Dit was de week op FOK!

8. Zaterdag 26 september

Een man die zat te vissen met zijn vrienden vond het wel een lollig idee om een overvliegende politiehelikopter te beschijnen met een laserpen. De politie vond het iets minder lollig en nam de laserpen in beslag. In het filmpje hieronder (NIET van het bewuste incident) is te zien hoe dat er van boven uitziet.

Een jaar na de vermissing van 42 studenten in Mexico zijn hun familieleden de straat opgegaan met spandoeken om te protesteren. Ze accepteren de officiele verklaring omtrent de verdwijning niet. Hoewel er slechts één lichaam is geindentificeerd, hebben de Maxicaanse autoritetien de vermiste jongeren in januari al doodverklaard.

Jezus rockt de tent uit! Oh nee, het is de paus. Vaandaag verscheen zijn eerste single Wake up!  27 November komt zijn album uit. De teksten gaan, hoe kan het ook anders, voornamelijk over vrede, waardigheid, het milieu en hulpbehoevenden. Het is de vraag of hij vindt dat hij op Madonna lijkt, want laatstgenoemde vind dat er eigenlijk niet zoveel verschil tussen hen is.

Tot slot nog een stukje feelgood nieuws vandaag: de jaarlijks terugkerende sponsortocht Alpe d'Huzes heeft 12 miljoen euro opgebracht. Hoewel het een bedrag is dat ik niet dagelijks op mijn rekening heb staan, is de opbrengt fors lager dan in 2012 toen er 32 mijoen werd binnengehaald voor de KWF Kankerbestrijding. In 2013 kwam de organisatie negatief in het nieuws door de hoge declaraties van één van de oprichters. 


Zo ziet het er uit in de helikopter als die beschenen wordt met een laserpen