De ZenFone 4 is in da house

Asus heeft eind deze week de ZenFone 4-familie gelanceerd. De vijf nieuwe Android-smartphones, die allen voorzien zijn van dubbele camera’s, werden afgelopen donderdag gepresenteerd in Rome. FOK! was van de partij! And here’s what you missed …

Filerijden in Rome kan van onze bucketlisten. Met bussen worden we, middenin de spits, van ons hotel naar congrescentrum La Nuvola vervoerd. De glazen kubus, met binnen een soort enorme, abstracte wolk, is al een bezienswaardigheid an sich.

Lancering Asus Zenfone 4

Het weer in de hoofdstad is perfetto, wat resulteert in een mond die zo droog is dat je mijn tong kunt gebruiken om een compleet houten klimparadijs te schuren. Zomaar een grote teug nemen van iets dat eruitziet als multivitamine, blijkt echter een slecht plan. Asus maakt er een feestje van en mijn sapje is pure wodka met een theelepel kleurstof. Alcoholvrij doen we niet aan vanavond. Goed om te weten.

Share

Om 18:30 uur dromt iedereen gestaag naar het auditorium, waar dan eindelijk de presentatie van de nieuwe smartphones zal plaatsvinden. Deze wordt geopend met een knap staaltje danswerk in combinatie met een visueel kunstwerkje. Asus weet hoe ze een groot publiek als dit direct wakker moeten krijgen – ook als ze moe zijn van vroege vluchten en kilometers lopen door het prachtige centrum van Rome eerder op de dag.

De eerste spreker is de CEO van het bedrijf, Jerry Shen: "We share moments, we share memories, we share happiness and we share love. We share everything we see and feel. Sharing has become an inseparable part of our daily life and photos are the center of our universe."

Lancering Asus Zenfone 4

ZenFone 4

De nieuwe ZenFone-serie van Asus is dan ook gemaakt voor iedereen die van fotografie houdt. Alle vijf de modellen – waarvan er vier vanaf 30 september verkrijgbaar zijn in Nederland – beschikken over dubbele camera’s met een groothoeklens van 120 graden, waardoor je nóg meer bijzondere momenten kunt vastleggen. En dat zelfs bij weinig licht, want ook daar richt Asus zich op met deze nieuwe serie.

De fabrikant brengt twee toestellen op de markt die geheel ontwikkeld zijn voor het maken van de perfecte selfies. Wie weet wordt de ZenFone Selfie (Pro) nog wel dé nieuwe versiertruc van 2017. Asus-marketinghoofd Marcel Campos scoorde in ieder geval flink met het nieuwe toestel. Eén keer wapperen met de telefoon en hij mocht een fotosessie houden met een groepje jonge, Belgische dames. Score! Maar, zonder grappen, het effect van de groothoeklens is hier goed te zien. Je hoeft nooit meer vrienden te dumpen, omdat je maar plek hebt voor een beperkt aantal mensen op je selfies.

Lancering Asus Zenfone 4

De ZenFone 4-lijn kenmerkt zich onder andere door de metalen afwerking en opzet van drie tot vier camera’s. De toestellen zien er mooi en strak uit, hoewel je bij de ZenFone 4 wel snel vingerafdrukken op de behuizing met glanzende finish ziet. Gelukkig is dit met het bijgeleverde hoesje snel opgelost.

Het formaat van de toestellen is ook prima. Iemand (ik wil geen mannen met kleine handen beledigen) met gemiddelde vrouwenhandjes hoeft niet zonder handen te leren fietsen om een appje te kunnen sturen vanaf zijn of haar tweewieler. Daarbij komt er voor ieder wat wils op de markt qua prijsklasse, beschikken de telefoons over Zen UI 4.0, is de hoeveelheid bloatware ten opzichte van de ZenFone 3-telefoons sterk verminderd en ook fijne informatie: de Android Oreo-update volgt.

Klik hier voor alle specificaties van de ZenFone 4-modellen.

Lancering Asus Zenfone 4

Who’s in tha house?

Asus heeft niet alleen groots uitgepakt wat betreft hun nieuwste speeltjes. De presentatie ervan was ook één grote happening. Na het prima standing dinner en het fabuleuze toetje – "Wacht even, ik haal nog effe een bordje tiramisu/ijs/fruit/chocola" – is het tijd voor een feestje. Meisjes in glitterpakjes, dansers aan touwen; alles wordt uit de kast gehaald.

En om de avond écht knallend af te sluiten, is ook Bob Sinclar van de partij. Ja, echt. Ik weet het zeker. De langharige dj zorgde daar wel voor door elke vier minuten te benadrukken dat zijn eigen persoontje in da house was. Je zou bijna denken dat hij en Mister Worldwide Pitbull familie zijn. Anyway, er wordt flink gedanst, de cocktails blijven komen en de sfeer is meer dan goed. Maar na een set van anderhalf, en een dag van 22 uur, is het welletjes. Bob may be in da house, but FOK! has left de building. 

Lancering Asus Zenfone 4

Lancering Asus Zenfone 4

Lancering Asus Zenfone 4

Lancering Asus Zenfone 4

Zenfone selfie pro2

Lancering Asus Zenfone 4