Het nutteloze feitje van de dag: Bijna geen F1-wagen haalde de finish

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

De Formule 1 Grand Prix van Monaco is vaak een bijzondere race en die van 1996 was helemaal uniek, want wist je dat er nooit zo weinig wagens rijdend de eindstreep haalden? Slechts drie bolides reden de door Olivier Panis gewonnen knotsgekke race uit. De race ging van start op een natte baan wat er uiteraard voor zorgde dat diverse coureurs al snel in aanraking kwamen met de onverbiddelijke vangrails van de baan in het prinsdom. Eén voor één eiste de race zijn slachtoffers en nadat in de 71ste ronde in één klap de nummers 5, 6 en 7 in een kettingbotsing uitgeschakeld werden en nummer 4 Heinz-Harald Frentzen voortijdig de pits opzocht omdat hij sowieso vierde zou worden bleven slechts de coureurs Panis, David Coulthard en Johnny Herbert over om de race te voltooien.

Wil je meer lezen over deze bijzondere wedstrijd? Dat kan, in 2013 verscheen er hier op FOK! een special en die kan je hier lezen.