User van de maand maart: dagdag

Ik ervaar deze user van de maand altijd als een "vrijwillig" slachtoffer om er bij te trekken of om als lijdend voorwerp te gebruiken . Sinds ik hem heb zien posten doet hij zich graag voor alsof hij voor iets groots bestemd is, bijvoorbeeld het modschap en daar ga ik graag tegen in.
Helemaal sinds Yvonne 'm even blauw had gemaakt, daarna is het nooit meer goed gekomen met die arme jongen . Voor de rest doet hij me denken aan een oud klasgenoot. Aan zo'n persoon die op de eerste schooldag na de grote vakantie binnen komt lopen met z'n leren schooltas. Dan kijk je je medeleerlingen aan en het is in één oogopslag duidelijk.
Het nieuwe slachtoffer is binnen gelopen.


Zo beschrijft Netsplitter de user van de maand maart. Ook hij zit in KLB, volgens velen het grootste azijnpissersforum van FOK!. Dames en heren, spui helemaal onderin je gal over dit interview, FOK!, de plaatjes die bij jou niet goed laden, typfouten of miskende eer voor de user van de maand: dagdagDe woonplaats van dagdag: Zeewolde


De hooggewaardeerde titel ‘user van de maand’ komt voor de winnaar van maart als een totale verrassing.”Ik had niet verwacht dat ik user van de maand zou worden, omdat niet iedereen mij mag.” dagdag, in het dagelijks leven beter bekend als Stefano, woont in het volgens hem schitterende dorp Zeewolde. De FOK!ker is 23 jaren jong en is na de HAVO niet gaan studeren. “Na de HAVO had ik weinig zin meer in school. Ik heb nu een nachtdienstbaan als magazijnmedewerker waar ik iedereen moet commanderen.”
Stefano heeft een vriendin van 22 jaar. Helaas hebben we daar geen foto van, maar er is wel een foto beschikbaar van een ander schatje van dagdag. Deze 13-jarige schoonheid woont al flink wat jaren bij Stefano in en vermaakt zich nog steeds. De foto kan je verderop in het interview kunt bekijken.

Het begin van dagdag is niet zo spectaculair te noemen. In mei 2008 heeft hij zich geregistreerd om naar eigen zeggen een vakantiebestemming in Travel te zoeken. Dit was de trigger om toch maar een account aan te maken. Maar de nickname ‘dagdag’ is zelfs voor Stefano nog een raadsel. “Ik heb werkelijk geen idee hoe ik op deze username ben gekomen. Ik denk dat het gewoon in me op kwam.”Op FOK! hangt de user vaak rond in KLB. Na eerst een tijd meegelezen te hebben, heeft hij toch maar besloten om ook te gaan posten. “Eerst een beetje lezen en daarna kwam ik er achter dat ik maar eens mee moest gaan posten. En ik moet zeggen, dit bevalt mij goed.“De meeste mensen kennen mij van de KLB SC, waar ik veel post. Maar ik open weinig topcis meer in KLB, alleen als ik nog serieus wat te melden heb.”


Het 13-jarige schatje van dagdagHet woord ‘serieus’ moet echter met een korreltje zout genomen worden. Enkele voorbeelden van zogenaamde serieuze meldingen zijn het gemis van geld voor een Lambo, ruzie met de temperatuur, de vraag waarom ouderen zo stinken en een topic over loempia's in de stad. Laatstgenoemde topic is zo slecht bestempeld, dat hij binnen een minuut (!) door yvonne op slot is gegooid. “Ik zat laatst in mijn posthistory te kijken en het is eigenlijk allemaal behoorlijk slecht. Maar toen ik een ban van twee maanden kreeg, heb ik FOK! erg gemist en al mijn lieve vriendjes van de SC. Nu post ik alleen nog serieuze topics.” En wat is nou de reden dat Stefano in KLB rondhangt? “Ik vertel gewoon wat mij dwars zit op een dag. En het boeiende aan KLB is dat er serieus gedaan kan worden, maar tussendoor worden er ook grappige topics geplaatst.”
Er zijn vele users die het 'FOK!-lied'-topic van dagdag gelezen hebben. In de OP staat een songtekst van een nummer over de geweldige nieuws- en communitysite, geschreven door Stefano zelf. Er is volgens Stefano nog geen platenmaatschappij benaderd en er zijn ook nog geen plannen om een single uit te brengen. “FOK! moest een lied hebben, dus heb ik er eentje in een paar minuten verzonnen.” Maar er is nog hoop, zeker voor de mensen die dagdag altijd al eens willen zien en horen zingen. “Als er boven de 3000 euro wordt ingezameld door de users, zal ik hem op YouTube inzingen.” Dit voorstel houden we in ons achterhoofd voor Serious Request 2009.


Niet in het interview maar wel als foto: dagdag’s favoriete voetbalclub


Het mag geen verrassing meer zijn dat de favoriete sectie van dagdag op FOK! natuurlijk het Forum is, met als subforum de KLB. “Mijn beste herinnering is ook in de KLB: Het neerzetten van een slowchat in KLB, waardoor er lekker geluld kan worden.”
Naast goede herinneringen, heeft Stefano natuurlijk ook negatieve gedachtes aan FOK!. “Ik ben ooit eens twee maanden gebanned. Na het verzamelen van 37 notes vonden de mods het genoeg, al vond ik wel dat deze notes wat snel gegeven werden.” Tijd voor een beetje hoor en wederhoor. Volgens de beste FA van 2008, remlof, waren alle notes meer dan terecht. “Z'n notes bestaan voor 99% uit bagger en baggertopics in KLB. Dit is een kleine greep.” Ook de gewaardeerde KLB-mod Adelante slaat een boekje open. "Het zijn inmiddels 42 notes. Een overall conclusie: de notes zijn voor baggeren of voor niets toevoegende opmerkingen. Maar hé, hij gaat zich nu als voorbeeldig user gedragen, dus we wachten in spanning af."
Er zijn meer dan genoeg (kleine) rellen te vinden op FOK!. Welke rel is Stefano nog bijgebleven? “De rel van Mirre en Noorsbloed was goed vermaak, al ging het ook een beetje ver.”
Ook aan dagdag wordt de vraag voorgelegd wat hij zou doen als hij een dagje mod zou zijn. Wat zou hij doen met de speciale privélegers of wat zou hij anders doen? “Ik vind het zo wel goed eigenlijk. Ik zal dus hetzelfde doen als elke andere mod. Misschien dat het gezeur tegen de topicstarter wat minder kan.”
Tot slot wil dagdag nog een laatste ding van zijn hart:
“Ik wil nog aan de KLB SC, de modjes en de rest van de kwaliteitsusers (van KLB) melden dat ik van ze houd .”