Asus lanceert ZenFone 4

Asus heeft de ZenFone 4-familie gelanceerd. De focus ligt vooral op dubbele camera's voor meer foto-mogelijkheden. Het is er niet een, maar het zijn vijf nieuwe Android-smartphones die allen voorzien zijn van dubbele camera's. Vanaf 30 september zijn vier ervan in Nederland verkrijgbaar.

Het vlaggenschip heeft de naam ZenFone 4 gekregen. Deze heeft een dubbele camera aan de achterkant: een met 12 megapixels met een diafragma van f/1.8 en een camera met 8 megapixels die een groothoek van 120 graden heeft. Het toestel zou hierdoor zowel beter foto's in slechte lichtomstandigheden als brede landschapsfoto's moeten kunnen maken. Het heeft verder een touchscreen 5,5 inch met full-hd resolutie. De rekenkracht komt van een Snapdragon 630, het toestel heeft 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Voor een vlaggenschip is de prijs nog redelijk te noemen: 499 euro. Wil je wat duurder dan is er de ZenFone 4 Pro. Deze versie komt niet in Nederland uit. De Zenfone 4 Pro wordt gevoed met een Snapdragon 835, 6GB ram en 128GB opslaggeheugen. Mocht je die in het buitenland willen kopen dan kost deze 899 euro.

De ZenFone 4 Selfie heeft twee camera’s aan de voorkant: een hoge resolutie 20MP camera en een 120° supergroothoek camera. Omdat selfies voorop staan bij dit toestel is er een Softlight LED-flash, waardoor de huid er zachter en natuurlijk uitziet. Met de SelfieMaster-app van Asus, kun je nog meer beautification effects in real-time toevoegen, voor als je aan het live-streamen bent op social media bijvoorbeeld.

Naast de dubbele selfie-camera’s heeft de ZenFone 4 Selfie ook een 16MP camera aan de achterkant. Het toestel is verder uitgerust met de Snapdragon 430 en een triple-slot tray, voor twee SIM-kaarten én een extra MicroSD-slot om de opslag met maximaal 2TB te vergroten. De ZenFone 4 Selfie (64GB) is verkrijgbaar vanaf €299.

De ZenFone 4 Selfie Pro vangt twee keer zo veel licht als zijn non-Pro variant dankzij de Sony IMX362 dualpixel imagesensor. De camera is 24MP waarmee je ook selfie-video’s kunt opnemen in 4k-resolutie. De 16MP camera achterop het toestel schiet ook video in 4K-resolutie (3840 x 2160). De Snapdragon 625 met 4GB RAM en een Adreno 506 GPU moeten voor soepele en responsive camera-prestaties zorgen. De ZenFone 4 Selfie Pro (64GB) is verkrijgbaar vanaf €399,- in drie kleuren: Rouge Red, Sunlight Gold en Deepsea Black.

Ook de ZenFone 4 Max heeft een dubbele camera aan de achterkant: een 13MP maincamera en een 120° breedhoekcamera. De Max komt in twee formaten. De ZenFone 4 Max (ZC554KL) heeft een 5,5-inch display en een grote 5000mAh batterij met ASUS PowerMaster-technologie waardoor hij zo'n 46 dagen aan 4G standby-tijd heeft. Het toestel gebruikt de Snapdragon 430. De ZenFone 4 Max (ZC520KL) heeft een 5,2 inch display met een snel opladende 4100mAh batterij voor 37 dagen 4G standby-tijd. Dat toestel gebruikt de Snapdragon 425.

Met zijn batterij kan de ZenFone 4 Max ook dienen als powerbank en andere apparaten opladen. Met de inbegrepen USB On The Go (OTG)-kabel kan hij 5V op 1A leveren aan gekoppelde apparaten. Als de ZenFone 4 Max andere apparaten oplaadt, houdt hij zijn eigen energieniveau in de gaten en zal hij niet onder 30% batterijcapaciteit komen, zodat je daarna gewoon je telefoon kunt blijven gebruiken.

Net zoals de ZenFone 4 Selfie, kun je de ZenFone 4 Max uitrusten met twee sim-kaarten én een MicroSD-kaart, om je opslaggeheugen verder uit te breiden. De ZenFone 4 Max (16GB) is verkrijgbaar vanaf €199.

FOK! was erbij en je mag dan ook zeer binnenkort een verslag verwachten van het 'We Love Photo'-evenement in Rome.