Games voor Xbox One

Titanfall

Titanfall is een first-person shooter en gaat de strijd aan met series als Battlefield en Call of Duty. Snelle gameplay met grote robots (Titans) zorgt voor een chaotisch spel waarin altijd wel iets gebeurt. Grafisch zit het spel prima in elkaar en de levels hebben een goede diversiteit. De ene keer speel je in een halve woestijn, terwijl je de volgende keer weer in de subtropen speelt of in een soort fabriek. Ook zijn er op het moment drie map-packs beschikbaar als DLC. Deze heb ik zelf niet kunnen testen, maar er is dus de mogelijkheid om aan de slag te gaan met nog negen levels in totaal.

In het spel heb je twee soorten vijanden: pilots zijn andere spelers en kunnen Titans besturen. Daarnaast rent er AI rond in het veld met een aantal verschillende classes. Het vermoorden van pilots of AI zorgt ervoor dat de volgende Titan sneller afgeleverd wordt. Deze komt uit de lucht gevallen, de naam Titanfall verklarende. Een Titan is een grote robot waarin je uiteraard sterker bent, maar ook een makkelijk doelwit. Daarnaast kun je niet meer springen of over muren heen rennen, waardoor je minder makkelijk kunt ontsnappen of jezelf kunt verplaatsen. Het spelen als Titan voelt daardoor voldoende anders dan het spelen als pilot, wat het spel wederom divers maakt qua gameplay.

Helaas helpen de spelmodi hier niet aan mee. Er zijn erg weinig spelmodi beschikbaar en sommige lijken te veel op elkaar. Sommige halen zelfs elementen weg. Zo is er een spelmodus waarin iedereen een enkele Titan tot zijn beschikking heeft. Respawns zijn niet aanwezig, waardoor je vaak langer niet speelt dan wel speelt. De combinatie van weinig leuke spelmodi gecombineerd met simpelweg weinig spelmodi zorgen ervoor dat je vaak maar één of twee opties gebruikt om te spelen. Jammer, want er zit veel meer in.

Al met al heb ik genoten van Titanfall en is dit tijdens de testperiode van Xbox One een van mijn meest gespeelde titels geweest. Hoewel de variatie in spelmodi tegenvalt, zorgt de rest voor de nodige kwaliteit om een aangename shooter af te leveren.