7: Games waar wij dit najaar naar uitkijken

Het najaar is begonnen! Waar we van juni tot augustus in het algemeen op een houtje moeten bijten qua toffe games, komen nu de maanden waarin de spelcomputers en PC's overuren zullen gaan draaien. Naar welke games van dit najaar kijkt de FOK!games-redactie het meest uit?

7 games voor dit najaar

  Game: Pokémon Black & White 2
  Platform:
Nintendo DS
  Release:
7 oktober 2012
  Redacteur:
Nezhi

Het is alweer een tijd geleden dat ik een Pokémon-spel heb gespeeld. De laatste was Soulsilver, en van de nieuwere games heb ik eerlijk gezegd weinig meegekregen. Het was vooral mijn pc die aanstond terwijl de rest langzaam maar zeker onder een deken stof verdween. Maar de drang voor een nieuw avontuur, het verzamelen van honderden beestjes, ja, dat knaagde toch weer. En daar kwam Pokémon Black & White 2.

De overbekende gameplay, nu met een heel ander verhaal, een wereld in 3D en cutscenes! De eerste Black & White was compleet aan mij voorbijgegaan, dus het is allemaal nieuw voor mij. Of het daadwerkelijk ook een nieuwe ervaring is, of meer van hetzelfde, is afwachten. Maar wat zal Game Freak in deze sequel toevoegen aan de reeks? Achievements, nog meer downloadable apps of alleen maar verbetere graphics?

Wat ze ook doen, de basis van de Pokémon-games blijft nog steeds verslavend, simpel en makkelijk om op te pakken en snel verder te gaan. En voor je het weet ben je een paar uurtjes verder.

 

  Game: Hitman: Absolution
  Platform:
PlayStation 3, Xbox 360, pc
  Release:
20 november 2012
  Redacteur:
ROFLOL

Het heeft meer dan zes jaar geduurd, maar eindelijk is Agent 47 terug in zijn zwarte pak. De Hitman-games zijn altijd speciaal geweest voor mij als liefhebber van stealth-games. De levels en manieren om je doelwit af te maken en de sfeer met prachtige muziek zijn altijd subliem. Na zes lange jaren speel ik af en toe nog steeds Hitman: Blood Money. Een game die ik helemaal kapot heb gespeeld op PlayStation 2, pc en Xbox 360.

Hitman: Absolution heeft in zijn tijd voor de release zijn ups en downs gehad. Er werd verwacht dat de game een stuk toegankelijker ging worden, iets wat de voorgaande games eigenlijk niet waren. Meer shootouts, opties waarmee je makkelijker je doelwit afmaakt en geen David Bateson als stemacteur van Agent 47. Daarnaast waren de eerste trailers vermakelijk om te zien, maar totaal anders dan we gewend zijn van Hitman-games. Als fan waren het vaak vervelende tijden, gezien je natuurlijk hoopt dat de game gelijk blijft aan zijn voorgangers en niet de kant opgaat van bijvoorbeeld Splinter Cell.

Maar hoe dichter we bij de release komen, hoe meer vertrouwen ik krijg in Hitman: Absolution. De gameplaybeelden laten zien dat je nog steeds zo stil en onopvallend mogelijk je doelwit kunt afmaken. De game ziet en voelt aan als de voorgaande games, maar is daarnaast toch toegankelijker geworden voor gamers die de franchise niet kennen. Daarnaast lijkt het erop dat 'Contracts Mode' een geweldige multiplayer gaat worden die wel degelijk goed werkt. En dan is er nog David Bateson, die uiteindelijk toch weer zijn stem verleent voor Agent 47.

Het is duidelijk, ik kan niet wachten tot eind november en hoop dat ik over zes jaar nog steeds Hitman: Absolution speel op verschillende consoles zoals ik dat nog steeds doe met Hitman Blood Money. Daarnaast is DLC tegenwoordig enorm hip en ga ik het niet erg vinden als IO Interactive in de toekomst met DLC komt in de vorm van nieuwe levels.

