Clint Eastwood van A tot Z

6. M - N - O

Million Dollar Baby
De film die er voor zorgde dat de toen 74-jarige Eastwood de oudste Regisseur met een Oscar werd. Met Hilary Swank, Clint Eastwood en Morgan Freeman kende de film dan ook een enorm sterke cast. Het indrukwekkende boksdrama werd in slechts 37 dagen opgenomen. De film werd gebaseerd op de korte verhalen The Monkey Look, Million $$$ Baby en Frozen Water.

Morgan Freeman en Clint Eastwood in Million Dollar Baby
Morgan Freeman en Clint Eastwood in Million Dollar Baby

Nick Pulovski
Nick Pulovski is het personage dat Clint Eastwood speelt in de komische misdaadfilm The Rookie. Pulovski is een door de wol geverfde inspecteur die, nadat zijn partner wordt vermoord,  opgescheept wordt met een nieuweling genaamd David Ackerman (Charlie Sheen). Een groentje die alles volgens het boekje wil doen en dat botst nogal eens met de methodes die Pulovski gebruikt om de moordenaar van zijn voormalige partner achter de tralies te krijgen. In de spetterende actiefilm van cineast Eastwood speelden meer stuntmensen (ongeveer 80!) dan acteurs.

Clint Eastwood en Charlie Sheen in The Rookie
Clint Eastwood en Charlie Sheen in The Rookie

The Outlaw Josey Wales
Wederom een bikkelharde western van Clint Eastwood. The Outlaw Josey Wales is een film die zich afspeelt aan het einde van de Amerikaanse burgeroorlog. Wales (Eastwood) is een voormalige soldaat die een rustig leven probeert te leiden met zijn vrouw en kind. Op zekere dag worden ze overvallen door een bende die het gezin van Wales vermoorden. Wales sluit zich aan bij een bende van voormalige Zuidelijke soldaten en gaat op zoek naar de moordenaars van zijn gezin.

Clint Eastwood in The Outlaw Josey Wales
Clint Eastwood in The Outlaw Josey Wales