Blizzcon 2018 - FOK! toernooigids voor eSports

6. Heroes of the Storm

HGCglobalfinals

Ook Blizzard's MOBA mag dit jaar niet ontbreken op Blizzcon en de beste teams van over de hele wereld komen naar Anaheim om zichzelf te bewijzen. De Koreanen en de Europanen komen met het sterkste deelnemersveld, maar ook teams uit Noord-Amerika loert als gevaarlijke outsider op de wereldtitel.

Hoe is de opzet?

Heroes of the Storm heeft een opzet van twee fases in de competitie: tijdens het reguliere seizoen kwalificeren de beste vier teams in de regio's Noord-Amerika, Europa, China en Zuid-Korea zich voor respectievelijk de Western Clash (Noord-Amerika en Europa) en de Eastern Clash (China en Zuid-Korea). De beste vier teams strijden hier niet alleen voor de eer, maar ook voor een extra plaats voor hun regio voor de grote afsluiter van een fase: na de eerste fase is dit de mid-season brawl, na de tweede fase zijn dit de HGC Global Finals. Uitzondering geldt voor de regio's Zuid-Amerika, Australië/Nieuw Zeeland, zuidoost Azië en de driehoek Taiwan/Hong Kong/Japan: tijdens de intercontinental clash bepalen de regio's Zuid-Amerika en Australië/Nieuw Zeeland wie er een team mag sturen naar Blizzcon, voor de regio's zuidoost Azië en Taiwan/Hong Kong/ Japan geldt hetzelfde tijdens de Horizon Clash.

De teams zijn tijdens Blizzcon opgedeeld in twee groepen van zes teams. De teams spelen twee potjes tegen elkaar: bij 2-0 krijgt de winnaar drie punten, bij 1-1 krijgen beide teams één punt. De beste vier teams gaan door naar de knock-outfase: voor de kwartfinale geldt een best of three, vanaf de halve finale geldt een best of five.

Wie doen er mee?

Voor Europa hebben we Team Dignitas, Team Liquid en Leftovers, waarvan de laatste zich kon kwalificeren door middel van playoffs tijdens het reguliere seizoen. Doordat Team Dignitas de laatste western clash won, mag Noord-Amerika maar twee teams sturen: dit zijn HeroesHearth en Tempo Storm. De Koreanen sturen titelverdedigers Gen.G (vorig jaar nog bekend onder de naam MVP Black), Tempest en Miracle.

De Chinezen moeten het ook doen met twee teams: zij sturen Beyond the Game en TheOne. Uit de International Clash kwam het Australische team Mindfreak als winnaar uit de bus, de winnaar van de Horizon Clash is het Taiwanese team Luna Meow.

Wat staat er op het spel?

De prijzenpot is onveranderd voor Heroes of the Storm: er is 75.000 dollar voor de halve finalisten, 200.000 dollar voor de verliezend finalist en de kampioen mag 500.000 dollar op zijn bankrekening bijschrijven.

Wie gaat er winnen?

Favoriet is Gen.G, die hopen de titel te prolongeren. Ze zijn ontzettend dominant geweest in de Koreaanse competitie en wonnen onder andere de tweede Eastern Clash van Ballistix en de Mid-Season Brawl van Team Dignitas. Sowieso is Korea de regio die de grootste kans maakt: als Gen.G een slechte dag heeft kan ook Miracle of Tempest er met de winst vandoor gaan.

Kijk je buiten Korea, dan heeft Team Dignitas de beste papieren om de winst te pakken op Blizzcon. Ze wonnen beide Western Clashes in de twee fases van de HGC en bereikten de finale van de Mid-Season Brawl, waar ze het moesten afleggen tegen Gen.G.

Wanneer moet ik kijken?

De kwartfinales beginnen direct na de openingsceremonie op vrijdag, om 20:00 uur. De halve finales worden gespeeld op 3 november en beginnen om 17:30 uur. De finale begint precies om middernacht.

Alle wedstrijden zijn direct te volgen via het Twitch-kanaal van Heroes of the Storm.