FOK! Lijsttrekkersenquête 2006

NAAM
Bruining
VOORNAAM
Wernard
PARTIJ
Groen Vrij Internet Partij

1. Waarom bent u lijsttrekker geworden?
Omdat ik inzag dat er nu iets moet veranderen, zo niet dan glijden wij verder af naar een Big Brother society.
Meer dan 250.000 professionals letten nu al op problemen die ze zelf hebben helpen creeren.
Als de meteropnemer bij je thuis komt en op meer let dan alleen de stand van de meter dan leef je in een dictatuur!

2. Wat is uw grootste prioriteit voor de komende vier jaar?
Het op poten zetten van een internetpartij als voorbeeld voor de rest van Nederland, Europa en uiteindelijk de hele wereld.

3. Wat denkt u dat jongeren in Nederland belangrijk vinden en welke actiepunten van uw partij zijn daar specifiek op gericht?
Jongeren worden bij ons serieus genomen en mogen al vanaf 16 jaar meestemmen over de door de partij in te nemen standpunten. Het is toch ook niet meer van deze tijd dat mensen die gewend zijn op het internet en in Games in seconden te beslissen over leven of dood eens in de vier jaar als een analfabeet een kruisje mogen zetten?

4. Welke plannen heeft uw partij met betrekking tot het onderwijs in Nederland (maximaal 300 woorden)?
De partij heeft zich daar nog niet over uitgesproken, het is immers een internetpartij in opkomst.
Ik zelf heb wel ideeen omtrent onderwijs die ik de partij wil voorleggen. Ik ben van mening dat computers in de toekomst moeten worden ingeschakeld om onderwijs flexibel te maken zodat je bij wijze van spreken een onderwerp kan bestuderen om 4 uur 's-nachts en onafhankelijk van je leeftijd. Op school kan je gerichte prive info krijgen en in een gecontroleerde ambiance via een beveiligde internet verbinding tussentijdse toetsen afleggen. De computer slaat dan centraal op welke onderdelen je met succes hebt bestudeerd en welke je nog kan doen. Als je voldoende onderdelen succevol hebt bestudeerd en daarin bent geexamineerd krijg je en diploma dat hoort bij het behaalde niveau. Dat scheelt onderwijzers en leidt tot een veel hoger kennis niveau. Je kunt immers op bepaalde onderdelen op universitair niveau staan terwijl je over het algemeen een gemiddeld niveau bereikt. Het huidige klasikale onderwijs verschilt in vele opzicten niet veel zoals dat in Middeleeuwen werd geiïntroduceerd in Nederland door de monnikken.

5. Vindt u dat er strengere straffen opgelegd moeten kunnen worden in Nederland, of staat u een ander beleid inzake strafvervolging voor?
Alsmaar harder straffen is zinloos en een teken van onmacht, tenzij je terug wilt naar de dark ages?
Je ziet in het huidige systeem dat steeds meer gefocussed wordt op straffen dat dit contra productief werkt, de recidive (herhaling) is immers 80% in de tien jaar na het plegen van het strafbare feit. Wij stellen voor om mensen resocialisatie programma's aan te bieden waarbij de helft of een ander deel van de straf omgezet wordt in een voorwaardelijk met een looptijd van 10 jaar. Gaat men dan in de fout dan wordt die straf alsnog opgelegd. Voordeel is dat de mensen vrijwillig kiezen. Resocialisatie programma's kan je dan op basis van die vrijwilligheid zo zwaar en indringend maken als nodig. Het is tegenwoordig mogelijk om van een leeuw een vegetarier te maken is de achterliggende gedachte.
Ook dienen we eens op een alternatieve manier naar criminaliteit te kijken.
b.v. De helft van alle winkeldiefstallen wordt gepleegd door het eigen personeel.
Diefstal door eigen personeel vind ik moreel veel verwerpelijker als door buitenstaanders.
Ook is het veel efficienter om de relatief kleine groep personeel in een winkel te controleren dan de miljoenen voorbijgangers om de oren te slaan met poortjes, labels en boos kijkende beveiligers.
Zo zijn er nog ettelijke voorbeelden te noemen van op een andere manier naar zaken kijken.
Een fikse joint op zijn tijd kan helpen om de vaste ingeslepen gedachten patronen te doorbreken.

