1912 - 2012 100 jaar Titanic De films

S.O.S. Titanic (1979)

S.O.S. Titanic

In 1979 verschijnt de tv-film S.O.S. Titanic van William Hale. Het verhaal over de rampspoedige zeereis wordt verteld vanuit drie passagiersrangen. Zo zien we onder meer de eerste klasse met de miljonair John Jacob Astor IV en zijn jonge vrouw Madeleine Talmage Force, hun vriendin, de onzinkbare Molly Brown en Benjamin Guggenheim. De rode draad in het verhaal is de romance tussen Lawrence Beesley (David Warner) en de fictieve Leigh Goodwin (Susan Saint James). De film werd oorspronkelijk in 1979 uitgezonden door ABC tv. De 150 minuten durende film werd in twee gedeeltes vertoond. Een jaar later verscheen de film op VHS in een bewerkte versie van 103 minuten. In Amerika verscheen zelfs een versie van 90 minuten waarin een volledige verhaallijn er vakkundig uitgeknipt was. S.O.S. Titanic verscheen begin april 2012 op een dvd in een uitvoering van 98 minuten.

Raise the Titanic (1980)

Raise The Titanic

Een jaar na S.O.S. Titanic verschijnt er een curieuze film van Jerry Jameson. In Raise the Titanic strijden een Amerikaans en een Russisch team om het wrak van de beroemde oceaanstomer, die op de bodem van de Atlantische Oceaan ligt. Ondanks dat de film een prima soundtrack heeft van John Barry, werd de 40 miljoen dollar kostende film een enorme flop. En dat was zeer terecht!

Titanic (1996)

Titanic 1996

In 1996 verschijnt de Robert Lieberman tv-film Titanic. Ook in deze film volgen we de reis bekeken vanuit het oogpunt van diverse passagiers. Maar waar andere films bij het zinken afscheid nemen van het publiek gaat deze film nog een tijdje door. Zo zien we hoe de Carpathia de schipbreukelingen redt en hoe de film, ondanks alle rampspoed, toch nog een happy ending kent.

No Greater Love (1996)

No Greater Love

Een andere Titanic film uit 1996 is het drama No Greater Love, gebaseerd op het gelijknamige boek van Danielle Steel. Mocht je bij het bekijken van deze film een déjà vu-gevoel krijgen dan is dat niet vreemd. De film maakt namelijk gebruik van opnames uit S.O.S. Titanic, A Night To Remember en Munster, Go Home! (1966). Romantische bagger van het allerergste soort die alleen geschikt is voor filmkijkers met een extra sterke maag.