Games voor Xbox One

Assassin's Creed IV: Black Flag

Persoonlijk ben ik geen fan van de Assassin's Creed-franchise. De gameplay voelt voor mij altijd weer hetzelfde met erg weinig variatie. Combineer dit met irrealisme (als ik iemand neersteek 2 meter voor een guard, dan verwacht ik dat hij me ziet en niet dat hij vrolijk doorloopt) en een erg hoge frequentie van het aantal titels en ik had er al snel genoeg van.

Ook in dit deel voelt de gameplay weer erg herhalend. Ook alle oude problemen zijn in mijn ervaring weer van de partij, met één uitzondering. Het hoofdpersonage is dit keer wel interessant en houdt de boel nog ietwat interessant. Ook het nieuwe leven op zee is een welkome toevoeging, al heeft dit hetzelfde probleem: het voelt zo snel hetzelfde, dat ik graag gebruikmaak van de optie om dit zoveel mogelijk over te slaan.

Ik vind het erg jammer dat de gameplay me niet ligt, want de settings en graphics van de serie maken me elke keer weer erg enthousiast. Het is mooi, speelt soepel weg (waar ik erg van houd) en geeft een bepaald gevoel mee wat niet veel andere games kunnen. Ubisoft zou meer tijd en energie in de gameplay moeten stoppen, dan zou er pas echt een dijk van een game staan.

Voor de fans van de serie zullen deze punten waarschijnlijk niet opgaan, maar die hebben de game dan ook waarschijnlijk al lang en breed uitgespeeld. Ik kan er echter niet meer van maken dan het bovenstaande. Het is niet mijn ding. Al zou ik willen van wel. Fans van de serie kunnen gelukkig binnenkort weer aan de slag met Unity en Rogue