  Game: Rocksmith
  Platform:
PlayStation 3, Xbox 360, pc
  Release:
28 september 2012 (PS3 en 360), 19 oktober 2012 (pc)
  Redacteur:
koei

Ik ben groot liefhebber van de Guitar Hero-serie. Toen ik thuiskwam met mijn plastic gitaar werd ik hard uitgelachen door mijn toenmalige vriend. Het moge duidelijk zijn dat die relatie daarna niet lang meer stand heeft gehouden, want Guitar Hero is gewoon tof! Alleen is het toch wel jammer dat de gitaar niet in de buurt komt van een echte gitaar met slechts vijf knoppen. Maar het muziekgenre ontwikkelde zich en RockBand 3 ondersteunde een echte gitaar vol met knopjes. Maar ook dat is toch anders.

Rocksmith komt nu met niet alleen met een echte elektrische gitaar, maar tegelijkertijd ook met een spel dat je daadwerkelijk gitaar leert spelen tijdens het gamen. Geen vier of vijf knoppen meer, maar zes snaren en vele verschillende plaatsen om de snaren vast te houden. Je hebt echt het gevoel dat je zelf gitaar speelt en de game werkt daar ook naartoe. Het spel begint heel makkelijk, maar afhankelijk van hoe goed je bent wordt het makkelijker of moeilijker. Het moeilijkheidsniveau wordt hierbij niet per liedje als geheel bepaald, maar per deel hiervan. Refreinen zullen bijvoorbeeld al snel moeilijker worden, terwijl het couplet of de brug juist makkelijker wordt. Als je een liedje erg goed speelt, dan zul je het hele liedje spelen zoals je het ook zonder de game zou spelen.

De game wordt geleverd met een kabel zodat je je eigen elektrische gitaar aan je console of pc kunt aansluiten en voor de game kunt gebruiken. Daarnaast komt er een bundel inclusief gitaar, en deze gitaar is ook bruikbaar als losse elektrische gitaar, zonder de game.

 wc-eend Game: Halo 4
  Platform:
Xbox 360
  Release:
6 november 2012
  Redacteur:
wc-eend

De achtste game in de Halo-franchise, de eerste game van een nieuwe trilogie en de eerste, nieuwe, voltallige Halo-game van 343-studios. Dit vierde deel ziet de terugkomst van Masterchief en de AI Cortana en speelt zich vier jaar na het einde van het derde deel af.

Halo 4 stapt deels af van het FPS-gevoel dat de eerste drie delen hadden en zal zich naast het hele FPS-gedeelte meer gaan richten op mysterie, verkennen en ontdekken. De game staat aan het begin van een nieuw tijdperk en verschillende elementen uit Halo-boeken overlappen met wat er in Halo 4 gaat gebeuren. Daarnaast heeft 343 Studios ook hard gewerkt om de gameplay en graphics te verbeteren zodat de nieuwe trilogie een goede start zal maken.

Halo 4 is een game om naar uit te kijken omdat het verhaal verder gaat waar het vijf jaar geleden opgehouden is. De getoonde beelden laten een vertrouwd Halo-gevoel zien, maar de vernieuwingen zorgen dat alles fris blijft.

Halo 4 komt 6 november uit en is exclusief voor Xbox 360. In oktober komt er een vijfdelige webserie genaamd Forward Unto Dawn die ons alvast lekker gaat maken voor deze release. Ik zit er in ieder geval al klaar voor.

 

 WesB Game: Borderlands 2
  Platform:
PlayStation 3, Xbox 360, pc
  Release:
21 september 2012
  Redacteur:
WesleyB

Van sommigen spellen wil je gewoonweg niets weten voordat je aan de ervaring begint. Mass Effect 3 is daar eentje van geweest, Borderlands 2 is dit jaar de tweede. Derhalve weet ik dus vrij weinig over het spel. Ik weet niets over de nieuwe wereld, de nieuwe personages of over het aantal wapens. Maakt me ook helemaal niet uit, want ik wil dat zelf ontdekken.

Bij de eerste Borderlands is dat niet anders geweest. Sterker nog: ik zag die game een tijd terug voor twintig euro liggen, heb hem toen gekocht en acht zondagen later was het spel uitgespeeld. Niet in m'n eentje, want daar is het spel veel te langdradig en kaal voor. Nee, elke zondag sprak ik trouw met m'n beste vriend af en samen hebben we Pandora gered van de ondergang. Klinkt lekker cliché, en met een dikke knipoog is de eerste Borderlands dat ook.

