Featuring more than 50 playable mobile suits from the TV series, the game features 4 game play modes including Story Mode, Mission Mode and 2 player Versus Mode, with story arcs from the Gundam SEED TV show and others. Featuring more than 40 minutes of movie-quality CGI and cut-scenes, as well as the combat system, unique weapons and attacks from the TV series - pick your favorite mobile suit and battle it out!

Digimon World 4

The hit Digimon World series makes its return this May with this multi-player action RPG for the PlayStation®2, Nintendo GameCube™ and Xbox®. Access to the real world has been terminated and a sinister new world has been discovered. Play as your favorite Digimon, Digivolve and battle your way across the servers of the Digimon World. Collect weapons, armor and items to customize your Digimon’s skills and attributes.

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

Section 9 returns to take out the latest terrorist cell in this futuristic first-person shooter coming to the PSP™ handheld entertainment system this summer. Use Motoko’s agility, Batou’s strength, Togusa’s stealth or Saito’s sniper skills to take out the terrorists. Train and customize Tachikoma to assist you in your missions and hack into enemies to obtain information crucial to your missions. Features wireless battles and communication – up to 4-players!
[...]"


WRC:Citroën blijft domineren

Vanochtend is de Rally van Italië van start gegaan. De rally bestaat uit zeventien klassementsproeven met een totale lengte van 350.03 km. Vorig jaar wist Petter Solberg de rally nog te winnen, maar na dag één staat de Fin nog maar op plek drie van het algemeen klassement.

Stage 1
Marcus Grönholm wint de eerste stage van de dag met de Peugeot 307 WRC. Hij was negen seconden sneller op de proef dan Rovanpera, die verassend met zijn Mitsubishi de tweede tijd neer had gezet. De beide Subaru rijders Atkinson en Solberg reden exact dezelfde tijd en eindigden op een gedeelde derde plek op deze proef voor de tweede Mitsubishi rijder Gigi Galli. Toni Gardemeister begint de rally slecht door met zijn Ford op een steen te rijden. Hij beschadigde daarbij zijn ophanging en moet genoegen nemen met een zeventiende plek.


Het parcours van de Rally van Italië

Stage 2
De tweede stage van de dag is vergelijkbaar met de eerste. Ook hier wordt er weer gereden op zwaar terrein waar zowel van de coureur als de auto veel wordt gevraagd. Loeb begint met zijn Citroen rustig op de proef maar wint de stage uiteindelijk toch. Grönholm wordt tweede en blijft het algemeen klassement op dat moment leiden. Mikko Hirvonen zet een knappe prestatie neer door met zijn ford de derde tijd te pakken. De Mitsubitshi’s kunnen de snelheid niet bijhouden en zakken terug in het klassement.

Stage 3
Loeb pakt ook de derde stage, hij is op deze proef sneller dan Solberg op plaats twee. Voor Grönholm wordt het onmogelijk om de rally te winnen omdat hij op deze proef met zijn wagen over de kop gaat. De Fin kan de race wel vervolgen maar valt buiten de top twintig in het algemeen klassement. Mikko Hirvonen blijft goed presteren en eindigt opnieuw als derde op de proef.


Het service park van Subaru

Stage 4
Marcus Grönholm is bezig om tijd goed te maken na zijn fout op stage drie en pakt de overwinning op deze proef. Loeb en Duval, de twee Citroën rijders, eindigen allebei met dezelfde tijd op plaats twee. Solberg verliest drie seconden op deze twee en eindigt als vierde.

Stage 5
Op de tweede stage van de middagsessie wordt de voorsprong die Loeb heeft in het algemeen klassement door de Fransman uitgebreid. Hij verslaat zijn voornaamste rivaal Solberg namelijk met veertien seconden. Teammaat van Loeb, de Belg Francois Duval, kent een minder gelukkige tijd op de proef wanneer hij over de kop slaat met zijn Xsara WRC en uit de rally moet stappen. Toni Gardemeister pakt de derde tijd nadat hij in de ochtend nog schade had gereden aan zijn Ford.


Toni Gardemeister die in de middag van dag één sterk reed

Stage 6
De Citroën Xsara WRC van Loeb blijft het goed volhouden en de Fransman pakt dan ook zijn vierde achtereenvolgende stage overwinning. Hij is daarmee zes seconden sneller dan Solberg. Gardemeister pakt ook op deze stage weer de derde plek, dit doet hij vlak voor Stohl op plek vier.

Algemeen klassement na dag 1:

plaatsnaammerktijdachterstand
1.S. LoebCitr1:34:51.3
2.P. SolbergSub1:35:23.0+31.7
3.M. HirvonenFord1:35:50.3+59.0
4.H. RovanperäMits1:36:09.0+1:17.7
5.T. GardemeisterFord1:36:25.1+1:33.8

'PRDV kan vooral rechtse kiezers trekken'

Een op de vijf Nederlanders overweegt een stem op de nieuwe Nederlandse politieke partij PRDV, een samenwerkingsverband van misdaadjournalist Peter R. de Vries, voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting en Jan Nagel, oud-voorzitter van Leefbaar Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond. Vijf procent van de kiezers is vast van plan op de partij te gaan stemmen.

PRDV staat behalve voor de initialen van De Vries voor Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang. De partij werd vorige week geregistreerd bij de Kiesraad. Volgens De Hond kan De Vries vooral kiezers trekken aan de rechterkant van het politieke spectrum. De journalist zegt zelf dat hij niet links en niet rechts wil zijn. Hij wil opkomen voor alle Nederlanders.

De oprichter van de PRDV zegt fundamenteel dingen te willen veranderen. "Mochten prognoses straks uitwijzen dat ik op zes zetels of zo zou uitkomen, dan haak ik alsnog af. Ik wil daadwerkelijk iets bereiken en niet als een splinterpartijtje fungeren", aldus De Vries vanochtend bij de bekendmaking van zijn plannen.

Cunego pakt bergetappe Romandië

Damiano Cunego heeft de eerste zware bergetappe van de Ronde van Romandië gewonnen. Hij finishte nipt voor Rabobank-renner Denis Mentsjov.

De Rabobank-ploeg was erg actief vandaag in de etappe van Aigle naar Anzère. Joost Posthuma en Erik Dekker reden vandaag 130 kilometer in de aanval, maar werden op de laatste klim door het peloton gepakt.

