Toyota trekt beroep in

Maurice (mbn)
Toyota heeft het beroep tegen de straf van Ralf Schumacher ingetrokken. Het team gelooft niet meer dat het een zaak heeft.

Na de Grand Prix van San Marino kreeg Ralf Schumacher een tijdstraf van 25 seconde. Dit vanwege een incident in de pits. Toyota ging direct in beroep tegen de straf, omdat het team vond dat er niet genoeg duidelijkheid was over de regel. Het beroep zou volgende week in Parijs worden behandeld.

Na bestudering van het incident trekt het team het beroep in. Het team wil nu met de FIA en de andere teams aan een verbetering van de regelgeving werken. Op de volgende meeting van de teambazen zal een aanpassing van de tekst van de regelgeving worden besproken.

In een verklaring gaf Toyota uitleg over de beslissing: "Het team diende een beroep in op de avond van de race, omdat het team de kans wilde hebben om het incident aan een gedetailleerde studie te onderwerpen. Na uitvoerige bestudering van de data, denkt het team geen doorslaggevend bewijs te hebben en heeft het team besloten de zaak niet door te zetten."