FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 december 2002

Dreigmails Fortuyn vooralsnog onvindbaar

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste van de twee computers van Leefbaar Rotterdam, die bomvol haat- en dreigmails aan het adres van Pim Fortuyn zouden staan, telt slechts zes hatelijke berichten. Daarmee kan de bewering van de partij over de vele bedreigingen aan het adres van de vermoorde politicus vooralsnog niet worden hardgemaakt.

LR had grote kritiek op het rapport over de beveiliging van Fortuyn, omdat de commissie niets had gedaan met de e-mails die op de fractiecomputers zouden staan. De partij droeg één van de computers vorige week over aan het Algemeen Dagblad die het door een onderzoeksbureau liet onderzoeken op weggegooide e-mails en andere 'bedreigende' of 'hatelijke' communicatie.

Uit de analyse van het materiaal blijkt dat er van de 130 e-mails slechts zes discriminerende teksten bevatten. Eén mail leek op een bedreiging. LR denkt dat de tweede computer, die in handen van De Telegraaf is, veel meer haat- en dreigmails bevat.

Lees het volledige artikel op de website van het Algemeen Dagblad

Shakira meest op radio gedraaid in 2002

In het jaar 2002 is tot nu toe Whenever, wherever van Shakira van alle singles het meest te horen op radio en tv. Dat blijkt uit de Airplay Top 200 over het jaar 2002. In de top vijf komt de naam van de Colombiaanse zangeres zelfs twee keer voorbij. Met het nummer Underneath your clothes bezet ze ook de vierde plaats.

De 'ranglijst' is dinsdag door de website muziekenbeeld.nl gepubliceerd. In de topvijf is verder nog ruimte voor Vanessa Carlton (A thousand miles), R. Kelly (The world's greatest) en Anastacia (One day in your life).

De eerste Nederlandse single is te vinden op de zevende plaats van de hitlijst. Het is Blof met Mooie dag. In de toptien staan nog twee andere acts van vaderlandse bodem: De Poema's (Zij maakt het verschil) en Marco Borsato (Zij). Zij bezetten respectievelijk de negende en tiende plaats.

Voetbal: Vitesse spant geding aan tegen Gelredome

Voetbalclub Vitesse gaat een kort geding aanspannen tegen het Gelredome. De Arnhemse club wil bij de rechter afdwingen dat het op 4 februari in het stadion het bekerduel met NAC kan afwerken. Op die dag staat ook Davis Cup-wedstrijd tussen Nederland en Zwitserland op het programma.

Het Gelredome staat op 4 februari in het teken van de voorbereidingen op de tennisinterland en is met de bekerwedstrijd erbij dus dubbel geboekt. De directie van het Arnhemse stadion, normaliter de thuishaven van Vitesse, heeft verklaard dat er op de bewuste dag voor Vitesse geen plaats is. De KNVB wil echter dat de Arnhemse club niet naar een andere datum uitwijkt. Vitesse wil met het kort geding voorkomen dat het door de voetbalbond verantwoordelijk wordt gehouden voor het probleem.

Sneeuwstormen VS eisen levens

In de Amerikaanse staten Missouri, Oklahoma en Kansas zijn negen mensen door sneeuwstormen om het leven gekomen. In het zuiden van Alabama en delen van Florida werd voor wervelwinden gewaarschuwd.

In grote delen van Amerika werd door hevige sneeuwval het verkeer bemoeilijkt. Op sommige plaatsen lag ongeveer dertig centimeter sneeuw. De sneeuw viel terwijl veel mensen op weg gingen voor de kerstvakantie. Reizigers op de luchthavens liepen daardoor grote vertragingen op.

'Vader' van de DVD ontslagen bij WB

Warren Lieberfarb, algemeen beschouwd als de 'vader' van de DVD, is ontslagen bij Warner Bros. De 59-jarige topman van Warner Home Video heeft een verschil van mening met zijn medebestuursleden over de toekomst van het bedrijf. Warner Bros maakt deel uit van AOL-Time Warner.

Lieberfarb wordt beschouwd als degene die de filmindustrie vanuit het videotijdperk naar de dvd-wereld bracht. Zijn dvd-techniek heeft de wijze waarop films werden gemaakt en verkocht volledig veranderd, en werd daardoor voor Hollywood een goudmijn.

Olifantje Blijdorp overleden

Boogey55, rotterdam2002 en ienie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige week vrijdag is het jongste olifantje van diergaarde Blijdorp overleden. Het diertje was nog geen jaar oud. Sectie heeft uitgewezen dat Senang is overleden aan een gat in zijn darmen. Maar het is niet uitgesloten dat een herpesvirus heeft bijgedragen aan zijn dood. Van moederolifant Bernhardine is namelijk bekend dat ze draagster is van het virus.