In dat peloton deed Phonak de hele dag het werk voor Oscar Pereiro. Gezien de zware cols op het einde van de etappe, werd verwacht dat hij weer de leiderstrui van Petacchi over zou kunnen nemen. Op de slotklim moest hij echter passen.

Met name Damiano Cunego testte de benen op de slotklim. Bij versnellingen van hem konden slechts weinigen volgen en uiteindelijk bleef vooraan een klein groepje over. Van Phonak zat toen alleen nog Botero vooraan. In de laatste 300 meter bergop sprintten Cunego en Mentsjov tegen elkaar, waarbij Cunego nipt de betere bleek. Botero pakt echter net de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag derde etappe:
1. Damiano Cunego (Ita) 3.45.50
2. Denis Mentsjov (Rus) z.t.
3. Santiago Botero (Col) +0.04
4. Daniel Atienza (Spa) +0.10
5. Manuel Beltran (Spa) z.t.
6. Marco Fertonani (Ita) +0.27
7. Mauricio Ardila (Col) z.t.
8. Alberto Contador (Spa) z.t.
9. Alexandre Moos (Zwi) +1.00
10. Aitor Osa (Spa) z.t.

Klassement:
1. Santiago Botero (Col) 11.50.34
2. Damiano Cunego (Ita) +0.02
3. Denis Mentsjov (Rus) +0.03
4. Manuel Beltran (Spa) +0.22
5. Daniel Atienza (Spa) +0.28
6. Marco Fertonani (Ita) +0.36
7. Alberto Contador (Spa) +0.37
8. Mauricio Ardila (Col) +0.39

April: zachter, zonniger, natter

April 2005 was zachter, zonniger en natter dan een gemiddelde april-maand. Dat blijkt uit het voorlopig maandoverzicht van het KNMI. Met nog één dag te gaan komt het weerinstituut uit op een gemiddelde temperatuur van 10,3 graden Celsius, twee graden meer dan normaal.

In De Bilt heeft het de hele maand niet gevroren, waar vier vorstdagen (dagen met een minimumtemperatuur onder het vriespunt) voor april normaal is. Op 3 april werd de eerste warme dag van het jaar gemeten, 21,2 graden Celsius in De Bilt. In Eindhoven steeg het kwik die dag zelfs naar 22,5 graden Celsius, de hoogst gemeten temperatuur van de afgelopen maand. Met 195 zonuren was april bovendien zonnig. Gemiddeld is dat aantal 162.

Landelijk gemiddeld viel zo'n 61 millimeter neerslag tegen een langjarig gemiddelde van 43 millimeter. Daarmee kan april 2005 als nat worden gekarakteriseerd. Van de KNMI-stations was Lelystad het natst met 91 millimeter neerslag en Ell (Limburg) het droogst met 40 millimeter neerslag.

Vietcong 2 aangekondigd

2K Games heeft vandaag een vervolg van Vietcong: Fist Alpha aangekondigd namelijk Vietcong 2. Dit komt volgens de makers door een groot succes van Vietcong een. Ondanks dat de game al twee jaar oud is spelen er namelijk nog steeds duizenden mensen online tegen elkaar.

Naast een volledig nieuwe 3D engine zullen er ook vele nieuwe multiplayer games in komen. Veel is er nog niet bekend over deze game maar het zal ook voor de fans van Vietcong 1 een hele nieuwe ervaring zijn aldus 2K games.

Met dank aan tim voor de submit.

Zeer gunstige 4e kwartaalcijfers voor Ubisoft

Goed nieuws van Ubisoft, de Franse game developer/publisher heeft over het 4e kwartaal van het fiscale jaar (1 januari t/m 31 maart) een omzet van 278 miljoen dollar weten te maken. Dit recordbedrag kwam mede door de succesvolle verkopen van games als Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory (welke 2.5 miljoen keer over de toonbank ging) en Brothers in Arms: Road to Hill 30, hiervan werden er 1.7 miljoen stuks verkocht. Ook de DS games van Ubisoft doen het goed, Asphalt Urban GT en Rayman zorgden voor een gezamenlijke verkoop van 740.000 stuks.

De jaarcijfers zullen pas in juni worden bekendgemaakt maar de woordvoerders van Ubisoft spreken over een omzet van 676 miljoen dollar, iets wat een stijging van 8% ten opzichte van vorig jaar zou betekenen.

Ook de prognoses voor de eerste twee kwartalen van het jaar 2005/2006 zien er gunstig uit, Ubisoft verwacht een omzet van 195 miljoen dollar te halen. Dit is 20% meer dan het jaar ervoor.

Dat het goed gaat met Ubisoft blijkt ook uit het feit dat er binnenkort 600 nieuwe werkplekken aan zitten te komen. Ook staan er een heleboel nieuwe games in de planning waarvan twee al bij naam genoemd worden namelijk Firefighters Command en No Surrender. Over deze games is nog niks bekend maar we houden je op de hoogte.

Wil je het hele persbericht van Ubisoft nog eens nalezen dan kan dat hier.

FOK!development is niets zonder jou

Dagelijks is achter de schermen een handjevol developers bezig FOK! steeds een stukje beter te maken. Je ziet er niet altijd evenveel van, maar dagelijks wordt er gebouwd, gerepareerd en onderling gedicussieerd over coole nieuwe dingen om in FOK! in te bouwen. Da's leuk om te weten, maar als FOK!ker merk je er eigenlijk niet zoveel van.

Om die reden zijn we onlangs begonnen een plek in te richten waar de geïnteresseerde FOK!ker een beetje mee kan spieken met de developers. Developer Central is een verzamelplek voor development nieuws, tips voor gebruikers en de weblogs van developers. Je kunt er lezen wat er achter de achterste schermen gebeurt en, als je wilt, een reactie achterlaten. De site is momenteel nog relatief leeg, maar de komende tijd willen we deze gaan vullen met informatie voor de wat meer in FOK!development geïnteresseerde gebruiker. Zo zullen de developers op hun weblogs regelmatig meldingen maken van aanpassingen aan de site, inclusief een stukje uitleg.

RFD verandert van naam
Tegelijk met de opening van deze site gaat het subforum 'Replique en Frontpage Development' van naam en karakter veranderen. Met de ingebruikname van Replique en de nieuwe frontpage, in maart vorig jaar, hebben we dit forum geopend om snel de bugs te kunnen inventariseren. Besloten is toen om het forum ook na de eerste aanloopperiode open te houden, zodat ideeën en fouten eenvoudig bij elkaar verzameld konden worden.

