Clint Eastwood van A tot Z

7. P - R - S

Play Misty For Me
Een film die in 1971 in de Nederlandse bioscopen draaide onder de titel Geen genade voor Rivalen. Play Misty For Me was het regiedebuut van Eastwood. De hoofdrol was eigenlijk voor Steve McQueen maar deze wees de film af omdat hij de vrouwelijke hoofdrol sterker vond dan die van hemzelf. Eastwood speelt de rol van Dave, een radio diskjockey die door een vrouwelijke fan wordt gestalked.

Play Misty For Me
Play Misty For Me

Revenge of the Creature
De film waarmee het allemaal begon voor Clint Eastwood. In deze 3D-cultklassieker van Jack Arnold, die het vervolg was op de film Creature from the Black Lagoon (1954), draait het om een prehistorisch monster uit de Amazone jungle. Als men het monster weet te vangen en wil gebruiken als attractie in een zeeaquarium duurt het niet lang voordat het helemaal mis gaat. Het wezen weet te ontsnappen en zorgt daarmee voor een heleboel paniek. Eastwood is in de film te zien als een nogal slungelige laboratorium assistent met een aap. In 1956 zou de Creature-trilogie worden afgerond met de rolprent The Creature Walks Among Us.

Revenge of the Creature
Revenge of the Creature

Space Cowboys
Als een Russische satelliet dreigt neer te storten op aarde wordt de voormalige ingenieur Frank Corvin (Eastwood) ingehuurd om dat samen met zijn oude team (James Garner, Tommy Lee Jones en Donald Sutherland) te voorkomen. De oude mannen zijn namelijk de enigen die nog met de eveneens stokoude software om kunnen gaan. Een leuke film waarmee de oude baas liet zien dat hij zich ook prima weet te redden met een komische sciencefiction-film.

Een spacende Clint Eastwood in Space Cowboys
Een spacende Clint Eastwood in Space Cowboys