Blizzcon 2018 - FOK! toernooigids voor eSports

2. Hearthstone

Global games


Blizzard blijft de opzet voor Hearthstone-esports veranderen. Eerst werd de wereldkampioen gekroond tijdens Blizzcon, vorig jaar werd dit vervangen voor de 'Hearthstone Inn-vitational' en dit jaar krijgen we de conclusie van de Hearthstone Global Games. Nog acht landen zijn in de race om ervandoor te gaan met de titel.

Wat is de opzet?

De afgelopen maanden streden 48 landen voor acht plaatsen in de finaleronden tijdens Blizzcon. Een groep van vier vertegenwoordigers speelden voor elk land. Zij moeten in een Dual Tournament format elke klasse kunnen beheersen. Teams moeten voor elke klasse namelijk een decklist indienen, waarna de aanvoerder van de tegenstander vier klassen mag bannen. De captains bepalen vervolgens in welke volgorde de spelers gaan spelen. Met vijf klassen is elke match een best-of-five en het team dat als eerst drie games wint, gaat door.

Wie doen er mee?

Er zijn acht teams overgebleven. Spanje, Hong Kong, Nieuw-Zeeland en China zitten in groep A. Bulgarije, Brazilië, Noorwegen en Singapore zijn geplaatst in groep B. Pikant detail: Taiwan werd gediskwalificeerd nadat werd ontdekt dat het team tijdens de wedstrijden met de stream meekeek van de tegenstander en zo de kaarten kon zien (ook bekend als stream sniping). De lijst met spelers voor elk land kun je hier terugvinden.

Wie gaat er winnen?

Enorm lastig om te zeggen. Elk team heeft een aantal sterke spelers en geen enkel team heeft een daadwerkelijk slechte line-up. Iedereen heeft zich immers geplaatst voor de finaleronden. Puur kijkend naar de kwalificatieronden heeft Brazilië de beste papieren. Zij verloren slechts één match uit negen gespeelde wedstrijden.

Wanneer moet ik kijken?

De Hearthstone Global Games worden gespeeld op 2 en 3 november. Op 2 november beginnen we om 20:00 uur Nederlandse tijd met de laatste twee groepfasen om te bepalen wie de finales gaan spelen. Dit duurt tot laat in de nacht van 3 november. De finales vinden plaats vanaf 17:30 Nederlandse tijd op zaterdag 3 november.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via het Twitch-kanaal van Hearthstone.