Games in 2018: de wishlist van de FOK! Gamescrew

4. Racerblade

Voor mij persoonlijk is gamejaar 2017 niet geheel naar wens verlopen, de games waar ik het meeste naar uitkeek, bleken uiteindelijk relatief teleurstellend te zijn. Hopelijk is dat geen voorbode voor 2018, en als dat wel zo is, is hier alvast een lijstje aan games die je in 2018 moet ontwijken:

Praey  for  the  Gods

Praey for the Gods is niet de meest bekende uit dat lijstje, en als je het door Kickstarter gefinancierde project wel kent, zou dat zomaar kunnen zijn omdat Bethesda vond dat de originele titel inbreuk maakte op hun game Prey. Maar op basis van wat we tot zover hebben kunnen zien van Praey for the Gods, verdient de game meer. Op een kil en eenzaam eiland moet de speler zien te overleven, en de enige manier om dat te doen is door te jagen op de goden die het eiland bewonen. Veel gelijkenissen met Shadow of the Colussus dus, waarvan we dit jaar hopelijk ook een remake van gaan zien, maar waarom niet de kans geven aan iets nieuws?

Prey for the Gods - Official Trailer 2 | PS4

Biomutant

Een van de grootste verrassingen van de afgelopen Gamescom was de aankondiging van Biomutant. De makers van Just Cause en Mad Max kunnen wel een open world action-adventure maken, in combinatie met de verfrissende stijl van Biomutantzou dat best wel eens een succes kunnen worden. Een andere veelbelovende, sfeervolle titel in 2018 zou Ori and the Will of the Wisps moeten zijn. Jammer is wel dat we er nog steeds weinig van hebben gezien, maar wat kan er nu echt fout gaan met het vervolg op één van de beste nieuwe IP’s van de afgelopen jaren?

Ik ben wat meer voorzichtig enthousiast over Sea of Thieves. Nu al een aantal keren uitgesteld, en wat hebben we nu echt gezien van een game die al over een paar maanden moet uitkomen? Natuurlijk zijn er vele gameplayvideo’s van de alpha-fase uitgebracht, maar zelfs voordat de game uit is, lijkt het al veel van hetzelfde te zijn. Sea of Thieves heeft wel een gigantische potentie, dus hopelijk heeft Rare iets gevonden om het piraatje spelen lang interessant te houden.

Lost Ember - Official Teaser Trailer 2016

Immortal  Unchained,  Surviving  Mars,  Tennis  World  Tour,  Lost  Ember,  The  Last  Night en Anthem

Verder is er nog een hoop met potentie, maar waar we echt meer beelden van moeten zien om dat goed te kunnen beoordelen: Immortal Unchained bijvoorbeeld, dat belooft een Soulsbourne-achtige game met guns te zijn. Of Surviving Mars, een kolonie bouwen op de Rode Planeet klinkt uitdagend, en het portfolio van Haemimont Games is zeker niet mis. Stiekem kijk ik ook uit naar Tennis World Tour, want hoe lang is het inmiddels wel geleden dat we een goede tennisgame hebben gehad? Ook Lost Ember heeft mijn aandacht, puur door de briljante sfeer die die game lijkt te kunnen neerzetten. Over sfeer gesproken, de mooiste trailer van het afgelopen jaar was wat mij betreft de E3-trailer van The Last Night, sindsdien niets meer van gehoord, maar mijn aandacht heeft het nog steeds.

Van Anthem hebben we iets meer gezien, maar alsnog relatief weinig gezien de grootsheid van deze game. BioWare Edmonton maakt vrijwel altijd briljante games, en met schrijver Drew Karpyshyn en Casey Hudson weer aan boord, is de hoop aanwezig dat Anthem weer een game met het niveau van de originele Mass Effect-trilogie kan worden.

The Last Night on Xbox One - 4K Trailer

Hoop: meer nieuws over Below,  Ashen, en een nieuwe Borderlands

Aan voorspellingen voor 2018 ga ik me niet wagen, maar waar ik in ieder geval op hoop is dat we wat meer te zien gaan krijgen van inmiddels bijna vergeten games. Ieder jaar weer ben ik enorm benieuwd naar wat Capybara Games ons gaat laten zien met Below, maar ruim vijf jaar na de officiële onthulling weten we helaas nog steeds bijna niets over dit mysterieuze project. Ashen is een vergelijkbaar verhaal, hoewel daarvan wel steeds meer informatie naar buiten komt. Afsluitend wil ik ook wel even zeggen dat het belachelijk is dat Gearbox Software ons meer dan zes jaar gaat laten wachten op een nieuwe Borderlands. Schiet eens op!

Ashen Gameplay Trailer Reveal (E3 2017) Xbox Scorpio