De frontpage en het forum zijn echter niet de enige onderdelen die aan vernieuwing doen. Daarnaast geeft de naam van het forum niet duidelijk genoeg aan dat dat het forum bedoeld is voor bugs en feature requests. Tenslotte is het forum eigenlijk een soort tweede Feedback forum geworden, maar dan gericht op een specifiek onderwerp.

Om wat meer duidelijkheid te scheppen in het forum, voor zowel users als developers, veranderen we daarom de naam van RFD in 'FOK!features, bugs en development'. Het forum wordt daarmee een veredelde bugtracker in forumvorm (wat het in principe al leek te zijn), waar we op een overzichtelijke manier een archief van bugs en feature requests willen gaan vormen. Het posten in het forum gaat daarmee ook lichtelijk veranderen. Topics worden bugreports of feature requests. We zullen strenger gaan letten op het aanwezig zijn van tags in de titel, en topics zullen worden gesloten als de melding in een voor developers toegankelijk intern systeem is genoteerd. Daarnaast zijn discussies over development natuurlijk nog steeds meer dan welkom, maar de nadruk zal op de bugreports en feature requests liggen. Het forum wordt daarmee wat zakelijker, wellicht saaier, maar we gaan er van uit dat het prettiger werkt voor het doel van het forum.

Het bijhouden van bugs zal in de nabije toekomst gaan gebeuren door middel van een 'echte' bugtracker, die toegankelijk wordt voor iedereen. Hierin zal door development de inhoud worden bijgehouden, en kun je je eigen meldingen opzoeken en de status ervan bekijken.

Al met al hopen we met deze veranderingen de communicatie tussen de developers en gebruikers in de goede richting te schoppen, waardoor FOK!, met jouw hulp, alleen maar beter wordt.

Opnieuw blessure voor Trabelsi

De Amsterdamse zender AT5 meldt dat Ajax-speler Hatem Trabelsi vrijdag tijdens de training een blessure aan zijn achillespees heeft opgelopen.

Door de blessure zal hij zaterdag niet in actie kunnen komen in de competitiewedstrijd tegen RBC Roosendaal. Sinds 17 april kon de voetballer al niet spelen wegens een blessure aan zijn knie. Johnny Heitinga zal de Tunesier, net als in de voorafgaande wedstrijden, vervangen.

Possession aangekondigd voor PS3, Xbox 2 en PC

De laatste tijd wordt er veel geroddeld over de nieuwe Xbox van Microsoft en je zou haast vergeten dat Sony ook nog met de PS3 komt. Om dat weer even duidelijk te maken heeft Blitz aangekondigd bezig te zijn aan een survival-horror game, Possession, voor de PS3. Je speelt "the Enslaver" en je moet met een leger zombies een hele stad ruïneren. Je zal volgens Blitz alles kunnen vernietigen en zelf kunnen bepalen hoe je dit doet. De game zal waarschijnlijk pas worden gereleased in 2007. Op de E3 horen we ongetwijfeld meer over deze titel, maar tot dan moeten we het nog doen met deze 4 screenshots:


Prachtige screens van next-gen titel '2 Days to Vegas'

Benieuwd hoe de next-gen titels er waarschijnlijk uit gaan zien? Steel Monkeys komt met screenshots van hun nieuwe game 2 Days to Vegas. Het spel zal een GTA-achtige gameplay hebben waarin de speler in de huid kruipt van Vinny. Vinny komt net uit de gevangenis en komt er meteen achter dat zijn broertje Tony diep in de problemen zit. Dit is het begin van veel schieten en achtervolgingen in een verhaal dat zich binnen 48 uur zal afspelen.
Een platform is nog niet bekend behalve dus dat het een next-gen console zal zijn.








PSV en Juventus volgen Vukcevic

Zowel PSV als Juventus hebben interesse in de 19-jarige middenvelder Simon Vukcevic van Partizan Belgrado.

Al een aantal maal zouden scouts van de beide clubs op de tribune hebben gezeten om naar de verrichtingen van Vukcevic te kijken, die als een talent wordt gezien en eerder uitkwam voor FK Buduænost Podgorica. De transferwaarde van spelmaker wordt geschat op ongeveer 8 miljoen euro.

[upd] 'Osama Bin Laden is dood'

ISS had ons via de nieuws-submit te melden:

Er gaat een sterk gerucht dat Osama bin Laden dood is. Betrouwbare websites, waaronder Debka.com, hebben dat gemeld. Debka.com zou ook bronnen binnen de Israelische Geheime Dienst hebben.

Volgens Amsterdamse beurshandelaren stijgt de beurs op geruchten rondom de dood van topterrorist Osama bin Laden. De Amsterdamse AEX staat op een winst van 0,5 procent.

Update 16:11 uur
Het Britse persbureau Reuters meldt inmiddels dat het bericht waarschijnlijk nep is. "De anonieme auteur van het artikel lijkt gewoon mensen naar zijn posting willen te trekken met de suggestieve kop. Er is geen bewijs dat Bin Laden dood is."

Zilverkleurige PsTwo aangekondigd

Tja, wat doe je als je Sony heet en je meer gamers aan wilt trekken? Dan breng je natuurlijk een nieuwe PlayStation 2 versie uit! Dit is precies wat Sony gaat doen en vanaf 13 mei is er dan ook een nieuwe zilverkleurige PsTwo te koop in de winkels.

De zilverkleurige PsTwo zal te koop zijn voor ongeveer 159 euro en zal begeleid worden door een hele serie los te kopen zilverkleurige accessoires zoals vertical stands, memory cards, controllers, afstandbedieningen en zelfs een speciale zilverkleurige uitvoering van de EyeToy.


'Thuistelers wiet niet meer voor rechter'

CDA-minister Piet Hein Donner van Justitie wil kleine wiettelers die in eigen huis hennep kweken niet meer voor de rechter brengen. Planten en apparatuur moeten bij ontdekking op kosten van de thuiskweker worden vernietigd. Verder wordt hem een boete opgelegd en kan hij de belastingdienst op zijn dak krijgen.

De mankracht die daarmee vrijkomt bij politie en justitie kan dan worden ingezet om grootschalige commerciële wietproductie op te sporen. De maximumstraf op grootschalige teelt wil Donner van 4 naar 6 jaar brengen.

Thuistelers die voor de tweede keer worden gepakt komen wel voor de rechter. Justitie onderzoekt verder of thuistelers makkelijker uit hun huis te zetten zijn. Dat moet voor zowel huurwoningen als opmerkelijk genoeg ook voor eigen woningen gaan gelden.

