7: Beste game trailers van 2018

Game trailers worden steeds meer een kunst. Dit moet ook wel, want de concurrentie wordt steeds groter en een game trailer moet ervoor zorgen dat men interesse krijgt in jouw game. Sommige trailers lukt dit niet, maar andere halen de menigte over om de game op zijn minst te volgen.

Ook 2018 was een goed jaar voor game trailers. In deze lijst vind je de zeven trailers die mij hebben overgehaald om de games te volgen, ongeacht of de uiteindelijke game goed is of niet. Sommige van de games zijn al uitgekomen, sommige hebben nog geen datum. Hieronder vind je de nummers zeven tot en met vier, de top drie vind je op de volgende pagina.

Nummer 7:

Intens. Een ander woord kan ik niet geven voor de gameplay-reveal van DOOM Eternal. Het geheel begint enigszins rustig, maar wanneer halverwege de switch wordt gemaakt naar pc-gameplay is het geheel klaar. De game ziet er heerlijk uit, de actie gruwelijk hard en geeft mij weer het gevoel van 'wil ik ook'.

De reboot van DOOM uit 2016 was een succes en als het team doet wat ze moeten doen kan Eternal enkel een verbetering geven. Het feit dat het een live reveal was en je het publiek kunt horen reageren op de beelden maakt de trailer nog net iets aantrekkelijker door het aanstekelijke enthousiasme van de groep.

DOOM Eternal staat gepland voor een release in 2019 voor Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One.


Nummer 6:

Het uiteindelijke product kan niet anders dan een grote teleurstelling genoemd worden, maar dat komt niet door de trailer. De officiële trailer van Fallout 76 doet namelijk alles goed. De setting is goed, het idee dat je de eerste bent die uit de Vault kruipt is goed, de wereld moeten opbouwen is goedDe belofte dat je niet alleen gebouwen moet bouwen, maar ook moet bijdragen aan de ontwikkeling van de mensen biedt hoop. Eigenlijk gewoon het feit dat er een nieuwe Fallout aankomt is reden om vrolijk te worden. Voeg dit samen met mijn favoriete reditie van Take Me Home, Country Roads en je hebt een heerlijke trailer.

Zoals gezegd is Fallout 76 niet wat velen ervan gehoopt hadden, waaronder ikzelf. Kijk dus nog een keer de trailer en fantaseer over wat het had kunnen zijn. Fallout 76 is beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.


Nummer 5:

Aangekondigd aan het begin van 2017, getoond tijdens E3 2018 en uitgesteld naar 2019. Fire Emblem Three Houses laat lang op zich wachten, maar de trailer biedt hoop voor de serie die nog niet heel lang geleden bijna werd opgegeven. Na het succes van Awakening hebben we meerdere succesvolle Fire Emblem-titels gehad. Three Houses wordt de tweede voor Nintendo Switch (nadat eerder Fire Emblem Heroes uitkwam), maar de eerste met de traditionele gameplay.

De trailer van Three Houses toont ons alles wat we moeten weten voor het begin. De nieuwe setting en map, de nieuwe hoofdpersonages en nieuwe gameplay-elementen. Hoewel sommige dingen er nog onaf uitzien en de performance beter moet, is de trailer precies wat nodig was om mij weer uit te laten kijken naar de titel na een lange stilte.

Fire Emblem Three Houses komt exclusief naar Nintendo Switch en moet uitkomen in de lente van 2019.


Nummer 4:

Veel trailers kun je kijken en je weet meteen waar het over gaat. Deze trailer deed dat voor mij echter niet. Mooie omgevingen, dieren, ruïnes. Het ziet er goed uit, maar wat is het? Dat kippenvel gevende antwoord kwam op 1:30 in de trailer. Het plotse shot naar de helm van Master Chief en bijbehorende muziek lieten me gillen als een klein meisje toen ik het zag. Halo Infinite wordt ontwikkeld in de nieuwe Slipspace Engine.

Verder weten we bar weinig over de game, maar dat simpele moment was voor mij genoeg om de game in de gaten te houden. Wat wil je nog meer.

Halo Infinite is in ontwikkeling voor Windows 10 en Xbox One.