Directeur Dorresteyn liet weten dat het een zware klap was voor de hechte olifantenfamilie van de Rotterdamse diergaarde. De olifanten hebben allemaal afscheid van Senang kunnen nemen voor hij werd weggehaald. Een klein lichtpuntje in het trieste geheel is dat de diergaarde komend jaar waarschijnlijk een nieuw olifantje mag verwelkomen.

Dakset breekt af tijdens proefrit

Beetle en Aarschbaard hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een proefritje met een nieuwe Opel Vectra verliep afgelopen maandag niet helemaal zoals de bedoeling was. Tijdens de rit van Wolvega naar Heerenveen verloor de nieuwe politiewagen spontaan een aantal onderdelen. De zwaailichten, stopborden en zoeklichten gleden plotseling van het dak en sloegen te pletter op de weg.

De politie denkt dat een montagefout de oorzaak is van het losraken van de dakset. De nieuwe aanwinst is in ieder geval met zware beschadigingen naar de garage gebracht. Een 19-jarige verkeersdeelnemer kon eerder de gevallen onderdelen niet meer ontwijken en reed eroverheen. Zijn auto raakte slechts licht beschadigd. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Slachtoffers gijzeling Moskou eisen 40 miljoen dollar

Slachtoffers van de gijzeling in een Moskous theater eisen bijna veertig miljoen dollar (ruim 39,2 miljoen euro) van de stad. Dat zegt de advocaat van 38 mensen.

Bij de gijzeling, die op 26 oktober werd beëindigd door Russische commando's, kwamen bijna 130 gijzelaars om het leven. Honderden mensen raakten door het nog onbekende gas dat bij de bevrijding werd gebruikt gewond.

Een rechtbank hield vandaag de eerste hoorzitting in het proces tegen de stad Moskou en heeft besloten op 16 januari de hoorzittingen te vervolgen. De slachtoffers, zowel overlevenden als familie van gedode gijzelaars, baseren hun claim op de Russische anti-terrorismewet, waarin staat dat de regio waar een terroristische actie plaatsvindt de slachtoffers schadevergoedingen zou moeten betalen.

De staat heeft al een vergoeding van 3150 dollar betaald aan families van overledenen en de helft van dat bedrag aan overlevenden van de gijzeling.

SGP accepteert vrouw op de lijst

Het SGP-bestuur in Friesland accepteert vrouwen op de lijst voor de verkiezingen voor Provinciale Staten. Op de gezamelijke lijst van de SGP en de ChristenUnie staat Sietske Leistra van de ChristenUnie op een zesde plaats. Als zij door voorkeursstemmen of uitval van andere kandidaten een zetel in de Staten zal behalen, zal de SGP de samenwerking met de ChristenUnie niet opzeggen.

Met deze beslissing doorbreekt de SGP-Friesland het landelijke beleid van de partij. De SGP moet niets hebben van vrouwen in vertegenwoordigende organen. Zij accepteren vrouwen alleen als buitengewoon lid.

Een nacht de cel in voor 50 euro?

urbankid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie eens wil voelen hoe het is om de nacht in een cel te moeten doorbrengen kan zaterdagmiddag in het voormalige Huis van Bewaring Oostereiland in Hoorn terecht. Voor vijftig euro kun je je een nacht laten opsluiten. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Liefhebbers kunnen zich zaterdag om 16.00 uur melden. Ze worden meteen als gevangenen gezien, worden bij binnenkomst gefouilleerd en meegebrachte spullen worden nagekeken. De volgende ochtend wordt men om 11 uur weer vrijgelaten.

Het idee komt van bewakers. Zij kregen vaak te horen dat een gevangenis net een hotel is en willen met de actie het tegendeel bewijzen.

Hert op mysterieuze wijze in boomkruin

Het klinkt als een episode uit 'The X-files'.

In de zuidwestelijke hoek van Delaware County nabij de grens van Penssylvania heeft een jager een hert in een boomkruin aangetroffen. Het dier hing 12 voet hoog boven de grond, gevangen tussen de takken.

"Er gebeuren vreemde dingen in de natuur, maar dit gaat wel heel ver", zegt Scott Van Arsdale, die achttien jaar technicus is bij the State Department of Environmental Conservation.

De hert in de boom werd ontdekt door Gerald Inman, een effectenmakelaar die lid is van de Falcon Gun&Rod club, de jagersvereniging van Hancock.