Meer thuistelers
Advocaat André Beckers, gespecialiseerd in cannabiszaken, zegt vandaag in een reactie dat de thuiskweek juist interessanter zal worden wanneer men niet voor de rechter wordt gebracht. Volgens hem zullen er dan heel wat kwekers bijkomen.

Donner zint overigens ook op de mogelijkheden om de zogenoemde growshops aan te pakken. Dat zijn winkels die benodigdheden voor de kweek van wietplanten verkopen, zoals voeding, lampen, afzuigers en filters. Probleem tot nu toe is dat deze middelen ook voor de kweek van bijvoorbeeld tomaten kunnen worden ingezet. Inmiddels dient er al een proefproces tegen een growshop.

-
Zie ook: Donner wil wietbranche aanpakken.

Fotograaf verdacht van maken kinderporno

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Justitie verdenkt een 42-jarige fotograaf uit Almere van vervaardiging van kinderporno. De man, eigenaar van een modellenbureau in Almere-Haven, zou aspirant-modellen hebben ingezet voor de vervaardiging van kinderporno. Hij werd op 30 maart gearresteerd. Bij hem werden zeker 500.000 bestanden met kinderporno gevonden.

Een gedeelte van de kinderporno heeft de verdachte volgens justitie zelf gemaakt. De rest is afkomstig van internet. De bestanden werden gevonden op acht computers, cd-roms, video's en dvd's.

Hoeveel kinderen slachtoffer van de man zijn geworden is nog onduidelijk. Justitie hoopt dat slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan, dat alsnog doen. Eind mei moet de man voorkomen.

Raadsel van exploderende padden opgelost

Icoon opmerkelijk nieuws In een poel in de Duitse stad Hamburg ontploften afgelopen maand duizenden padden. Het Duitse Instituut voor Hygiëne en Milieu sloot uit dat (bekende) virussen of schimmels de oorzaak waren, maar wat dan wel de oorzaak was, was niet bekend. Een Duitse amfibie-deskundige zegt nu wel de oorzaak gevonden te hebben: kraaien.

De padden in de poel zwellen binnen enkele minuten op, waarna ze ontploffen. Hun ingewanden en lichaamsdelen vliegen daarbij alle kanten op. Omdat er overal lichaamsdelen van padden rond de poel liggen, kreeg die al gauw de bijnaam 'Poel des Doods'.

De Berlijnse amfibie-deskundige Frank Mutschmann, die twee kadavers kreeg van het Instituut voor Hygiëne en Milieu, denkt echter dat er een simpele verklaring is. Volgens hem worden de padden namelijk 'lekgeprikt' door kraaien die uit zijn op hun lever. Als gevolg van hun verwondingen kunnen ze dan ontploffen.

"Padden zwellen van nature op als een vorm van zelfverdediging. Maar wanneer hun lever wordt afgepikt en hun maag wordt doorboord, exploderen bij die tactiek hun bloedvaten. Dan ontploffen ook hun longen en spatten vervolgens hun ingewanden uiteen", aldus Mutschmann.

Mutschmann denkt niet dat er veel kraaien nodig zijn om de duizenden padden te doen ontploffen. Hij schat namelijk dat drie tot vijf kraaien al voldoende zijn voor honderden dode padden in een korte tijd. "Kraaien zijn intelligente dieren. Ze leren heel snel hoe ze de lever van een pad kunnen bemachtigen."


Vissersboot bij stormvloedkering gezonken

D_tje en Classic-PC hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 24-jarige stuurman van een Belgische viskotter is vrijdagmorgen rond 6:15 uur tegen pijler tien gebotst nadat hij in slaap was gevallen. De drie Nederlandse bemanningsleden wisten zich in veiligheid te brengen door op een pijler van de stormvloedkering te klimmen waarna ze door een reddingsboot konden worden opgepikt. Het vissersschip is gezonken.

De viskotter was op haar terugtocht nadat zij op zee had gevist. Aan boord waren naast de stuurman de 29-jarige schipper en een 19-jarige matroos. Het schip dat op weg was naar Colijnsplaat, voer ter hoogte van de Roompot rechtdoor over de veiligheidslijn waarna een botsing onvermijdelijk was.

Rainbow Six: Lockdown wederom uitgesteld

De tactische shooter Rainbow Six Lockdown werd eerst verplaatst van maart naar april, maar nu heeft Ubisoft bekend gemaakt dat het spel naar verwachting in de periode juli - september in de winkel moet liggen. Naast de veranderde release date meld het nieuwste rapport niks meer over een PC-versie, maar is er wel een GameCube-versie bij gekomen. Ubisoft heeft nog geen commentaar gegeven.

Submit Part 4

Je bent bezig met je dagelijkse Yoga oefening en je hebt je kind nog niet gevoed.
Een kind
op eigen initiatief.

De oude Volkswagen Golf van de huidige paus staat op eBay.

Als je de jaren 90 niet heb meegemaakt kun je dit op deze website bekijken.

Let vooral op de Hall of shame-pagina's (foute muziek) en de foto-collage's op de mode-pagina's. Kleding van slechts tien jaar terug waarin je tegenwoordig niet dood gevonden wilt worden.

Ze hebben het al oude probleem van de kip en het ei opgelost
Lees het verhaal.

Met dank aan StephanL, ZigoSOS voor de submits

NAC Breda wil Bodde

ADO Den Haag-middenvelder Ferrie Bodde staat in de belangstelling van NAC Breda. Inmiddels zijn de eerste gesprekken tussen de speler en de club al geweest, de club uit Breda ziet in Bodde de ideale opvolger voor David Mendes da Silva als die zou besluiten te vertrekken.

Mendes da Silva staat in de belangstelling van AZ en Feyenoord. Vooral de club uit Alkmaar heeft z'n zinnen gezet op de middenvelder, maar vind de vraagprijs van NAC vooralsnog te hoog.

ADO Den Haag wil Bodde niet kwijt. De club uit het Zuiderpark wil het contract met de 22-jarige middenvelder openbreken, het huidige contract loopt tot medio 2006.

Microsoft maakt flink meer winst

Microsoft heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2004/2005 een nettowinst gemaakt van 2,56 miljard dollar. Dat is ongeveer het dubbele van het jaar ervoor. De kwartaalomzet steeg met 5 procent tot 9,62 miljard dollar. Het Amerikaanse softwareconcern maakte gisteren na-beurs de cijfers bekend.

