'PRDV kan vooral rechtse kiezers trekken'

Een op de vijf Nederlanders overweegt een stem op de nieuwe Nederlandse politieke partij PRDV, een samenwerkingsverband van misdaadjournalist Peter R. de Vries, voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting en Jan Nagel, oud-voorzitter van Leefbaar Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond. Vijf procent van de kiezers is vast van plan op de partij te gaan stemmen.

PRDV staat behalve voor de initialen van De Vries voor Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang. De partij werd vorige week geregistreerd bij de Kiesraad. Volgens De Hond kan De Vries vooral kiezers trekken aan de rechterkant van het politieke spectrum. De journalist zegt zelf dat hij niet links en niet rechts wil zijn. Hij wil opkomen voor alle Nederlanders.

De oprichter van de PRDV zegt fundamenteel dingen te willen veranderen. "Mochten prognoses straks uitwijzen dat ik op zes zetels of zo zou uitkomen, dan haak ik alsnog af. Ik wil daadwerkelijk iets bereiken en niet als een splinterpartijtje fungeren", aldus De Vries vanochtend bij de bekendmaking van zijn plannen.