6. Hoe dient de Europese Unie zich volgens u verder te ontwikkelen; als een samenwerkingsverband van soevereine landen, of als een federale 'Verenigde Staten van Europa'?
Het Romeinse rijk is indertijd ten onder gegaan door de onbelemmerde instroom van vreemde volkeren ten tijde van de grote volksverhuizing.
We dienen er dus voor te waken om te snel te groot te groeien. Politici kiezen voor een alsmaar groter Europa omdat dat hun kansen verbeterd en hun status verhoogd. Als burgers dienen wij er op te staan dat we op kleine schaal baas in eigen huis blijven. Grootschaligheid leidt immers tot minder betrokkenheid en controle van burgers bij hun omgeving, leverd minder sociale kwaliteit af .
We hebben dit kunnen zien bij de schaalvergroting in onderwijs, ziekenhuizen en gemeentes.

7. Als Nederland opnieuw moet instemmen met een Europese Grondwet, bent u dan voor of tegen een referendum?
Ik ben niet voor of tegen een referendum, maar wel van mening dat een referendum maar een beperkte manier is om als burger je mening te geven. Immers de vraag is voor of tegen en dat is veel te beperkt, je kan je niet uitlaten over de inhoud, laat staan die veranderen. Wat dat betreft vind ik dat het afwijzen van de Europese grondwet moet worden gezien als een nee tegen de methode én de onmach iets over de inhoud te mogen zeggen.

8. Wat gaat uw partij doen om er voor te zorgen dat de samenleving, autochtoon én allochtoon, weer op een normale manier met elkaar gaan samenleven?
Ik weet nog steeds niet goed het verschil tusen beide woorden? Dat is iets van de reguliere maatschappij die doordrenkt is van haat, bezit, staus en geweld verheerlijkt. Ik weet wel dat in Coffeeshops alle rassen en nationaliteiten vreedzaam door elkaar lopen als enige plaatsen in deze maatschappij. Het is dan ook tekenend voor het niveau en karakter van deze maatschappij dat ze Coffeeshops en alles waar die voor staan te vuur en te zwaard willen uitroeien.
Ik ben zelf geboren in Nieuw Guinea en kijk dus altijd als een relatieve buitenstaander tegen Nederland aan. Ik weet ook dat men in de Nederlandse politiek vaak moeite heeft met ruimer te denken. Ook weet ik uit eigen ervaring dat integratie begint met het goed en accentloos spreken van de taal. Als nieuwkomers blijven vasthouden aan oude gewoontes is dat een teken dat ze zich niet gerespecteerd en gewaardeerd voelen om wie ze zijn. En dat kan ik begrijpen want in Nederland wordt je al gediscremineerd als je een joint rookt in plaats van je klem zuipt zoals de rest. Een tip; belangrijk is om met nieuwkomers van tevoren een duidelijke afspraak te maken. Een sociaal contract te laten teken waarin de rechten van vrouwen, kinderen, homo's en religie staan omschreven. Houdt je je daar later niet aan dan heb je als maatschappij iets om op terug te vallen en de mensen op an te spreken.

9. Hoe vindt u de houding van Nederland ten opzichte van de Verenigde Staten de afgelopen vier jaar geweest en vindt u dat deze moet veranderen?
Nederland loopt als een klein kind achter de USA aan. Terrorisme is een uiting van wanhoop van mensen die bijna geen enkele mogelijkkheid meer hebben om onder hun onderdrukkers uit te komen.
We dienen ons te distancieren van de leugen dat we vrede en veiligheid brengen in Afghanistan zoals het journaal verschillende malen in een enkele uitzending herhaal als een ouderwetse communistische propaganda zender. We dienen ons te distanciëren van de leugen dat we in Irak hetzelfde doen en we dienen te begrijpen dat de Joodse staat zich tegenover de Palestijnen niet van alles kan permiteren op basis van wat zij beschouwen als hun heilige boeken. Iedere grote religie kent zo zijn heilige boeken, als iedereen daarmee begint te zwaaien is het einde zoek, of moet ik zeggen komt juist in zicht?

10. Hoe wilt u de problemen op de woningmarkt oplossen (maximaal 300 woorden)?
Schaf hypotheek aftrek boven een bepaald bedrag af en gebruik die 9 miljard of zo die dat scheelt voor het stimuleren van de mogelijkheden van starters en stimuleer daarmee de bouw van goedkopere huurwoningen.