Tijdens een sneeuwstorm bij de eerste jacht raakte hij de rest van de groep kwijt. Plotseling zag hij een donker object hoog in een boom. Er waren geen andere voetafdrukken in de omgeving.

"Ik dacht dat het een groot vogelnest ofzo was, maar toen ik dichterbij kwam zei ik: "Hemel! Dat is een hert!"", zegt Inman. "Mijn eerste gedachte was dat een stroper het daar in de boom geplaatst had".

"Iedereen lachte me uit en dacht dat ik gedronken had," zegt Inman.

Jim Hudgins, een verenigingslid en vriend van Inman gingen op 13 december op onderzoek uit. Ze hadden een ladder meegebracht. Echter het hert zat zo vast tussen de takken dat ze het er niet tussenuit konden trekken.

Daarop hakten ze de boom om, haalden het hert er uit, en brachten het naar Ward Stone, een wildlife deskundige. Daar werd het lichaam onderzocht in een laboratorium. Er werden geen sporen van een wild dier of een stroper aangetroffen.

De oorzaak hoe het hert in de boom kwam is nog steeds onbekend.

Terreuroorlog is "oorlog tegen Islam"

Uit een onderzoek in Groot-Brittannië is gebleken dat twee-derde van de Britse moslims in de oorlog tegen terreur een oorlog tegen de Islam ziet. Meer dan de helft van de ondervraagden vonden dat de aanslagen van 11 september 2001 ten onrechte zijn toegeschreven aan het terreur netwerk van Osama Bin Laden.

Verder bleek uit het onderzoek dat 67% van de ondervraagden behoorlijke of zeer sterke vaderlandsgevoelens heeft voor Groot Brittanië. 8% van de ondervraagden vond echter het gerechtvaardigd dat er terreur aanvallen zouden worden gepleegd op Britse doelen.

Deel VS-piloten slikt speed

Een deel van de piloten van de Amerikaanse luchtmacht gebruikt amfetamine pillen om wakker te blijven tijdens langdurige missies in de lucht. Deze zogenaamde "go-pills" zijn stilzwijgend door de Amerikaanse luchtmacht opnieuw ingevoerd.

In 1992 werd er een verbod op deze pillen ingesteld. De hoeveelheid speed die in de pillen zit is gering, maar het is verre van legaal. De luchtmacht geeft als commentaar dat de pillen zijn bedoeld als medisch middel en niet voor recreatiedoeleinden.

Het gebruik van speed zou mogelijk een oorzaak zijn geweest voor het tragische ongeluk in april in Kandahar, Afghanistan, toen twee Amerikaanse piloten hun Canadese collega's bombardeerden. Vier miltairen stierven en acht anderen raakten gewond.

N-Korea waarschuwt de VS voor zware straf

Hrun, viqtor en Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mocht het tot een kernoorlog komen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea dan zal dat land de VS genadeloos afstraffen. Dat zei de Noord-Koreaanse minister van Defensie Kim Il-chol vandaag.

Wanneer de VS een kernoorlog durft te beginnen zal het volk en het leger onder leiding van de onoverwinnelijke leider Kim Jong-il harder vechten dan het effect dat een atoombom heeft, aldus Kim Il-chol. Volgens hem zijn de Amerikanen "arrogant genoeg om Noord-Korea te beschuldigen door te gaan met het nucleaire programma, waardoor hun vijandige politiek een extreem gevaarlijke fase bereikt."

Volgens Kim Il-chol moet de oplossing van de VS komen. Het conflict over de herstart van het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma is een conflict tussen twee landen en moet niet worden geïnternationaliseerd. Dat zou leiden tot een "oncontroleerbare catastrofe", aldus Kim Il-chol in een Noord-Koreaanse krant.

Gasmaskers voor honden en katten

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mocht het tot een chemische oorlog komen met Irak, dan hebben katten en honden in Israël niets te vrezen. Tenminste, als hun baasjes nu een speciaal ontwikkeld gasmaskertje aanschaffen.

De maskers kunnen overigens niet lang worden gebruikt. Het dier moet binnen enkele minuten naar een veilige plaats worden gebracht. Ze zijn er in alle soorten en maten. En naast de maskers kunnen de Israëliërs ook tegengif tegen chemische wapens, antibiotica tegen een aanval met antrax en kalmeringsmiddelen voor hun huisdieren kopen.

Theoloog wil kerst afschaffen

Pindaatje en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kerstmis zou maar beter als christelijk feest kunnen worden afgeschaft. Dat stelt de hervormde theoloog prof. dr. A. van de Beek in zijn boek 'De kring om de Messias'.