Als de laatste downloadable content van het eerste deel ook maar een beetje een voorproefje geeft van wat het vervolg kan gaan zijn, dan weet ik dat ik vanaf eind deze maand wederom heel wat zondagen kwijt zal zijn. Co-operatief gamen heeft voor mij nog niet eerder zo lekker uitgepakt als in de eerste Borderlands en het aangevulde einde is er eentje om nooit te vergeten. Ik ga er dan ook van uit dat Gearbox lekker voortborduurt op die formule, hem sterk verbeterd en ons een avontuur biedt dat we niet snel zullen vergeten. Is het al eind september?

  Game: Dishonored
  Platform:
PlayStation 3, Xbox 360, pc
  Release:
12 oktober 2012
  Redacteur:
Notorious_Roy 

Met het vertrek van verschillende belangrijke developers en de enorme stilte rondom de game begin ik langzaam de interesse in Bioshock Infinite te verliezen. Het zou me niet verbazen als de game helemaal niet meer uitkomt deze generatie.

Om het gat op te vullen dat deze first-person adventure achter gaat laten, komt er gelukkig een game die mij eenzelfde gevoel geeft bij het bekijken van de trailers: Dishonored. Dishonored wordt omschreven als een first-person stealth action adventure en Bethesda zal de game gaan uitgeven in oktober. Je speelt Corvo Atano, een voormalig bodyguard van de vorstin die beschuldigd wordt van haar moord. Uiteraard is het aan jou om je onschuld te bewijzen en het grotere complot te onthullen.

De nadruk van de game ligt op stealth maar je bent helemaal vrij om te spelen zoals jij dat zelf wilt. Gebruik talloze gadgets, wapens of je magische krachten om vijanden om te leggen op een manier die jou op dat moment het meest schikt.

Dishonored speelt zich af in Dunwell, een stad die gebaseerd is op Londen van rond 1900 en dat komt goed naar voren in de verschillende trailers die we gezien hebben. Zowel grafisch als qua soundtrack zou Dishonored ontzettend veel sfeer moeten hebben.

  Game: Assassin's Creed III
  Platform:
Xbox 360, PlayStation 3 en pc
  Release:
31 oktober 2012 (PS3, 360), 23 november 2012 (pc)
  Redacteur:
StefanW

Ezio is dood, lang leve Connor!
Na drie spellen als Ezio door vele steden te hebben geslopen en gevochten was ik wel even klaar met de Assassin's Creed-serie. De beste man was te oud geworden en zijn trucjes begonnen een beetje mijn vervelinggen aan te wakkeren. Ubisoft moest nu echt met wat nieuws komen wilden ze mij als fan van de serie kunnen behouden. Gelukkig stelde de studio mij niet teleur. Assassin's Creed III werd aangekondigd met Connor als nieuw hoofdpersoon.

Assassin's Creed III brengt ons naar een nieuwe tijd, de Amerikaanse burgeroorlog. Tussen het grootse oorlogsgeweld door gaat Connor als Assassin de strijd aan met de Tempeliers. In de gameplay zullen ook nog eens een hoop historisch bekende mensen voorbij gaan komen zoals Benjamin Franklin, George Washington en generaal Charles Lee.

Ook in de gameplay is het nodige aangepast. Geen torens meer die je moet beklimmen. In plaats hiervoor kun je in de bossen door de boomtoppen rennen. Ook hebben de makers aangegeven dat de seizoenen van invloed zijn op de gameplay. Plaatsen waarvoor je in de zomer kilometers moet omlopen omdat er een rivier in je weg ligt zijn in de winter makkelijk te bereiken doordat de rivier bevroren is en je er overheen kunt lopen. Ook de gevechten zijn anders. Binnen de setting van de burgeroorlog zijn de gevechten grootser en je zult zelfs als kapitein van een groot oorlogschip strijd moeten leveren op zee.

Wat er ook mag gebeuren, ik weet waar ik begin november zit, namelijk voor mijn televisiescherm. Waar mijn Assassin's Creed-fanvuurtje wat begon te doven is deze inmiddels weer hard aan het branden. Het nieuwe hoofdpersonage, de nieuwe setting en de vernieuwde gameplay hebben ervoor gezorgd dat ik deze game vanaf dag één móét spelen.