Toch waren analisten niet blij. De zuivere winst per aandeel kwam uit op 23 dollarcent, wat flink lager is dan waarop analisten hadden gerekend. Die gingen uit van een winst per aandeel van 32 dollarcent. Ook de omzet bleef onder de verwachting. Analisten rekenden op een kwartaalomzet van 9,83 miljard dollar.

Toyota trekt beroep in

Toyota heeft het beroep tegen de straf van Ralf Schumacher ingetrokken. Het team gelooft niet meer dat het een zaak heeft.

Na de Grand Prix van San Marino kreeg Ralf Schumacher een tijdstraf van 25 seconde. Dit vanwege een incident in de pits. Toyota ging direct in beroep tegen de straf, omdat het team vond dat er niet genoeg duidelijkheid was over de regel. Het beroep zou volgende week in Parijs worden behandeld.

Na bestudering van het incident trekt het team het beroep in. Het team wil nu met de FIA en de andere teams aan een verbetering van de regelgeving werken. Op de volgende meeting van de teambazen zal een aanpassing van de tekst van de regelgeving worden besproken.

In een verklaring gaf Toyota uitleg over de beslissing: "Het team diende een beroep in op de avond van de race, omdat het team de kans wilde hebben om het incident aan een gedetailleerde studie te onderwerpen. Na uitvoerige bestudering van de data, denkt het team geen doorslaggevend bewijs te hebben en heeft het team besloten de zaak niet door te zetten."

'Pausmobiel' te koop op eBay

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de internationale veilingsite eBay.de wordt door een Duitser uit Olpe een ware 'pausmobiel' aangeboden. De grijze Volkswagen Golf OS uit 1999 was tot voor kort eigendom van kardinaal Ratzinger, de huidige paus Benedictus XVI. De huidige eigenaar Benjamin Helbe kocht de auto destijds voor een bedrag van circa 10.000 euro.

Op eBay.de liepen de biedingen op tot 10 miljoen euro maar deze werden van de site verwijderd. Inmiddels is er voor de auto met 75.000 kilometer op de teller een bedrag van zo'n 44.000 euro geboden. Geïnteresseerden kunnen hier terecht om een bod te doen.

Doodstraf voor Amerikaanse militair

Sergeant Hasan Akbar, ex-lid van de 101e Luchtlandingsdivisie, is door een Amerikaanse militaire jury donderdag veroordeeld tot de doodstraf wegens een aanslag op collega-militairen. Aan de vooravond van Operation Iraqi Freedom gooide Akbar handgranaten in een tent in Camp Pennsylvania (Koeweit) waarna hij op militairen schoot. Bij de aanslag vielen twee doden en veertien gewonden.

Vorige week werd de tot de islam bekeerde Akbar al schuldig bevonden. Televisiestation WRAL meldt dat de schuldige kort voor het vonnis zijn excuses aanbood. "Ik verontschuldig mij voor mijn acties. Toen ik het deed had ik het gevoel dat mijn leven in gevaar was en had ik andere problemen." De zaak wordt automatisch doorverwezen naar een hof van beroep.

De advocaten van Akbar verklaren het gedrag van Akbar door te wijzen op het feit dat collega's hem voortdurend hadden gepest en zijn religie bespot. Akbar is de eerste militair sinds de oorlog in Vietnam die tot de dood is veroordeeld voor het doodschieten van een andere militair. Deze executie had plaats in 1961.

Huntelaar niet tegen Feyenoord

SC Heerenveen kan aankomende zondag in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord niet beschikken op Klaas-Jan Huntelaar. De aanvaller, die met 15 doelpunten clubtopscorer is, heeft last van een ontsteking aan zijn knieschijf.

Vorige week viel de aanvaller, in de met 7-1 gewonnen wedstrijd van RBC Roosendaal, na een uur spelen uit nadat hij zijn ploeg met een zuivere hattrick op een 3-0 voorsprong had gezet.

Naast dat Huntelaar niet inzetbaar is, is het ook onzeker of Hannu Haarala, Jeroen Drost en Denis Calincov mee kunnen spelen. Alle drie de spelers hebben last van hamstringblessures.

Namco komt met nieuwe streetfightgame

Namco heeft de afgelopen paar maanden redelijk wat nieuwe titels aangekondigd. Gisteren kwam daar het straatvechtspel Urban Reign voor de PlayStation 2 bij. De speler wordt in het spel aangenomen als beschermer van de leider van een grote streetfightgang. In Urban Reign raakt de speler betrokken in een grote gangoorlog, die zich uitstrekt tot de hogere regionen van het stadsbestuur. Het spel bevat meer dan zestig agressieve vechters, dertig verschillende wapens en ruim honderd missies. Daarnaast is het ook mogelijk om een team te vormen met een door AI gestuurd karakter en is er een multiplayeroptie voor maximaal vier spelers via de multi-tap. Urban Reign staat gepland voor de herfst van dit jaar.

Rekensommen maken als alcoholtest

De politie in België dacht een nieuwe methode te hebben gevonden om een automobilist te controleren op dronkenschap. Bij het aanhouden van een vermoedelijk dronken chauffeur vroegen zij deze een aantal rekensommen op te lossen. Aangezien de man de sommen niet kon oplossen, werd de conclusie getrokken dat hij dronken zou zijn.

De politierechter in Oudenaarde veegde deze test onmiddellijk van tafel. De rechter volgde in zijn oordeel het pleidooi van de advocaat van de automobilist. De advocaat zei: "De jongeren kunnen tegenwoordig gewoon niet meer vlot cijferen, want ze hebben nauwelijks hun eerste communie gedaan of ze leren al omgaan met een rekenmachine."

Italiaanse voetballer in opspraak

De Italiaanse voetbal-international Fabio Cannavaro is door een tv-programma in opspraak geraakt.

Op de Italiaanse zender RAI2 is te zien hoe de speler van Parma zich aan de vooravond van de UEFA-Cupfinale van Parma tegen Olympique Marseille bij zichzelf het middel neoton injecteert. Het is een herstelmiddel voor hartpatiënten, het staat echter niet op de lijst van verboden stimulerende middelen.

Cannavaro, die nu bij Juventus speelt, deed desondanks een vergeefs poging om het programma tegen te houden. De teamgenoot van Cannavaro ,Lilian Thuram, die destijds ook met hem speelde bij Parma, vertelde dat de film door de voetballers zelfs was gemaakt als grapje, maar dat deze verkeerd geïnterpreteerd zou kunnen worden als hij door buitenstaanders zou worden bekeken.