Volgens de theoloog, hoogleraar symboliek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heeft kerst oorspronkelijk niets met het christendom te maken, maar heeft het haar wortels in heidense Romeinse en Germaanse culturen.

Het feest ontstond pas in de vierde eeuw, als opvolger van het midwinterfeest. Daarmee zijn de gebruikte symbolen heidens. Ook de groeiende rol van de kerstman is een goede reden om het feest af te schaffen, aldus Van de Beek.

NS moet invalide hoge schadevergoeding betalen

urbankid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse Spoorwegen moeten aan een 23-jarige vrouw een schadevergoeding betalen die boven het wettelijke maximum ligt. De vrouw raakte bij een ongeluk in 1998 beide benen kwijt. Volgens de Utrechtse rechbank is de NS volledig aansprakelijk. De advocate van de vrouw gaat onderhandelen over een bedrag van 900.000 euro.

De vrouw kwam in 1998 met haar hand klem te zitten tussen de deuren van een trein toen zij die nog snel wilde openen. De trein begon daarop te rijden. De conducteur zag dat ze vastzat, maar door miscommunicatie met de machinist reed die toch weg.

De NS erkende al eerder aansprakelijk te zijn en wilde gaan tot de maximale schadevergoeding van 136.000 euro. De vrouw ging echter in beroep, omdat ze veel meer inkomsten derft. De NS bekijkt nog of ze in beroep zal gaan.

Brit krijgt dvd met kinderporno van Dixons

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Birmingham gaat een onderzoek instellen naar een dvd die afkomstig is van een Dixons-filiaal in de omgeving van Birmingham.

Een Britse krant meldde dat een 47-jarige Engelsman een DVD met honderden videofragmenten van kinderporno kado kreeg bij zijn aankoop. De DVD bevatte beelden van kinderen onder de tien jaar die werden misbruikt. Hij kreeg de DVD gratis toen hij een DVD-rewriter bij Dixons in Erdington kocht.

Direct na de ontdekking belde de klant de politie. "Ik ben erg boos op Dixons", zei hij. Dixons liet in een reactie weten dat het moet gaan om een 'extreem serieus, maar pijnlijk incident'. De winkelketen gaat onderzoeken waar de fout is ontstaan. "We doen er alles aan om de dader te achterhalen", aldus de Dixons-woordvoerder.

Nu al meer illegaal vuurwerk onderschept dan in 2001

Dit jaar heeft de politie tot nu toe 96.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Openbaar Ministerie. Vorig jaar was de vangst 80 ton vuurwerk dat niet aan de regels voldeed.

Al eerder werd er bekend gemaakt dat een groot deel van de vangst voor rekening komt van het speciale vuurwerkteam dat zich richt op de illegale invoer van vuurwerk vanuit België. Dat speciale team onderschepte dit jaar al 20.000 kilo vuurwerk. In verband met het illegale vuurwerk werden in totaal 45 mensen aan gehouden.

Michael Jackson uitverkozen tot loser van het jaar

PPL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Popster Michael Jackson is door het Amerikaanse tijdschrift People maandag uitgeroepen tot 'loser' van het jaar.

Zijn eerste plaats heeft 'Wacko Jacko' vooral te danken aan zijn verbale aanval op de baas van zijn platenmaatschappij en het in een Berlijns hotel buiten een raam houden van een van zijn kinderen.

Andere bekenden die net als Jackson een nominatie hadden voor de titel van de loser van het jaar waren onder anderen zanger George Michael, acteur Robert Blake en senaatsleider Trent Lott. Lott moest aftreden in verband met vermeende racistische uitspraken. George Michael durft niet meer naar de VS, waar zijn vriend woont, nadat een krant een artikel had geschreven over de ,,viezerik van het jaar die de 11e september besmeurt''. Blake is aangeklaagd voor de moord op zijn vrouw.

Maar al deze beroemdheden hebben het dus kennelijk niet gered tegen Michael Jackson. Behalve het buiten een raam vasthouden van zijn jongste kind maakte de popster Sony-baas Mottola uit voor racist, verscheen hij met zijn oudste twee kinderen gehuld in een sluier in de dierentuin en maakte hij zijn opwachting in een rechtbank met een neus die de indruk wekte uit elkaar te vallen.

Inbrekers stelen auto van Ronald de Boer

Murphy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van zondag op maandag hebben inbrekers de sleutels van Ronald de Boer zijn auto gestolen uit zijn huis. Daarop zijn zij er vandoor gegaan met zijn dure BMW.