11. Kunt u aangeven waarom de wachtgeldregeling voor politici er is en wat vindt u van deze regeling?
Dat is klein geestig gezeur, als je kijkt naar wat een politicus verdient snap ik best dat vele van die mensen al bezig zijn uit te kijken naar een betere baan en politiek zien als een opstapje. Kwaliteit heeft zijn prijs!
Vier tot acht jaar in de bloei van je leven bezig zijn in de politiek is toch een behoorlijke carierre breuk. Ik vind verder dat vooral de ondersteuning van politici beter moet. M.A.W. ze hebben meer mogelijkheden en deskundige mensen nodig om instituten en bedrijven te kunnen controleren, nu moeten ze veel zelf doen wat dodelijk vermoeiend en frustrerend is. Voor ons als burger maakt dat dat onze politici op achterstand worden
gezet tegenover de ambtenarij, regenten en het netwerk van bedrijven.

12. Op welke punten zou u het politieke stelsel in Nederland willen veranderen (maximaal 300 woorden)?
Het introduceren van Internet kan zorgen voor meer interactie tussen burger en overheid. dit kan voor de grootste verandering zorgen in de 2500 jaar dat we democratie kennen. De komende 4-8 jaar zullen steeds mer van de grote partijen een of andere vorm van internet democratie moeten aanbieden.

13. Stel dat u morgen plots de president van de Verenigde Staten zou zijn. Wat zou de eerste beslissing zijn die u neemt?
De miltaire begroting jaarlijks met een vast bedrag reduceren ten gunste van sociale programma's met name naar de rest van de wereld toe. Terrorimse bestrijd je het best door mensen iets te geven dat voor hun van waarde is. Alleen wanhopige mensen die niets te verliezen hebben zijn bereid om alles te riskeren.

14. Wat is de grootste blunder of fout in uw politieke carrière tot nu toe geweest?
Dat ik er niet eerder mee begonnen ben, nu moet ik veel zaken improviseren.

15. Wat is uw ergste wetsovertreding ooit geweest?
Ik overtreedt al 35 jaar de anticannabis wetgeving met volle overtuiging

16. Heeft u wel eens (soft)drugs gebruikt en welk standpunt heeft uw partij met betrekking tot drugs?
Geniet al 36 jaar van Cannabis producten en zo lang als ik telkens het idee heb dat ik er iets positiefs uit haal en er een beter inzicht aan overhoudt ga ik daar mee door. Het verbod op welke drug dan ook houdt een ontkenning in va de werkelijkheid en is dus contra productief. Ik ben van mening dat het het beste is als we bilogische groenten eten, alleen helder water drinken, geen drugs gebruiken (allen sommige af en toe) en met de kippen op stok gaan. Maar dat is niet de realiteit. Iedere drug is zo veilig als het sociaal netwerk dat die drug omgeeft. Een bot verbod is de slechtst denkbare optie.

17. Downloadt u weleens muziek via zogenaamde peer-to-peer-netwerken en hoe staat uw partij hier tegenover?
Nee, ik luister naar internet radio, maar ik vind het wel a-sociaal om tientallen euro's te vragen voor een schijfje dat in werkelijkheid een paar euro kost. Wat dat betreft heeft de industrie misbruik volledig aan zichzelf te wijten. Mijn favoriete band The Gratefull Dead stimuleerde altijd copieren en was tot de dood van hun voorman Jerry Garcia de grootse Cash genererende band in de USA na de Stones. Het is dus schijnheilig van de industrie om te klagen over copieren terwijl je de mensen continue een poot uitdraait. Niet intrappen mensen, dat is gewoon een illusie. Maya zoals ze in de psychologie zeggen, een schijnwerkelijkheid!

18. Met welke politicus, die niet afkomstig is uit uw eigen partij, kunt u het beste opschieten en waarom?
Rouvoet, ben het vaak niet eens met de man maar hij probeert in ieder geval eerlijk en oprecht te zijn.

19. Kunt u in maximaal drie zinnen vertellen waarom we juist op uw partij moeten stemmen?
Stem op Groen Vrij! en kies voor het principe van een internetpartij als je jezelf wilt bevrijden uit de rol van stemvee, onderdrukte blower en burger die maar lijdzaam heeft te accepteren dat deze maatschappij steeds meer vervuild, vervuld raakt van geweld en overheids dwingelandij.

20. Tot slot: kende u de website FOK! (www.fok.nl) al?
Ja ik heb in mijn favorieten een appart kopje alternatieve media en daar hoort fok.nl ook bij.