Games voor Xbox One

Call of Duty: Ghosts

Call of Duty wordt regelmatig afgemaakt voor de weinig innoverende content en gameplay. Ergens hebben gamers hierin een punt. De games voelen redelijk hetzelfde en spelen op gelijke wijze weg. Heb je echter zin in een ‘hersenloze’ shooter, waarbij je het beste gewoon kunt gaan, dan is Call of Duty wat je zoekt.

Het is namelijk geen ingewikkelde of tactische shooter. Het voelt erg arcade aan en daar is niets mis mee. Dit maakt de game snel en chaotisch, eigenlijk een Titanfall zonder Titans (al is Titanfall natuurlijk eigenlijk een Call of Duty met Titans, maar dat terzijde). Je moet zin hebben in het type spel, maar ligt het je, dan maak je geen fout om Call of Duty: Ghosts te kopen.

Uiteraard moet je wel online spelen, want de singleplayer is niet indrukwekkend. Voorspelbaar en enigszins saai. De game heeft dan ook een focus op de multiplayer. Bereid je wel voor om veel DLC te kopen om de game nog meer leven te geven, anders heb je net te weinig om de aandacht vast te houden.

Daarnaast is het zo dat ik voor sommige spelmodi online een flinke tijd moest wachten voor ik een game kon vinden. Of dit komt door de matchmaking (die niet optimaal werkt, gezien de vele klachten op het internet) of door pech, het viel wel op. Wellicht zijn er op de Xbox One-versie niet genoeg spelers actief om de game nog te dragen. Met dit in het achterhoofd, kun je Ghosts wellicht beter laten liggen, zeker gezien de naderende release van Call of Duty: Advanced Warfare.