X05 event - Live verslag

17:00 u

Inmiddels zijn we aangekomen op de locatie van X05. Het wordt gehouden in de Westergas fabriek waar alle aanwezige pers met bussen naartoe is gereden. De grote aankomsthal is helemaal versierd in Xbox 360 stijl en overal staan mooie dames in Xbox shirtjes je verleidelijk aan te kijken.

<\/center>

Ook staan er in de hal een hoop Xbox 360 pods die allemaal een bijzondere faceplate hebben. Zo is er eentje die in de vorm van een flatgebouw is gemaakt en is er eentje die lijkt alsof hij van stof is gemaakt.

<\/center>

17:50u

Zojuist is de gehele pers vanuit de wachtruimte via een groen verlichte tunnel naar een nieuwe ruimte verplaatst. In deze ruimte zijn veel HD-TV\\\'s aanwezig en er hangt een groot projectie scherm met daarop het X05 logo. De presentatie zal nu snel gaan beginnen!

19:50u

De presentatie is net afgelopen en de pers in nu op weg naar een grote hal waar er een hoop games speelbaar zullen zijn, later hierover waarschijnlijk meer. Tijdens de presentatie heeft Microsoft verteld dat er nog 200 titels in ontwikkeling zijn voor de huidige Xbox en ook voor de Xbox 360 zijn er 200 titels in ontwikkeling. De planning is dat er ongeveer 25 launch-games voor de Xbox 360 beschikbaar zullen zijn.

Microsoft heeft een aantal belangrijke partners die meewerken aan de Xbox 360 met grote games. Zo zal ID software komen met een nieuwe Wolfenstein game. EA is natuurlijk ook van de partij al zal vooral veel sportgames zoals FIFA 06, NFL 06 uitbrengen en natuurlijk ook de Need for Speed serie. Zoals het gerucht vanmiddag al vermeldde zal Ubisoft uitkomen met een vierde deel in de Splinter Cell serie.

Microsoft heeft het ook gehad over Xbox Live. De Xbox 360 zal gebouwd zijn rond Xbox Live. Tijdens elke game kun je terug gaan naar een Xbox Live-menu waar je je buddy\\\'s kunt zien, je reputatie kunt bekijken, negatieve/positieve feedback kunt geven en nog veel meer. De menu-structuur zal flink veranderen en het zal mogelijk worden om je eigen skins te gebruiken. Tijdens elke game krijg je melding wie er online is en komt en je kunt met je buddy\\\'s praten, in welke game ze ook zitten.

21:00u

De eerste game is gespeeld! Ghost Recon voor de Xbox 360. Allereerst iets over de controller. Deze voelt prima aan en lijkt ietsje kleiner dan de huidige controller S. Zoals bekend zijn wit en zwart weg en zijn er twee extra schouderknoppen voor in de plaats gekomen. Op de demopods zaten de controllers wel gewoon vast, ondanks dat ze draadloos zijn. Logisch in verband met diefstal natuurlijk.

Over Ghost Recon dan nu.

De game ziet er super mooi uit, maar ziet er, vanwege het feit dat je speelt op een tv, minder scherp uit dan op filmpjes die je op internet vind. De graphics zijn wel heel duidelijk veel beter dan op de Xbox, meer polygonen, wonderschone particle effecten en andere special effects maken de game erg mooi. Het spel barst van de sfeer, zowel graphics (inslagen, kogelgaten, rook, etc) als geluid (de voice-acting maken het heel authentiek).

<\/center>

Qua gameplay is de game niet spannend, je loopt wat en je schiet wat, maar echte intense actie is er niet (of komt niet goed over door de grote drukte op X05).

21:45u

We hebben diverse foto\\\'s gemaakt van de showvloer. Het is er mogelijk om meerdere games te spelen.



Ghost Recon voor de Xbox 360



diverse sfeershots<\/center>

21:50u

De tweede game is ook al gespeeld en het het gaat om de game Test Drive Unlimited. Op het eerste gezicht ziet het er heel erg mooi uit, maar als je iets beter kijkt dan zijn de omgevingen erg kaal en is er sprake van texture pop-up. Dit betekent dat de details pas later te zien zijn, waardoor er een soort van pop-up optreedt. Ook de bomen zien er nog niet al te mooi uit. Tijdens het spelen waren er ook een aantal frame-drops te zien.

<\/center>

De auto\\\'s zien er supermooi uit en erg gedetailleerd zoals de velgen en ook het interieur van de auto\\\'s is prima in orde. Als je binnen de auto zit dan kun je de coureur zien schakelen op een realistische manier. Wanneer je van de baan afschiet dan stuiter je echt van de baan net als Gran Turismo, maar er zit geen schademodel op de auto\\\'s. Er is weinig extra verkeer op de baan, wat het spel nog iets kaler maakt naast de al kale omgeving. Kortom het ziet er allemaal erg mooi uit, maar het doet nogal kaal aan. De schaduwen zijn erg vreemd en korrelig, iets wat ook al opviel bij Ghost Recon 2.

22:15u

Tijd voor een grote naam wat betreft oorlogsgames: Call of Duty 2. Deze game is in één woord fantastisch. Het ziet er (zoals alles eigenlijk op de X05) fantastisch uit, maar CoD is qua sfeer en leveldesign ook helemaal top. Je bent als soldaat echt onderdeel van de oorlog die zich afspeelt. Overal zijn characters aan het vechten, er vliegen dogfightende vliegtuigen over en er zijn overal inslagen.

<\/center>

Het spel geeft een fantastische kick en je bent echt angstig. Van zodra je begint te spelen wil je weg uit de oorlog. De AI is enorm slim en je kan kilometers ver kijken. De game is helemaal \\\'af\\\' om het zo maar te noemen.

