Onzinnige acties brandweer!

Na Amsterdam is nu ook in Rotterdam het leger ingeschakeld om de reguiere brandweer te vervangen. Dit is nodig omdat de Rotterdamse brandweermannen zich uit protest massaal ziek hebben gemeld.

De brandweermannen zijn collectief boos over het akkoord dat is bereikt tussen de vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over de nieuwe CAO. In deze CAO is vastgelegd dat onze stoere spuitgasten niet langer op hun 55e het bijltje er bij neer mogen gooien. Je vraagt je gewoon af waar het nog over gaat, want het is alleen maar de bedoeling dat ze na hun 55e gewoon lichter werk gaan doen en daarmee nog produktief blijven. Daar is dus helemaal niets mis mee.

Als we kijken naar de nieuwe arbeidsongeschiktheidswetgeving dan wordt daarin heel duidelijk gesteld dat mensen die nog kunnen werken ook moeten werken. Waarom zou dat dan niet voor een gewoon gezonde brandweeman gelden. De acties van de afgelopen dagen worden dan ook niet gesteund door de vakbonden, die terecht zeggen dat er een goed akkoord is bereikt. Gek genoeg schijnt er in Amsterdam nog wel steun van de bevolking te zijn, voor de acties van de brandweer. Vreemde toestand want hier wordt duidelijk belastinggeld verspild en op 55 stoppen met werken is niet meer van deze tijd.

Wat mij betreft worden er vanaf nu harde maatregelen genomen tegen brandweermannen die zich zo maar massaal ziek melden of brandweervoertuigen misbruiken om actie te voeren. Ontsla ze desnoods, want dit is geen staken maar gewoon ordinaire werkweigering.