FOK!filmtip Special: 24 december

Zaterdag 24 december 2011

Ned3
09.00
Kruimeltje

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Chris van Abkoude. Leuke familiefilm voor wie van vroeg opstaan houdt op een vrije dag.

Canvas
09.00
Sunshine Barry en de Discowormen

Disco ormene is een Deense animatiefilm die zeker de moeite van het opnemen waard is. Regisseur Thomas Borch Nielsen is ook bekend vanwege de grootste Spiderman stripcollectie van Denemarken. Een man met smaak en dat zien we terug in deze mooie animatiefilm die hoogstwaarschijnelijk wel gesynchroniseerd zal zijn met ondermeer stemmen van Jim Bakkum, Yes-R en Sita. Laten we dus duimen dat ze het origineel uitzenden.

BBC2
11.10
Bicentennial Man

Robin Williams als een androide. Dan weet je dat je een leuke film te zien krijgt. Een film van Chris Columbus die we ook kennen van kaskrakers als Home Alone, Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Harry Potter and the Chamber of Secrets en Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief.

Ned3
12.55
Pippi Langkous: De Film

Slechts voor de 42e keer op de televisie gok ik zo. De legendarische kinderfilm gebaseerd op het wereldberoemde boek van Astrid Lindgren. Pippi Långstrump was van oorsprong een tv-serie maar werd ook diverse malen verfilmd. Let ook even op de ezel. Het beest werd door de komplete filmcrew gevreesd. Het beest was nogal bijterig. 

BBC2
13.10
Homeward Bound II: Lost in San Francisco

Een Walt Disney film met pratende dieren. Juist ja. Shadow, Sassy en Chance mochten drie jaar geleden al een onvrijwillige lange wandeling maken door de bergen en bossen van Noord-Amerika. Ditmaal raken ze verdwaald in San Francisco.

Net5
14.15
A Very Merry Daughter of the Bride

Alleen geschikt voor liefhebbers van Beverly Hills, 90210-achtige meuk. Als we een anti-filmtip zouden hebben was dit een kandidaat. Luke Perry en Jason Priestley doen ook mee aan dit wanprodukt waarvan het verhaal nog al rammelt.

BBC1
14.30
The Santa Clause 2

zie SBS6 20.00 uur

SBS6
14.40
Unaccompanied Minors

Een groep kinderen komt vast te zitten op het vliegveld van Chicago vanwege een sneeuwstorm. Ze besluiten om zichzelf maar wat te gaan vermaken en dat heeft nogal wat gevolgen. Vooral geschikt voor liefhebbers van de Canadeze serie The Kids in the Hall.

Ned3
15.30
Rafiki

Mette, Julie en Naisha zijn hartsvriendinnen. Op zekere dag is Naisha echter spoorloos. De enige aanwijzing is een adres geschreven met onzichtbare inkt. ette en Julie moeten Naischa zien te vinden voordat de politie haar vind. Bestevenner is het debuut van de Noorse regisseur Christian Lo. Typisch een politiek correcte film waarin het kerstverhaal wordt gesymboliseerd door een vluchteling en het kerstfeest gebeuren. Nee doe mij dan maar...

BBC1
16.05
G-Force

Een miljonair wil de wereld overnemen en heeft slechts één tegenstander. Een team van vier speciaal opgeleide cavia's. Voor animatieliefhebbers een must see.

SBS6
18.00
The Santa Clause

Tim Allen rijdt per ongeluk de kerstman dood en moet vanaf dat moment zijn plaats in nemen. En dat valt nog lang niet mee. De film zou twee vervolgen krijgen waarvan deel 2 om 20.00 uur te zien is op SBS6.

Veronica
18.30
The Nightmare Before Christmas

zie de FOK!filmtip

BBC1
18.50
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

Deze film werd in het geheim gefilmd onder de werktitels The Hundred Year Winter en Paravel. In de Nederlandse bioscoopversie van de film was nogal geknipt. De 'uncut' versie duurt zeven minuten langer.