"Het schept een beeld dat spelers zich voor iedere wedstrijd volgooien met doping. Helaas leven we in een wereld waar men alles wat schoon is vuil probeert te maken. Een speler die zoveel gedaan heeft voor het Italiaanse voetbal verdient meer respect", aldus de Fransman.

[Gerucht] Diablo III? De muziek is er al.

Er schijnt een email ontvangen te zijn op de onofficiële Diablo II site waarin een Tsjechische muzikant vertelt over een ervaring in een opnamestudio.
"[...]
I am musician in Czech Republic. I play not with one orchestra but with many depending on work. I have recently been to Bratislava in Slovak Republic for recording sessions with local Radio Symphony Orchestra, where we just recorded music for Diablo 3.
[...]"


Historisch gezien misschien juist, want op Battle.net is onderaan (bij de bonus mp3's) te lezen dat de muziekopnames daarvoor ook bij het Slovak Radio Philharmonic gebeurde.

In een daaropvolgende email schrijft de muzikant verder:

"[...]
I did not find the people from Blizzard in the studio, but composer (Ulman?) was there and conductor was named Kirk Trevor, I think he is from England but he conducts in Bratislava much and also in some other cities in Czech Republic like Zlin.

The music is again, like in Diablo 2 expansion, very much based on Wagner. In Diablo 2 expansion there are many plases in Act 5 that take directly from Wagners opera "Tristan and Isolde". This time for Diablo 3 there was music similar to Wagner operas "Lohengrin" and also "Siegfried" from Ring cycle. But this is not so bad that he takes from these things, almost all movie composers borow Wagner music, like Williams for Star Wars and others like Nino Rota who made music for Fellini's films.

So now when Diablo 3 is finished I must buy, maybe I will hear all my mistakes (I play percusion instruments).
[...]"


Broken Sword-developer werkt aan nieuwe adventure

Vorig jaar moest Revolution Software drastisch inkrimpen. Het bedrijf, dat onder andere de Broken Sword-serie en Beneath a Steel Sky ontwikkelde, zette ook Steve Ince op straat. Na een tijdje freelance opdrachten te hebben gedaan voor diverse bedrijven begint hij nu voor zichzelf. Steve Ince heeft twaalf jaar ervaring in diverse rollen binnen de gamesindustrie. In zijn vrije tijd tekent hij web-comics, waaronder Juniper Crescent. Een spin-off van die strip was Sapphire Claw. Dit verhaal gaat hij nu omzetten naar een adventure.

De held van het verhaal is de dappere, gladde, zelfverzekerde kat Scout. Ook al heeft hij maar één oog, toch is hij voor niets en niemand bang. Op een dag besluit hij de uitdaging aan te gaan om het befaamde mytische voorwerp "The Sapphire Claw" te gaan zoeken. Een aantal van zijn vrienden (katten, honden en knaagdieren) begeleiden hem in zijn speurtocht, die uiteraard niet zonder obstakels of gevaar is. Het wordt een ouderwetse humoristische adventure waarin allerlei puzzels opgelost moeten worden.

Een uitgever is nog niet gevonden, er is dan ook nog geen releasedatum bekend gemaakt.

Heroes of the Pacific aangekondigd

Codemasters heeft bekend gemaakt Heroes of the Pacific te zullen uitgeven in de PAL-landen. Heroes of the Pacific wordt ontwikkeld door het Australische bedrijf IR Gurus en zal in september in de winkels liggen voor PS2, Xbox en PC.

In Heroes of the Pacific speel je de belangrijkste luchtgevechten van de Tweede Wereldoorlog na. Te beginnen met de aanval op Pearl Harbour in 1941 vecht je je met zo'n 35 verschillende authentieke vliegtuigen een weg door 26 missies die gebaseerd zijn op echte gevechten van de Amerikaanse marine in de Stille Oceaan.

In de single player missies word je bijgestaan door een aantal wingmen. Het spel beschikt ook over mogelijkheden om split-screen multiplayer (voor twee spelers) en online multiplayer (maximaal acht spelers) battles uit te vechten.




Meer screenshots vind je hier.

De psychologie van gamen

Anders Hejdenberg (Gamasutra) heeft een artikel geschreven waarin wordt uitgelegd waarom mensen graag gamen. Een kleine (vertaalde) greep uit het eerste deel van de tekst:

Waarom hersenen van spelletjes houden:

Als mensen hebben we diverse behoeftes ontwikkeld die nauw verband houden met overleven, bestaansrecht en evolutie. In principe is alles wat we in ons dagelijks leven doen direct of indirect verbonden met deze behoeftes.

Abraham Maslow was de eerste die de research rond deze behoeftes kon samenvatten door er een lijst van de maken en deze in hiërarchische volgorde zette; verdeeld in twee hoofdgroepen, de onvoldoening en groei. Denk bij de eerste aan de behoefte om te ademen, eten, veiligheid, liefde, (zelf)respect en dergelijke. Bij groei moet je denken aan de behoeftes om iets te begrijpen, onderzoeken, zucht naar avontuur en sociale aspecten.


Maslow's Pyramid of Needs

Beloning (aanmaken van dopamine in de hersenen) en (zelf)meting (bijvoorbeeld tussen goed en kwaad) zijn aspecten die ook in gamen zitten.

Game ervaringen

Roger Caillois, auteur van het boek "Man, Play and Games" beschrijft een systeem om de verschillende soorten ervaringen in games overzichtelijk te brengen.

Competitie. Voorbeelden: Voetbal en schaken.
Kans. Voorbeelden zijn het (proberen te) ontwijken van vijanden en gokken.
Vertigo. Dit is het duizelige gevoel als je bijvoorbeeld in een achtbaan zit of aan het parachutespringen bent.
Illusie of "Make-Believe". Gamen in andere omgevingen dan de normale zijn alleen gelimiteerd aan de fantasie. We doen in de fantasie meestal meer spectaculairdere dingen dan in het echte leven. RPG's en adventures zijn de grootste voorbeelden.

Ben je geïnteresseerd in het volledige verslag, dan kun je dat hier lezen.

Minardi staat te koop

Het Formule 1-team van Minardi zou te koop zijn. Paul Stoddart heeft verklaard dat hij in gesprekken is met een potentiële koper om zijn team te laten overnemen.