De daders hadden zich toegang verschaft tot het huis van de Oranje-international in Glasgow, waar hij sinds twee jaar speelt bij de plaatselijke Rangers. In een interview met een Schotse krant zegt De Boer dat hij opgelucht is dat zijn gezin ongedeerd is gebleven. ,,Het gebeurde heel vroeg in de ochtend. Het is irritant, maar er is tenminste niemand gewond geraak, dat is het belangrijkste.''

Het verhaal van De Boer wordt bevestigd door een politiewoordvoerder: ,,Een 32-jarige man meldde dat in zijn huis was ingebroken, dat zijn autosleutels waren gestolen en dat zijn zeer dure en zeer snelle auto was gestolen.''

Voetbal: 'FIFA schaft leeftijdsgrens arbiters af'

Hilfiger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met ingang van 2003 wil de wereldvoetbalbond FIFA de leeftijdsgrens voor internationale scheidsrechters afschaffen. Dat beweert in ieder geval Jack Warner, vice-voorzitter van de FIFA. Volgens hem zou het besluit vorige week in een bestuursvergadering in Madrid zijn genomen.

Zowel de FIFA als de Europese voetbalbond UEFA hanteren 45 jaar als maximale leeftijd voor arbiters van internationale wedstrijden. Mede door die regelgeving moest Dick Jol vorig jaar afscheid nemen. Het is nog niet duidelijk of Jol, die nog steeds actief fluit in Nederland, kan terugkeren op het internationale podium bij afschaffing van de leeftijdslimiet.

Tot het jaar 2000 hield ook de KNVB een maximale leeftijd aan voor scheidsrechters op het hoogste niveau. Toen mocht men ten hoogste 47 jaar zijn. Jaap Uilenberg, toendertijd fluitend op het hoogste niveau, spande met twee collega's met succes een rechtszaak tegen deze 'leeftijdsdiscriminatie' aan. Sindsdien hanteert de KNVB geen vaste limiet meer. Scheidsrechters die aan alle eisen voldoen, mogen ongeacht hun leeftijd hun loopbaan in het betaalde voetbal voortzetten.

6000 bommen Irak niet gemeld

com2003 en PPL hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de onlangs verstrekte verklaring van massavernietingswapens door Irak ontbreken gegevens over 6000 chemische bommen. Dit zeggen bronnen van de Verenigde Naties die het document kennen.

In 1998, toen het Unscom-team Irak werd uitgezet, hadden deze net ontdekt dat Irak gegevens over deze bommen achterhield. Ze waren gevonden in het hoofdkwartier van de Iraakse luchtmacht. Het team kreeg geen toestemming om het 6 pagina's tellende document mee te nemen. Een vrouwelijke inspecteur heeft toen nog net enkele aantekeningen kunnen maken.

De bommen zijn van hetzelfde soort dat gebruikt is in de oorlog met Iran die woedde van 1980 tot 1988. Het zou gaan om 550- ponders en 1000- ponders met chemische lading, mogelijk mosterdgas, aldus experts.

In de recente verklaring ontbreken deze gegevens. De chef van het VN-onderzoeksteam, Hans Blix, zal na verdere bestudering op 9 januari de Veiligheidsraad inlichten.

Gratis condooms voor scouts

PPL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie zegt dat padvinders brave jongetjes zijn heeft het mis. Bij de komende wereldjamboree in Thailand volgende week, worden onder alle deelnemers vanaf 14 jaar condooms uitgedeeld door het Thaise ministerie van Volksgezondheid.

De wereldjamboree wordt ditmaal gehouden in Sattahip, 170 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. Sattahip ligt vlakbij de kustplaats Pattaya, dat bekend staat om zijn duizenden stripclubs, massagesalons en bordelen.

Boek review: Klauw van de Zilverhavik

Kiëlianapuna van de stam der Orosini heeft het moeilijk met zijn mannelijkheidsritueel. Hij zit al twee volle dagen zonder voedsel in de wildernis en wacht op een teken van de goden dat hem zijn mannelijke naam zou onthullen. Maar zijn wachten is tevergeefs; hij is eenzaam, koud en wanhopig, en uiteindelijk besluit hij op te geven.
Dan, als hij op het punt staat terug te keren, landt plots een zeldzame Zilverhavik op zijn schouder die hem een mysterieuse boodschap meegeeft.



Een fragment slechts, uit de flaptekst van het nieuwe werk van Raymond Elias Feist; een naam die iedere fantasy liefhebber inmiddels wel moet kennen.
Menig boekenkast staat inmiddels vol met de zwarte, met perkament besierde, kaften die de boeken van Feist zo herkenbaar maken.

Zou dit nieuwe werk - het eerste in een nieuwe serie - een waardige aanvulling zijn voor de uitpuilende boekenkast van fantasy lezers?

