X05 event - Live verslag

Vanavond gebeurt het, Microsoft houdt in Amsterdam het zeer exclusieve games-evenement X05, waar zij de Xbox 360 zal promoten, misschien wel nieuwe games aan zal kondigen, en waar gamesjournalisten voor het eerst eens echt aan de slag kunnen met het nieuwe apparaat. Bij zo\'n mooi feestje kan FOK!games natuurlijk niet ontbreken, dus wij reizen met onze uitnodiging van Microsoft af naar Amsterdam om het spektakel mee te maken. Vanavond zul je op FOK!games live alle nieuwtjes kunnen lezen, rechtstreeks van de X05. Dus leg een baksteen op je F5-knop en wacht samen met ons af wat voor verrassingen Microsoft voor ons in petto heeft.

Wat is X05?

X05 is het persevenement van Microsoft waar ze hun Xbox 360 eens flink in de schijnwerpers zetten. (Bijna) alle games zullen aanwezig zijn en het wordt verwacht dat er nog wel enkele worden aangekondigd. Na dit evenement zullen we pas echt een goed beeld van de games kunnen scheppen, omdat deze dan daadwerkelijk hands-on zijn getest.


De geschiedenis

Al sinds 2001 houdt Microsoft elk jaar een speciaal persevenement waar grote aankondigingen worden gedaan en veel informatie over de Xbox wordt gegeven en vanaf nu ook de Xbox 360 wordt vertoond. Helaas ging het evenement vorig jaar niet door. Dit jaar gaat X05 wel gewoon door en tijdens dit evement is de Xbox 360 aan de beurt. Het allereerste evenement, X01, werd in 2001 in Cannes gehouden om de Xbox te introduceren aan de pers. De twee jaren daarna was er respectievelijk de X02 in New York, waar o.a. Fable (toen Project Ego) en Halo 2 werden aangekondigd, en de X03 in Sevilla waar bijvoorbeeld Ninja Gaiden werd getoond aan het publiek. Deze persevenementen zijn inmiddels berucht door de grote hoeveelheden alcohol die door Microsoft aan het aanwezige journaille wordt geschonken.

Wat weten we al?

Eigenlijk nog niet zo heel veel. Wat we vandaag hoorden is dat Kameo: Elements of Power in zijn volledige versie te spelen zal zijn. Het betreft dus geen demo meer. Dit heeft George Andreas gezegd in een gesprek met ITMedia.
Gisteren hoorden we al dat EA met vijf speelbare titels op de proppen zal komen, te weten Need for Speed Most Wanted, FIFA 06: Road to FIFA World Cup, NBA Live 06, Tiger Woods PGA Tour 06 en Madden NFL 06. The Godfather, Battlefield 2: Modern Combat en Burnout Revenge worden wel getoond, maar zijn niet speelbaar. Deze laatste game zal geen directe port zijn van de current-gen versies. De graphics zullen geupgrade worden en bovendien zal er “speciale content” in zitten. Wat dit inhoudt is op het moment nog niet bekend, maar wellicht weten we vanavond meer. THQ heeft ook zijn line-up bekend gemaakt. Zij nemen The Outfit, Saint\'s Row, SpongeBob SquarePants: Lights, Camera, PANTS!, The Incredibles en Tak 3 mee naar Amsterdam. Als laatste meldt de Seattle Post-Intelligencer dat Ubisoft Splinter Cell 4 voor het eerst zal laten zien.