Paul Stoddart vertelde aan het tijdschrift Race Report dat hij op dit moment in onderhandeling is met de zesentwintigste partij op rij om het team van de hand te doen. Volgens geruchten zou dat ex-Ferrari-coureur Eddie Irvine zijn, maar daar wil Stoddart niets over loslaten. Stoddart zelf kocht het team in 2001, maar heeft de wagens nooit uit de achterhoede gekregen.

Hoogstrate werkt aan terugkomst

Jordi Hoogstrate zal tot komende zomer bij Emmen meetrainen. De speler heeft met PSV afgesproken om zo aan zijn herstel van fysieke en mentale problemen te werken.

Hoogstrate kwam in 2003 naar PSV en werd gezien als een groot talent. Sindsdien is hij echter nog niet in actie gekomen voor PSV. De speler kreeg te kampen met mentale problemen. Nu het weer de goede kant op gaat met hem, kan hij weer gaan werken aan een terugkeer op de voetbalvelden.

Allereerst zal hij dat doen door bij Emmen mee te trainen. Hiddink gaf aan het proces te volgen: "PSV zal het proces van het herstel van Jordi Hoogstrate nauwlettend volgen. We zullen elke stap met de grootst mogelijke zorgvuldigheid bekijken. We willen het proces van herstel zeker niet forceren."

FOK! zoekt extra nieuwsposters!

Join the crew!Ben jij die nieuwsjunk naar wie wij op zoek zijn? Spit jij de media door op zoek naar leuk, interessant of opmerkelijk nieuws en lijkt het je leuk dit nieuws op FOK! te plaatsen? Lees dan zeker even verder!

Op FOK! plaatsen we dagelijks vele nieuwsberichten, maar we willen meer. Hiervoor zijn we, zo zal duidelijk zijn, op zoek naar extra nieuwsposters die ons team komen versterken. We kunnen mensen met allerlei nieuwsinteresses gebruiken. (Mocht je overigens graag sportnieuws willen posten, zie dan hier de sollicitatieronde voor FOK!sport.)

Nieuwsposten is een zeer leuke vrije-tijdsbesteding, waarin je een hoop ervaring opdoet. FOK! heeft veel lezers en je berichten hebben dus een groot lezerspubliek. Je moet hierbij denken aan tienduizenden unieke lezers per dag, die samen dagelijks gemiddeld tussen de 750.000 en 1 miljoen views genereren. Je werkt aan de Frontpage met een gemotiveerde en leuke groep mensen.

Berichten worden herschreven voor plaatsing op FOK!. Van een nieuwsposter verwachten we dan ook dat hij/zij het Nederlands goed beheerst in woord en geschrift. Het beheersen van de Engelse taal en van andere buitenlandse talen wordt beschouwd als een pré.

Per week worden van een nieuwsposter minimaal acht nieuwsberichten verwacht, liefst uiteraard meer. Daarnaast is het ook de bedoeling dat een nieuwsposter zijn/haar nieuwsposts de eerste tien tot vijftien minuten na plaatsing in de gaten houdt en de reacties modereert.

Verder word je geacht mee te denken over zaken die de Frontpage (en FOK!) als geheel aangaan. Er wordt daarom van je verwacht dat je het speciaal daarvoor bestemde FP-crewforum en FOK!crew-forum op regelmatige basis checkt. Ook input bij side-projecten zoals het Jaaroverzicht of dossiers wordt zeer gewaardeerd.

Het nieuwsposten is niet iets dat je zo maar even naast je normale bezigheden doet. Al met al kost het je zeker enkele uren per week, zeker in het begin. Zomaar een kwartier achter de pc zitten, enkele malen op een dag, werkt niet. Je zult dus langere tijden achter elkaar beschikbaar moeten zijn, om het een en ander goed uit te kunnen voeren. Heb je die tijd op dit moment niet, dan heeft solliciteren geen zin.

Interesse?
Mocht je na het lezen van bovenstaande interesse hebben in deze functie, stuur dan een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in deze mail het volgende: je username, een korte beschrijving van jezelf, waarom jij nieuwsposter wilt worden, in welke nieuwscategoriën je wilt posten (probeer dit zo duidelijk mogelijk aan te geven), welke nieuwsbronnen je gebruikt, welke uren van de dag je kunt posten en met welke frequentie. Je krijgt van ons dan een mailtje met verdere instructies terug.

Je kunt je sollicitatie insturen t/m zondag 1 mei om 23.59 uur. Daarna zal de FP-crew zich over de verschillende sollicitaties gaan buigen en hopen we halverwege mei te weten wie de nieuwe nieuwsposters zullen worden.

Namens de FOK! FP-crew,
Eindredactie Nieuws (steenz en Veerboot)

AZ zonder Buskermolen en Lindenbergh in return

AZ zal het volgende week in de return van de halve finale om de UEFA Cup tegen Sporting Lissabon zonder Michael Buskermolen en Olaf Lindenbergh moeten stellen.

Het duo kreeg donderdag in de heenwedstrijd hun tweede gele kaart en zijn dus automatisch geschorst voor een wedstrijd. Tim de Cler en Kenneth Perez, die eveneens op scherp staan, bleven verschoond van een gele kaart, en kunnen volgende week in Alkmaar gewoon meespelen.

Albers tevreden over PS05 na tests

Na de ongelukkige testdag van woensdag, kon Christijan Albers gisteren eindelijk goed testen met de PS05. Na 66 rondes te hebben gereden was hij erg tevreden over de PS05.

Patrick Friesacher en Christijan Albers konden gisteren op Mugello eindelijk volop testen. Met de PS05 werden 113 rondes gereden en achteraf heerste er dan ook veel optimisme. De test was met name bedoeld om betrouwbaarheid op te doen en balans in het chassis te vinden.

Na de test was Christijan Albers erg tevreden over de auto: "Het was een mooie dag. We hebben veel ronden afgelegd en we hebben veel geleerd over de nieuw auto. Vergeleken met onze eerste test in Mugello van twee weken geleden zijn we nu al twee seconden sneller met deze auto. Ik weet zeker dat we de auto zelfs nog sneller kunnen maken als we de wagen beter leren kennen. De auto heeft veel potentie."