TARA en Scarluna: toetsenist met twee planken

Het is alweer een maandje geleden dat ik begonnen ben met het verslaggeven van belevenissen als toetsenist zonder keyboard bij Scarluna, een plaatselijk metal-bandje. Nou inmiddels heb ik een keyboard én een synthesizer Eind november hoorde ik van mijn voormalig mede-modje ElizabethR dat ze een oud dingetje ergens hadden liggen en ik deze wel kon lenen. Ik ben dus helemaal naar Tilburg afgereisd om dat keyboard op te halen (een Yamaha PS-55 voor de kenners). Die reis is een WWKW stukje op zich waard, met alle vertragingen en problemen die zich voordeden, maar dat terzijde. Dankzij ElizabethR () kon ik dus eindelijk gaan spelen en oefenen. Overigens bleek na een kleine inspectie van Vork vorige week dat dit ding uit 1974 komt en dus echt antiek is. 16 verschillende geluiden en 16 ritmes. drie toetsen die het niet of nauwelijks doen. Ach, ik kon tenminste op iets spelen.

Inmiddels vordert het al met nummers, vijf nummers hebben nu min of meer vorm gekregen en titels. Een zesde wordt aan gewerkt. Lake of Blood, Watered Down Comprehension, Disgraced, Scalpel & Skin en No Child has a Sinners Heart zijn de titels die we de nummers hebben gegeven. Er zijn een paar opties voor covers gedaan, Inimical Chimera van After Forever, of van Nightwish Stargazers, Passion and the opera of Gethsemane. En afgelopen zaterdag kwam ik op het prachtidee, ook vanwege onze bandnaam (die trouwens echt nergens op slaat) om Hijo de la Luna te coveren (maar dan wel in onze eigen stijl ). Ondertussen kan ik Lake of Blood en Watered Down Compehension zo'n beetje helemaal meespelen en Disgraced grotendeels (we moeten alleen het einde nog even doornemen). van Scalpel & Skin (die we gewoon S&S noemen) moet ik de bladmuziek/noten nog ontvangen. Edwin (de gitarist) zou die zo snel mogelijk mailen. En het laatste nummer (No Child) moeten we ook nog even doornemen. De intro van het nieuwe nummer (6) gaat redelijk. En ook de country kreatie van Edwin, Peter (drummer) en Harm-Jan (bassist/zanger) kan ik nu lekker meespelen. Die moeten we echt een keertje opnemen, hij klinkt namelijk geweldig. Dat nummer is ontstaan uit een lolletje, maar is een fenomeen op zich, misschien een leuke bonustrack voor op een toekomstige cd.

Na het vertrek van Erik en de komst van mij is de band ook stabiel geworden. Ondanks het feit dat Margo (zangeres) en Edwin uit elkaar zijn (die hadden een relatie), blijft de sfeer goed en doen we alles in goede samenwerking. Harm-Jan schrijft ook nu nog voornamelijk de teksten. Ik kan dat totaal niet, hoewel ik wel een idee voor een songtext heb aangedragen en die gedeeltelijk is verwerkt in Scalpel & Skin. Edwin komt nog altijd vaak met ideeen, rifjes en melodietjes aan voor de nieuwe nummers, maar als ik eenmaal goed ingespeelt ben hoop ik ook daar mijn bijdrage aan te leveren.

Ik zei dat ik inmiddels ook een synthesizer had. Afgelopen vrijdag gekocht. Een Roland XP-10, voor 200 euro (2e hands). Er moet nodig een tas bij (en een pedaal, en snoeren, en een stander), want verslepen naar de oefenruimte is zo niet te doen (en ben daarvoor veels te zuinig op deze synth). Ik ben er echt superblij mee, het is even wennen en uitvogelen, hij heeft namelijk zo enorm veel functies. 256 geluiden, waaronder hele humoristische (ik heb afgelopen zondag een nummer met van die steel drums gespeeld, je weet wel, typisch caraiben, tegen reggae aan. En de banjo is geweldig te gebruiken voor dat country nummer. Die oude zou ik oorspronkelijk lenen totdat ik een eigen had, maar ik mocht hem houden van ElizabethR ("als we weer op een keyboard spelen dan kopen we toch wel een nieuwe in plaats van die aftandse ding"). Echt geweldig, Aangezien ik op een electronisch orgel heb leren spelen, kan ik op twee klavieren spelen, en daar komt dat oude ding misschien nog wel van pas. Daarbij heeft die ritmes, waarmee Peter en ik afgelopen zondag erg leuke melodietjes hebben weten te produceren, zoals bijvoorbeeld een soort van nintendo deuntje en een soort kermis/circus/clown muziekje. Dat gaan we ook eens opnemen. En Harm-jan stelde voor, dat als die oude echt niet meer van pas komt, we hem bij een optreden kunnen gebruiken en dat ik hem op het eind kapot sla. Ook een idee.

