Games in 2018: de wishlist van de FOK! Gamescrew

2. Fathom

2017 is het jaar waarin ik de liefde voor Nintendo weer terugvond. Na de Wii was ik wel klaar met alle gimmicks. Mijn zoon bleef wel trouw aan Nintendo en met de komst van de Switch is de liefde voor Nintendo in huis weer voor alle generaties. Het is niet voor niks dat in mijn top 10 games van vorig jaar plek 1,2 en 6 Switch games zijn. Nintendo blijft een meester in het maken van games en ik hoop dat ze ermee door blijven gaan. 

Kirby Star Allies

Eerste spel op mijn verlanglijstje voor het nieuwe jaar is Kirby  Star  Allies.  Kirby's  Adventure wordt nog wekelijks gespeeld bij mij thuis en toen ik de aankondiging zag voor een nieuw deel op de Switch was het wel duidelijk. De hele familie aan de Kirby in 2018! Het spel komt met nog meer opties en ziet er een stuk beter uit!

Kirby

World of Warcraft: Battle for Azeroth

Voor pc wordt het toch weer een Blizzard jaar. Ik speel WoW al sinds de release en was er tijdens Draenor even klaar mee, maar Legion had mij weer helemaal te pakken en dus kijk ik uit naar de volgende uitbreiding. Waar de nadruk weer op de strijd tussen Horde en Alliance lijkt te liggen, denk ik dat deze expansion vooral over de Old Gods zal gaan. Het verleden van deze wezens in WoW heeft gezorgd voor heel wat mooie raids. Ik hoop dat ze doorgaan waar ze met Legion mee zijn begonnen. Wat mij betreft is World  of  Warcraft bezig aan een nieuwe start.

Sylvanas

Red  Dead  Redemption 2

Voor PlayStation 4 is er maar eentje die er boven uitsteekt dit jaar. Red  Dead  Redemption 2. Als jij het als maker van games voor elkaar krijg dat ik precies dezelfde game koop op een oude en nieuwe console heb je iets heel goeds gedaan. Rockstar heeft met GTA 5 misschien wel een van de beste games ooit gemaakt en als ze de sfeer uit het eerste deel van Red  Dead  Redemption kunnen halen en deze met een GTA5 saus kunnen overgooien zou dit zomaar eens de game van 2018 kunnen gaan worden. Probleem is alleen dat als je zoveel verwachtingen hebt het alleen maar kan tegenvallen toch?

Hoop: een nieuw Monkey  Island

Wat ik hoop voor 2018 is maar een ding! MONKEY  ISLAND!!!!! Met Thimbleweed Park heeft de maker Ron Gilbert mij eindelijk weer het gevoel van toen kunnen geven. Nostalgie is niet altijd goed, omdat je dingen mooier maakt dan ze eigenlijk waren. Het is geen groot geheim dat Ron Gilbert druk met Disney bezig is om de rechten van Monkey  Island terug te krijgen. Sinds Disney Lucas overgenomen heeft hebben zij de rechten en ze zijn hier helemaal niks mee van plan. Mocht dit allemaal lukken dan ben ik een blij man! "So long, Mr. Spicecake, or Droopface, or whatever your name is!" 

MI