22:46u

Kameo: Elements of Power is ook speelbaar op de X05 en FOK!games heeft dit spel gespeeld. Er was maar één level speelbaar en dit zag er sfeervol uit. Er was veel detail te zien in de karakters en het gras en de planten zagen er erg mooi uit. De special effects waren ook erg indrukwekkend. Maar toch zag de titel er een beetje uit als een huidige Xbox titel, maar dan opgeleukt met een hoop special effects en mooie details.

<\/center>

Het spel is op het eerste gezicht niet heel duidelijk, maar dit kan ook komen omdat maar één level speelbaar is. Veel journalisten spelen maar vijf minuten, snappen er weinig van en lopen vervolgens weer weg. Dit kan ook komen omdat de besturing anders is dan normal, want met x, y, a en b kun je van karakter wisselen in plaats van meppen. De vraag is nu of de game de hype waar gaat maken, maar hierover is pas te oordelen als er meer dan één level speelbaar is.

23:01u

Ridge Racer hebben we maar heel even kunnen spelen, maar ziet er gewoon uit als een strakke racer. Een echte arcade-racer zoals bijvoorbeeld Outrun, je hoeft bijna niet te remmen om de bochten door te komen. Bij dit spel kun je gewoon instappen en wegscheuren zonder moeite en hoef je niet nauwkeurig te sturen zoals in Project Gotham Racing of in Gran Turismo. Een echte ‘no-shit’-racer.

<\/center>

Er lopen natuurlijk ook erg veel Boothbabes rond en we hebben aan hen gevraagd wat nu hun favoriete game was op de X05. Bijna elke dame vond Ridge Racer een erg leuke game, vooral omdat het erg simpel te spelen is.


NBA 06 is een titel van EA en zal bij de launch van de Xbox 360 aanwezig zijn. Dit is grafisch gezien tot nu de meest indrukwekkende titel op de X05. Het leek eerst een leuk intro-filmpje, maar het bleek gewoon in-game te zien. Het zijn bijna fotorealistische graphics en dit komt ook door het meeslepende camera-werk. Zo af en toe maakt de camera een sfeershot door de basketbal-arena en alles ziet er dan prachtig uit, van de omgeving tot de toeschouwers.

<\/center>

De mannentjes bewegen soms nog wat stuntelig, vooral als je plotseling omdraait. Maar dit is waarschijnlijk gedaan om de gameplay snel te houden, want anders moet de animatie eerst afgemaakt worden en dat geeft een langzamer gevoel. Het spel heeft niet zoveel polygonen, maar wel hele goede textures waardoor het een realistisch gevoel geeft. Het lijkt er dus op dat EA haar belofte over de next-gen titels heeft kunnen waarmaken.

23:30u

Need for Speed: Most Wanted is één van de vele racers die rond de launch uit moet komen maar is er zeker één die gaat scoren. De game heeft goed gemodelleerde auto\\\'s, een goede balans en de landschappen waar je doorheen raast zijn erg mooi. Het gevoel voor snelheid wordt versterkt door blur-effecten die je ook tegenkomt in bijvoorbeeld Burnout, al is het daar net ietsje beter uitgewerkt. Zeker als je de turbo-knop in NFS gebruikt, want die slaat als een lul op een gebakkie. Alles wordt extreem geblurred op dat moment en zelfs je achterlichten worden blurstrepen terwijl je voor je gevoel helemaal niet harder gaat.

<\/center>

De game speelt verder als een echte Need for Speed en keert terug naar het racen. Het tunen is echter wel gewoon gebleven en dat onderdeel is erg populair bij de aanwezige boothbabes die bezig zijn om auto\\\'s in allerlei kleurtjes te maken.
Tot slot is er nog een soort bullet time aanwezig in NFS:MW. Dit kun je vergelijken met de after touch uit Burnout 3 waarin je in slo-mo kan gaan racen. De omgeving vertraagd en hierdoor kun jij bijvoorbeeld makkelijker een obstakel ontwijken.

Na NFS:MW was het de beurt aan een andere grote race naam: Project Gotham Racing 3. Het vorige deel in deze serie is misschien wel het populairste race-spel ooit online en 3 moet dus veel waarmaken.

De omgevingen en gebouwen bestaan uit enorm veel polygonen (de Brooklyn Bridge bijvoorbeeld uit meer polygonen dan een compleet PGR2 level) en je bek valt letterlijk open als je ze ziet. Alleen zijn de textures wat minder dan screens doen geloven. Je ziet dit niet tijdens het racen, maar als je meekijkt met iemand en je let erop dan valt dat wel op.

Een ander puntje is dat de game niet zo heel soepel lijkt te lopen, op zo\\\'n 25 fps. Hierdoor voelt de game minder snel aan dan een NFS:MW. Qua gameplay lijkt de game erg op zijn voorganger en op Forza. Hij is veel strenger met betrekking tot stuurfoutjes bijvoorbeeld dan NFS of Ridge Racer.

<\/center>

De auto\\\'s zijn er in grote getalen en ze zijn allemaal gelicenceerd. De gigantische autokeuze die je in PGR2 en Forza had zul je hier ook hebben, en waarschijnlijk zelfs meer. Tijdens het racen kan je ook kiezen voor een in-car view waarbij je ook naar links en rechts kan kijken. Een grappige toevoeging die het racen lekker realistisch maakt.

De reflecties die je op de screens ziet zijn er in de game ook, alleen is er iets wat opvalt: ze veranderen niet. Als jij rechtdoor rijdt en je rijdt langs een boom zie je die boom niet terug in de reflectie. Pas als je van richting verandert, verandert de reflectie. Ook hier geldt, net als bij de textures, dat je het tijdens het racen waarschijnlijk alleen ziet als je er echt op let, maar het is toch iets wat jammer is.