Verder zijn de eerste stappen gezet voor een website voor Scarluna (www.scarluna.tk). Er is voor jullie nog niet echt wat op te vinden, maar op de closed section gooien we opnames, lyrics, tabs, noten en dergelijke naar elkaar over. En we hebben een klein discussie-forumpje voor ons vijfen. Er wordt druk gewerkt aan de website door Peter en mij. Een phpbb forum is bijvoorbeeld in de maak, evenals een info site over de band, waar dan veel meer over ons te vinden is. Het wordt daardoor wel hoogtijd voor wat foto's (waarvoor ik mijn moeder gevraagd heb die behoorlijk bedreven is in de fotografie). Wat betreft de opnames (daar werd om gevraagd), we haden wat oude die het beluisteren niet waard zijn (en waarop ik geeneens meespeel), die staan dan ook niet meer online. Maar vorige week zijn er nieuwe opnames gemaakt, die nog wel even online moeten worden gezet. Maar bij het schrijven van het volgende stukje zal ik zeker eentje toevoegen.

Ondertussen gaat het spelen me stukken beter af, ik heb het helemaal weer onder de knie en ik kijk aldoor weer uit naar de volgende oefenmomenten (iedere zondag en soms op dinsdag). Overigens, voor de fans uit de buurt. We oefenen zondags van 15:00 tot 18:00 in de kelder van Het Podium in Hoogeveen. Bezoek is dan om de week welkom. Aankomende zondag niet, dan staan we geen bezoek toe, maar 5 januari ben je weer welkom.

Tenslotte de volgende link:
http://www.xs4all.nl/~antisoma/Scarluna/Kerst.htm

Twintig Nederlandse gezinnen op rantsoen

Vanaf 6 januari zullen twintig Nederlandse gezinnen een week lang moeten rondkomen van slechts één voedselpakket. De actie, waarmee de aandacht moet worden gevestigd op de honger in Afrika, wordt door het Rode Kruis gehouden. De gezinnen zijn geselecteerd uit ruim tweehonderd aanmeldingen.

Het voedselpakket is dezelfde als die de hulporganisatie in noodsituaties uitdeelt. In het pakket zit twee kilo tarwemeel, anderhalve kilo pasta, een kilo bonen, een liter olie, gist, zout en suiker. Een voedseldeskundige begeleidt de gezinnen.

Het Rode Kruis noemt het aantal aanmeldingen 'ongelooflijk'.

Met dank aan Boogey55 voor de tip!

"Beter drie dan twee gevangenen in één cel"

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanneer justitie besluit om meer gevangenen in één cel te gaan plaatsen is het beter om drie gevangenen bij elkaar te zetten dan twee. Dat zei vakbond Abvakabo FNV maandag op een bijeenkomst van gevangenisdirecteuren en politici van CDA, PvdA en SP.

Uit onderzoek is gebleken dat er minder kans is op ruzie en problemen wanneer er drie gevangenen in één cel zitten. De bond, waarbij veel personeel van justitiële inrichtingen is aangesloten, is in principe tegen de plannen, maar wil vanwege het cellentekort wel deelnemen aan een experiment met meermansdetentie.

Naakte duitsers overvallen in parenclub

En wederom herschreef sop een bericht en gooide het in de newssubmit, waarvoor grote dank!

Twee gewapende overvallers hebben zestig naakte leden van een Duitse parenclub onder schot gehouden terwijl de kluis van de club werd leeggehaald. Ook de kastjes van de leden werden leeggeroofd.

De twee overvallers, in leeftijd van 30 tot 35 jaar, vielen de club binnen toen daar een feest aan de gang was. Ze hielden een pistool tegen het hoofd van de manager. Daarna dwongen ze de naakte leden van de club in Maintal-Bischofsheim te Hessen om de kluis en de kastjes leeg te maken.

De politie heeft problemen met het schatten van de waarde van de buit omdat veel leden hun identiteit niet bekend willen maken. De daders zijn nog voortvluchtig.

VS: Surfende kerstman gearresteerd

Met dank aan sop die ons het volgende verhaal geheel vertaald aanbood presenteren wij:

Een windsurfende kerstman is gearresteerd nadat een sterke wind hem over de rivier de Niagara heen blies, recht de Verenigde Staten in.

