Hert op mysterieuze wijze in boomkruin

Het klinkt als een episode uit 'The X-files'.

In de zuidwestelijke hoek van Delaware County nabij de grens van Penssylvania heeft een jager een hert in een boomkruin aangetroffen. Het dier hing 12 voet hoog boven de grond, gevangen tussen de takken.

"Er gebeuren vreemde dingen in de natuur, maar dit gaat wel heel ver", zegt Scott Van Arsdale, die achttien jaar technicus is bij the State Department of Environmental Conservation.

De hert in de boom werd ontdekt door Gerald Inman, een effectenmakelaar die lid is van de Falcon Gun&Rod club, de jagersvereniging van Hancock.

Tijdens een sneeuwstorm bij de eerste jacht raakte hij de rest van de groep kwijt. Plotseling zag hij een donker object hoog in een boom. Er waren geen andere voetafdrukken in de omgeving.

"Ik dacht dat het een groot vogelnest ofzo was, maar toen ik dichterbij kwam zei ik: "Hemel! Dat is een hert!"", zegt Inman. "Mijn eerste gedachte was dat een stroper het daar in de boom geplaatst had".

"Iedereen lachte me uit en dacht dat ik gedronken had," zegt Inman.

Jim Hudgins, een verenigingslid en vriend van Inman gingen op 13 december op onderzoek uit. Ze hadden een ladder meegebracht. Echter het hert zat zo vast tussen de takken dat ze het er niet tussenuit konden trekken.

Daarop hakten ze de boom om, haalden het hert er uit, en brachten het naar Ward Stone, een wildlife deskundige. Daar werd het lichaam onderzocht in een laboratorium. Er werden geen sporen van een wild dier of een stroper aangetroffen.

De oorzaak hoe het hert in de boom kwam is nog steeds onbekend.