Sportdirecteur en teammanager Massimo Rivola was ook erg tevreden over het gedane werk: "We hebben een zeer goede dag gehad, onder andere doordat we een aanzienlijk aantal ronden konden afleggen. We hebben een duidelijke stap voorwaarts gezet op het gebied van de betrouwbaarheid van de auto, wat betekent dat we het belangrijkste doel van deze test hebben bereikt. Daarnaast hebben we progressie geboekt op het gebied van de prestaties, hoewel we weten dat de PS05 veel potentieel heeft dat dit seizoen nog verder kan worden uitgebuit."

'Van Bommel naar FC Barcelona'

Volgens dagblad De Telegraaf heeft PSV-speler Mark van Bommel overeenstemming bereikt met Barcelona over een contract voor drie jaar. De Catalaanse club zou de transfer pas aan het eind van dit seizoen bekend willen maken om zich op de titelstrijd te kunnen concentreren.

Met de overgang van van Bommel komt een eind aan jarenlange speculaties. Van Bommels contract bij PSV loopt aan het eind van dit seizoen af, maar de 33-voudig international had eigenlijk al een aantal jaar eerder willen vertrekken. In 2002 ketste een transfer naar het Engelse Arsenal af en afgelopen zomer gingen mogelijke overgangen naar Schalke 04 en Borussia Dortmund niet door. Naast Barcelona hadden ook AC Milan, Bayern München en Real Madrid interesse in de middenvelder.

Organisatie Vuelta in verkoop

Het bedrijf dat de Ronde van Spanje, de Vuelta, organiseert, zal van eigenaar veranderen. Het evenementen- en sportorganisatiebureau Unipublic is opgekocht door de Spaanse tv-maatschappij Antena 3 Television.

Unipublic heeft als belangrijkste sportevenement de Vuelta in handen, maar organiseerde eerder ook het WK skiën, karate en zal dit jaar het WK wielrennen in Madrid organiseren. De Spaanse televisiemaatschappij Antena 3 Television zal voor rond de 42 miljoen euro Unipublic opkopen.

De tv-rechten van de Ronde van Spanje zullen voor de komende drie jaar wel nog blijven liggen bij de publieke tv-zender in Spanje. Het was langer bekend dat Unipublic te koop stond. Door de overname door de tv-zender komt ook de derde grote wielerronde in handen van een mediabedrijf.

Adriaanse gelooft in kansen AZ

Co Adriaanse gelooft dat de kansen van AZ om de finale zijn gestegen, ondanks het 2-1 verlies van gisteren. Wel baart het hem zorgen dat hij door gele kaarten volgende week twee spelers moet missen.

AZ kwam er gisterenavond bijna niet aan te pas. Sporting Portugal domineerde de wedstrijd en AZ kon slechts enkele keren gevaarlijk worden. Toch scoorde AZ het belangrijke uitdoelpunt. Bij Adriaanse overheerst achteraf dan ook vooral tevredenheid: "Als team hebben we goed gespeeld. We hebben weinig kansen weggegeven. Het stond goed. En bij vlagen kwamen we er goed uit."

De AZ-coach denkt dat dat de kansen van AZ om in de finale te komen zijn gestegen: "We hebben volop kansen. Wel heb ik steeds minder spelers over. Het percentage om de finale te halen is gestegen."

Doelman Henk Timmer was iets minder tevreden: "Ik ben niet tevreden omdat we hebben verloren. Maar ik ben wel tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld. We hebben laten zien dat we op dit niveau mee kunnen. We zijn nog in de race. We zijn niet weggespeeld. We kunne trots zijn. Het ligt nog volledig open."

Peter R. de Vries start politieke partij

FlitsA had ons via de nieuws-submit te melden:

Peter R De VriesPeter R. de Vries heeft vorige week in het geheim een politieke partij opgericht. 'PRDV', de naam van de nieuwe partij, is niet alleen de initialen van de misdaadverslaggever, maar staat ook voor Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang.

De partij is volgens De Vries 'links noch rechts'. Hij wil de strijd aanbinden met de gevestigde politieke orde in Nederland. Dat doet hij samen met oud-politiewoordvoerder in Amsterdam Klaas Wilting en oud-voorzitter van Leefbaar Nederland Jan Nagel.

Het is de bedoeling dat de PRDV in 2007 meedoet aan de Tweede-Kamerverkiezingen. Gemikt wordt op twaalf tot vijftien zetels. De partij is onder meer voor invoering van een sociale dienstplicht voor jongeren. Ook wil de PRDV met een plan komen voor een drastische aanpak van de files.

Iedere dag

Als je elke wat nieuws wil, dan heb je natuurlijk een goede optie om FOK! te bezoeken, want daar is altijd wel wat nieuws te vinden zowel hier op de weblog als op de frontpage, forum, FOK!sport en FOK!games. Maar wil je iets anders nieuws iedere dag dan kan je naar iederedag.nl gaan. Welke een overzicht biedt van alle wetenswaardigheden op deze dag, inclusief een babe van de dag.

Iets wat je overigens niet iedere dag ziet, is een vrouw die een vrij aparte manier van schakelen er op nahoudt (NSFW!).

Met dank aan michael voor de submit

Vijf miljoen Nintendo DS'en wereldwijd verkocht

Nadat woensdag bekend werd dat er in Engeland 200.000 Nintendo DS'en zijn verkocht, heeft Nintendo de totale verkoopcijfers bekend gemaakt. De Nintendo DS werd in Amerika op 24 november gelanceerd, twee weken later in Japan en Europa volgde bijna vier maanden later op 11 maart. Ondanks de late release in Europa zijn er wereldwijd in totaal 5 miljoen exemplaren van de Nintendo DS verkocht.
Nintendo had voor de lancering van de DS aangegeven dat ze eind maart ongeveer 5 a 6 miljoen exemplaren verkocht zouden hebben. Dit aantal hebben ze dus gehaald. Europa heeft echter nog maar een klein aandeel in de cijfers, het merendeel is verkocht in Japan en Amerika.

Het kotsende clowntje

Tot ongeveer een maand geleden had ik nog nooit van de Franse auteur Houellebecq gehoord. Misschien dat het mensen zal verbazen, want jaren geleden was er een enorme hype rond hem en zijn boeken. Misschien is mijn wereldvreemdheid dan toch groter dan ik tot op dit moment voor mogelijk heb kunnen houden. Relevant is dat niet. Wat wel relevant is, is dat ik ongeveer tien minuten geleden een derde boek van hem heb uitgelezen. Soms heb je dat, dat je een tip krijgt van iemand, hiernaar op zoek gaat en er vervolgens helemaal van in vervoering kan raken. Ik heb dat in ieder geval wel.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.