John Fulton, uit Fort Erie, Ontario, vertelde dat hij ieder jaar uitgedost als de kerstman de rivier oversteekt. Maar de straffe wind en harde stromingen bliezen hem naar de VS-kant van de rivier, alwaar de grenspolitie hem op stond te wachten.

Hij werd gearresteerd in Buffalo en weer over de grens met Canada gezet, nadat hij een formulier had ondertekend waarin stond dat hij illegaal de VS was binnengedrongen.

Miljoenenboete voor Iran wegens ontvoering

Iran moet een schadevergoeding van 307 miljoen euro betalen aan een Amerikaan die in 1984 in het land werd ontvoerd. Dat heeft een federale rechter in de Verenigde Staten bepaald.

De toen 38-jarige John Cronin studeerde destijds in Iran aan de Amerikaanse Universiteit van Beiroet. Hij werd door leden van de militie Amal en Hezbollah naar Libanon ontvoerd omdat men hem verdacht van spionage voor Israël.

Hij werd in het hoofdkwartier van Amal vier dagen vastgehouden en werd daar zo mishandeld dat hij bij zijn vrijlatingen ernstige verwondingen had.

Met dank aan Boogey55 voor de tip!

Robby 8: Meet Robby

Deel acht al weer van Robby, het kleine Teddybeertje. Er is al veel met hem gebeurd. Verknuffeld in de bijenfabriek, gevangen genomen door de Bruinen, de liefde van zijn leven zien sterven en dan nu al weken onderweg naar de andere kant van de hoge bergen. Zijn missie? De mens bestuderen en genoeg bewijs verzamelen om alle beren te herenigen. Want de Bruinen staan op het punt wraak te nemen op een ver verleden, een verleden dat de Blanken zijn vergeten. Zij weten immers niet eens meer van het bestaan van de Bruinen af.

Maar na zeven afleveringen zijn jullie vast wel nieuwsgierig hoe Robby er uitziet. Dat was ik ook wel, dus heb ik Joah gevraagd of hij vanaf nu met mij mee wil tekenen.

Fokkers....ik stel u voor aan Robby, de kleine Teddybeer...


Op de volgende pagina vind je deel 8: Robby en de samenzwering, inclusief tekeningen uiteraard.

Zalm wil nieuw onderzoek naar radicale imams

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan VVD-lijsttrekker Gerrit Zalm ligt komt er een nieuw onderzoek naar de uitlatingen van imams. De VVD wil dat het Openbaar Ministerie naar aanleiding van uitspraken, die het televisieprogramma NOVA zaterdag uitzond, de radicale imams onder de loep neemt. Zalm zei dit op een bijeenkomst van zijn partij in Zundert.

In de uitzending preekten imams uit Den Haag en Amsterdam voor onderwerping van de vrouw aan de man en tegen liberalisme en socialisme als politieke stromingen. Zalm wil nu laten uitzoeken of dat tegen de grondwet is. Na een eerder onderzoek werden de imams niet vervolgd omdat hun uitspraken onder de vrijheid van godsdienst vielen.

Stabilisering van secularisatie

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kerkgangers van Nederland blijven nog steeds gaan, aldus het CBS. Dit blijkt uit een vrijgegeven publicatie 'Kerkelijkheid in Nederland.' Volgens deze publicatie zegt 6 van de 10 nederlanders dat ze tot een kerkelijke gezindte behoren. Dit is hetzelfde getal als tien jaar geleden.

In 1971 rekende nog drie kwart van de Nederlandse bevolking zich tot een kerkelijke gezindte. Nog verder terug was dit bijna 100 procent.

De cijfers van 2001:

30% Rooms Katholiek
14% Nederlands Hervormd
7% Gereformeerd
10% anders (waaronder Islam)


De kerkgang zelf wordt echter wat vaker achterwege gelaten. Tweederde van de bevolking zat in 2001 zelden tot nooit in een kerkbank. Een vijfde zat er eens per maand in en 12% was elke week te vinden in het huis van hun God.

Granaatgooier krijgt 18 jaar cel

wildhagen en Roel_Jewel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die twee onschuldige mensen heeft gedood door het gooien van een granaat is maandag in hoger beroep door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot achttien jaar celstraf.

De man gooide de granaat vorig jaar bij het huis van een vriendin naar binnen. Haar dochter en de vriend van de dochter kwamen daarbij om het leven. Volgens de man deed hij dit uit noodweer. Hij werd mishandeld door bekenden van de vriendin waarop hij de tuin inrende. Kort daarna gooide hij de granaat.

Volgens het hof is hij schuldig aan moord, poging tot moord en poging tot doodslag. De straf is gelijk aan de eis en het eerder uitgesproken vonnis.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.