1 april: alle grappen verzamelen!!

Het is 1 april. De dag waarop mensen elkaar traditiegetrouw in de maling proberen te nemen. Hoewel door de strijd tegen nepnieuws de 1-aprilgrappen wereldwijd aan populariteit inboeten, zijn en blijven er toch genoeg bedrijven en ook instanties die een goeie grap wel waarderen. In deze special proberen we zoveel mogelijk 1-aprilgrappen te verzamelen, zodat jullie morgen in een bijbehorende poll kunnen stemmen op de grap van de dag. 

Als jullie gedurende de dag nog meer 1-aprilgrappen tegenkomen meld dat dan vooral in de reacties, dan voegen wij ze toe aan het artikel!!

Update 19:50 uur
We hebben met dank aan jullie nog enkele bijzondere 1-april grappen weten te vinden! Zo brengt Venco binnenkort echte droppasta voor op brood uit:

LEGO heeft speciaal voor 1 april de botanische collectie uitgebreid met biologische potgrond: 

Vitakraft blijft niet achter en komt met een uitgebreide grap voor muizenhapjes voor katten:

Maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel de Makitalaar van Mtools: 

We trappen af met Coolblue en Yamuda: "Waar normale slimme thermostaten alleen kijken naar het verbruik en advies geven, is Yamuda echt de baas over het energieverbruik. Hierdoor besparen klanten sowieso, of ze nou willen of niet. En de installatie is echt super eenvoudig. Klanten hoeven enkel een E-Ei in hun meterkast te klikken en Yamuda doet de rest."

Gevolgd door Scouting Nederland met hun 'Eau de Campfeu': "Een bijzonder sensuele geur, een perfect samenspel van ontspanning en inspanning. Vurig aroma van houtvuur en de muskus van bosgrond, wordt verlevendigd met kruidige houtnoten en een frisse bries. Eau de Campfeu - binnenkort verkrijgbaar bij de ScoutShop."

Ook de Douane Nederland laat zich niet onbetuigd met een wereldwijde primeur: "Het nieuwe team van ‘Customs Cats’, oftewel douanekatten, is speciaal getraind om hun unieke vaardigheden in te zetten bij de opsporing van verboden goederen en de detectie van verdachte passagiers." 

Slecht nieuws voor de lopers van de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar. Om de niet-gelopen dag van vorig jaar te compenseren moeten er dit jaar vijf dagen gelopen worden: "Zo kunnen deelnemers uit 2022 de gemiste 30-, 40-, of 50km inhalen en krijgen debutanten dit jaar een wandeldag cadeau voor dezelfde prijs. Aanstaande maandag vertellen we je meer over dit besluit op onze website." aldus de organisatie op Facebook.

EasyToys en New York Pizza slaan de handen ineen en brengen een drietal nieuwe smaken glijmiddel op de markt.

Ook Hema doet een duit in het zakje met de romper voor grote mensen.