Albers tevreden over PS05 na tests

Maurice (mbn)
Na de ongelukkige testdag van woensdag, kon Christijan Albers gisteren eindelijk goed testen met de PS05. Na 66 rondes te hebben gereden was hij erg tevreden over de PS05.

Patrick Friesacher en Christijan Albers konden gisteren op Mugello eindelijk volop testen. Met de PS05 werden 113 rondes gereden en achteraf heerste er dan ook veel optimisme. De test was met name bedoeld om betrouwbaarheid op te doen en balans in het chassis te vinden.

Na de test was Christijan Albers erg tevreden over de auto: "Het was een mooie dag. We hebben veel ronden afgelegd en we hebben veel geleerd over de nieuw auto. Vergeleken met onze eerste test in Mugello van twee weken geleden zijn we nu al twee seconden sneller met deze auto. Ik weet zeker dat we de auto zelfs nog sneller kunnen maken als we de wagen beter leren kennen. De auto heeft veel potentie."

Sportdirecteur en teammanager Massimo Rivola was ook erg tevreden over het gedane werk: "We hebben een zeer goede dag gehad, onder andere doordat we een aanzienlijk aantal ronden konden afleggen. We hebben een duidelijke stap voorwaarts gezet op het gebied van de betrouwbaarheid van de auto, wat betekent dat we het belangrijkste doel van deze test hebben bereikt. Daarnaast hebben we progressie geboekt op het gebied van de prestaties, hoewel we weten dat de PS05 veel potentieel heeft dat dit seizoen nog verder kan worden uitgebuit."