FOK!filmtip Special: 24 december

RTL5
20.00
12 Men of Christmas

Kerstfilm voor vrouwen met topless mannen in kerstmannenpakken. Daar hoeft verder weinig aan toegevoegd worden.

SBS6
20.00
The Santa Clause 2

Scott Calvin (Tim Allen) is alweer een tijdje de nieuwe kerstman maar krijgt te maken met een probleem wat alleen opgelost kan worden met een kerstvrouw. Vervolg op de film uit 1994 die om 18.00 uur te zien was op dezelfde zender.

RTL7
20.00
A Few Good Men

Rob Reiner werd wereldberoemd als Meathead Michael Stivic in All In The Family, één van de allerbeste Amerikaanse comedy series uit de jaren zeventig. Toch kan hij ook verrekte goed regiseren. Zo ook deze A Few Good Men uit 1992, een militaire rechtbank-film met Tom Cruise, Jack Nicholson en Demi Moore in de hoofdrollen. De film is gebaseerd op een scenario van Aaron Sorkin, die ook de scripts schreef voor The Social Network en meer recentelijk Moneyball met ondermeer Brad Pitt.

Veronica
20.00
Bad Santa

Absolute aanrader voor een ieder die wel eens een andere kerstfilm wil zien. De jolige dikkerd met zijn rooie pak vloekt spuugt en zuipt als een ketter. Billy Bob Thornton laat je kennismaken met een kerstman zoals je 'm in geen enkele andere film tegen zal komen. Thornton zou later in interviews toegeven regelmatig dronken te zijn geweest bij de opnames van de film. Het woord Fuck komt 159 keer voorbij in de film. In de directors cut van de film zitten trouwens nog meer vloeken namelijk 170 keer de term fuck, 74 keer de term shit, 31 keer de term ass, 10 keer de term bitch 1 keer de term bastard.

één
21.30
Penelope

Romantische komedie. Niet mijn ding dus zelf beslissen.

Veronica
21.45
National Lampoon's Christmas Vacation

Chevy Chase. Je moet er van houden. Ik zou rond die tijd echter kiezen voor...

Ned3
21.55
Slumdog Millionaire

Prachtige film van Danny Boyle. Een 18-jarige wees doet mee aan Kaun Banega Crorepati? (Who Wants To Be A Millionaire?) en wint 20 miljoen roepies. Men verdenkt hem echter van valsspelen en hij wordt door de politie opgepakt. Tijdens het verhoor vertelt de jonge man zijn levensverhaal en hoe hij de antwoorden op alle kwisvragen wist. neem daarbij de ijzersterke soundtrack van A.R. Rahman en je zit gebijteld.

RTL5
22.00
The Twelve Days of Christmas Eve

Zakenman ziet ster vallen en besluit zijn leven te veranderen. TV-film met weinigzeggende cast.

RTL8
22.00
Stir of Echoes

Leuke thriller, met Kevin Bacon als een man die wordt gehypnotiseerd en daarna spoken ziet. Van de regisseur van Secret Window en Ghost Town.

SBS6
22.00
Four Christmases

Ook wel bekend als Anywhere But Home. Romantische kerst komedie met de beroemdste kin van Hollywood, Reese Witherspoon. 

RTL7
22.35
Born on the Fourth of July

Anti-oorlogsfilm van Oliver Stone met Tom Cruise als gehandicapte veteraan. Soort tegenhanger van Stone's Platoon als het ware. Met 146 minuten in elk geval de langste film van vandaag. Verslaat Bad Santa ruimschoots met maar liefst 289 keer het woord Fuck!

SBS6
23.40
The Christmas Choir

Draak van een film. Voorspelbaar en goedkoop gemaakte bagger van de achterste plank in de filmstudio. Eindigt ook abrupt maar wat mij betreft is de film dan al 90 minuten te lang bezig!

Veronica
23.45
Bam Margera Presents: Where the #$&% Is Santa?

Bam Margera van Jackass houdt een feestje. Nou dan weet je het wel. Margera en zijn vrienden gaan naar Lapland om de kerstman te zoeken.

Ned3
23.55
25th Hour

Mooie film van Spike Lee over de laatste vrije dag van Monty Brogan (Edward Norton) die zeven jaar achter de tralies mag wegens drugshandel. Brogan heeft dus nog wat tijd om er over na te denken hoe hij in deze situatie terecht kwam.