Vijf gametips voor de maand april

4. Mario Kart 8 Deluxe

De Nintendo Switch is net uit, maar echt games om mee te nemen naar vrienden zijn er nog niet. Natuurlijk zijn er Just Dance en 1-2-Switch, maar dat zijn veel meer casual games. In april komt de eerste party-game die iedereen wil spelen: Mario Kart 8. Deze port van de Wii U is overal spelen met maximaal acht vrienden in lokale multiplayer. Je hebt wel wat extra controllers nodig. Alle circuits en personages uit de Wii U-versie zijn beschikbaar, en ook alle DLC-circuits en -personages.

Er is ook nog wat nieuws te vinden in deze Deluxe-versie. Er zijn een aantal nieuwe personages: Inkling-jongen en Inkling-meisje uit Splatoon. Maar ook King Boo, Bowser Jr en Dry Bones uit de Super Mario-reeks. De gevechtmodi Balloon Battle en Bob-omb Blast zijn terug van weggeweest. Nieuwe circuits zoals Urchin Underpass en Battle Stadium zijn er ook. Nintendo heeft nog enkele oude bekende banen zoals Luigi’s Mansion uit Mario Kart: Double Dash en SNES Battle Course 1 uit Super Mario Kart (SNES) toegevoegd.

Dit keer kun je twee voorwerpen tegelijk bij je hebben. Naast de al bekende items zijn er ook nieuwe voorwerpen uit eerdere Mario Kart-games zoals Boo, het spook dat voorwerpen kan stelen en de veer waarmee je in gevechten een hoge sprong kunt maken. Als je moeite hebt met sturen dan is er een stuurhulpfunctie, waarmee je gemakkelijker racet en op het circuit blijft, zelfs in 200 cc. Mario Kart 8 Deluxe komt uit op 28 april.