FOK! zoekt extra nieuwsposters!

Join the crew!Ben jij die nieuwsjunk naar wie wij op zoek zijn? Spit jij de media door op zoek naar leuk, interessant of opmerkelijk nieuws en lijkt het je leuk dit nieuws op FOK! te plaatsen? Lees dan zeker even verder!

Op FOK! plaatsen we dagelijks vele nieuwsberichten, maar we willen meer. Hiervoor zijn we, zo zal duidelijk zijn, op zoek naar extra nieuwsposters die ons team komen versterken. We kunnen mensen met allerlei nieuwsinteresses gebruiken. (Mocht je overigens graag sportnieuws willen posten, zie dan hier de sollicitatieronde voor FOK!sport.)

Nieuwsposten is een zeer leuke vrije-tijdsbesteding, waarin je een hoop ervaring opdoet. FOK! heeft veel lezers en je berichten hebben dus een groot lezerspubliek. Je moet hierbij denken aan tienduizenden unieke lezers per dag, die samen dagelijks gemiddeld tussen de 750.000 en 1 miljoen views genereren. Je werkt aan de Frontpage met een gemotiveerde en leuke groep mensen.

Berichten worden herschreven voor plaatsing op FOK!. Van een nieuwsposter verwachten we dan ook dat hij/zij het Nederlands goed beheerst in woord en geschrift. Het beheersen van de Engelse taal en van andere buitenlandse talen wordt beschouwd als een pré.

Per week worden van een nieuwsposter minimaal acht nieuwsberichten verwacht, liefst uiteraard meer. Daarnaast is het ook de bedoeling dat een nieuwsposter zijn/haar nieuwsposts de eerste tien tot vijftien minuten na plaatsing in de gaten houdt en de reacties modereert.

Verder word je geacht mee te denken over zaken die de Frontpage (en FOK!) als geheel aangaan. Er wordt daarom van je verwacht dat je het speciaal daarvoor bestemde FP-crewforum en FOK!crew-forum op regelmatige basis checkt. Ook input bij side-projecten zoals het Jaaroverzicht of dossiers wordt zeer gewaardeerd.

Het nieuwsposten is niet iets dat je zo maar even naast je normale bezigheden doet. Al met al kost het je zeker enkele uren per week, zeker in het begin. Zomaar een kwartier achter de pc zitten, enkele malen op een dag, werkt niet. Je zult dus langere tijden achter elkaar beschikbaar moeten zijn, om het een en ander goed uit te kunnen voeren. Heb je die tijd op dit moment niet, dan heeft solliciteren geen zin.

Interesse?
Mocht je na het lezen van bovenstaande interesse hebben in deze functie, stuur dan een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in deze mail het volgende: je username, een korte beschrijving van jezelf, waarom jij nieuwsposter wilt worden, in welke nieuwscategoriën je wilt posten (probeer dit zo duidelijk mogelijk aan te geven), welke nieuwsbronnen je gebruikt, welke uren van de dag je kunt posten en met welke frequentie. Je krijgt van ons dan een mailtje met verdere instructies terug.

Je kunt je sollicitatie insturen t/m zondag 1 mei om 23.59 uur. Daarna zal de FP-crew zich over de verschillende sollicitaties gaan buigen en hopen we halverwege mei te weten wie de nieuwe nieuwsposters zullen worden.

Namens de FOK! FP-crew,
Eindredactie Nieuws (steenz en Veerboot)