FOK! Lijsttrekkersenquête 2006

NAAM
Wilders
VOORNAAM
Geert
PARTIJ
Partij voor de Vrijheid

1. Waarom bent u lijsttrekker geworden?
Ik wil mij inzetten voor een beter Nederland. In het bijzonder: lagere belastingen, een immigratiestop voor niet-westerse allochtonen en beter onderwijs.

2. Wat is uw grootste prioriteit?
Het tegengaan van de verdere islamisering van Nederland.

3. Wat denkt u dat jongeren in Nederland belangrijk vinden en welke actiepunten van uw partij zijn daar specifiek op gericht?
Jongeren hunkeren naar een fatsoenlijk Nederland. Van bijna al onze maatregelen worden ook jongeren beter. Belastingverlaging betekent bijvoorbeeld dat iedereen meer in zijn portemonnee krijgt. Ook jongeren. Maar ook betere onderwijs is investeren in jongeren en hun toekomst.

4. Welke plannen heeft uw partij met betrekking tot het onderwijs in Nederland (maximaal 300 woorden)?
De onderwijzers en leraren moeten weer centraal staan en niet de managers. Nu zijn de managers aan de macht. Dat betekent onpersoonlijke leerfabrieken en weinig direkte aandacht en contact met leerlingen. De menselijke maat met terug in het onderwijs: kleinere scholen waar kinderen weer een naam hebben en gene nummer. En meer salaris voor goed presterende onderwijzers, leraren en docenten. Ook wil ik de ambachtschool terug: jongeren die met hun handen willen werken moeten dat ook kunnen en niet verpieteren in het vmbo, dat dan ook zal kunnen worden afgeschaft. Voor wie niet horen wil moet maar voelen: dus de tuchtscholen ook graag terug. Ook belangrijk: oude schoolboeken en leermethoden moeten weg. Er zijn heel veel scholen waar nog atlassen gebruikt worden waar de DDR nog in staat.

5. Vindt u dat er strengere straffen opgelegd moeten kunnen worden in Nederland, of staat u een ander beleid inzake strafvervolging voor?
Ja, ik ben zeker de straffen zijn veel te laag. Ik ben voorstander van minimumstraffen. Op die manier kan voorkomen worden dat criminelen te makkelijk wegkomen met een lage straf. Ik ben bijvoorbeeld ook voorstander van chain gangs. Laat criminelen maar in het openbaar werk verrichten, in een mooi boevenpak. Dat schrikt meer af dan op kosten van de belastingbetaler een paar jaar achter de tralies zitten. Ik heb mijn buik vol van misdaad en de onmacht daar resoluut tegen op te treden.

6. Hoe dient de Europese Unie zich volgens u verder te ontwikkelen; als een samenwerkingsverband van soevereine landen, of als een federale 'Verenigde Staten van Europa'?
Ik ben een groot voorstander van Europese samenwerking, maar wel op het gebied van economie. Een politieke EU is niet nodig en holt de Nederlandse souevereiniteit alleen maar verder uit. Zeker geen Verenigde Staten van Europa dus. Maar de macht dicht bij huis houden - en zeker niet elk jaar miljarden naar Brussel sturen dat dan bijvoorbeeld via landbouwsubsidies vooral naar Frankrijk en Polen gaat.

7. Als Nederland opnieuw moet instemmen met een Europese Grondwet, bent u dan voor of tegen een referendum?
Wij waren een van de grootste aanjagers van de NEE-campagne. Er moet geen Europese grondwet komen. Ook niet in gewijzigde vorm. Bijvoorbeeld omdat we ons immigratiebeleid in eigen hand moeten houden. Spanje wil bijvoorbeeld heel veel mensen binnenlaten. Via Brussel kunnen ze ons dan dwingen hetzelfde te doen. Zoiets willen we niet; we willen dat Nederland zelf de baas is over wie we binnenlaten en wie niet.

8. Wat gaat uw partij doen om er voor te zorgen dat de samenleving, autochtoon én allochtoon, weer op een normale manier met elkaar gaan samenleven?
Een helder integratiebeleid begint met een duidelijk immigratiebeleid. Dus geen niet-westerse allochtonen er meer bij. Eerst zorgen dat de huidige migranten opgaan in onze maatschappij en daarna verder kijken. Immigratiebeperking is de beste integratiemaatregel.

9. Hoe vindt u de houding van Nederland ten opzichte van de Verenigde Staten de afgelopen vier jaar geweest en vindt u dat deze moet veranderen?
Amerika is de laatst overgebleven grootmacht en daar moeten we blij mee zijn. Het land komt traditioneel op voor de vrijheid. In het huidige conflict inzake het terrorisme mogen we blij zijn dat we aan dezelfde kant staan als de VS. Geen goedkoop anti-amerikanisme van mijn kant.

10. Hoe wilt u de problemen op de woningmarkt oplossen (maximaal 300 woorden)?
In een woord: bouwen. Plus: immigratie stoppen. De afgelopen decennia hebben we honderdduizenden naar Nederland gehaald. Dat heeft onze natuur en onze ruimte enorm geschaadt.

11. Kunt u aangeven waarom de wachtgeldregeling voor politici er is en wat vindt u van deze regeling?
Daar zullen wel historische redenen voor zijn. Maakt niet uit. Afschaffen. Het is niet uit te leggen dat politici riantere regelingen hebben dan normale werknemers. Politici mogen niet langer beter behandeld worden dan iedere andere werknemer in ons land. Dat betekent dat zij onder de normale sociale verzekeringsregelingen moeten vallen - geen luxe wachtgeldregelingen dus meer - en dat voor hen ook een sollicitatieplicht moet gaan gelden

12. Op welke punten zou u het politieke stelsel in Nederland willen veranderen (maximaal 300 woorden)?
In zijn essentie: de burger moet meer te vertellen krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door het bindend referendum in ye voeren.. Als er wezenlijke onderwerpen zijn, bijvoorbeeld over de euro, dan moet de burger daarover kunnen beslissen. De ramen van de achterkamertjes moeten worden opengezet. Ook zijn wij voor een rechtstreeks gekozen burgemeester en minister-president. Tenslotte zijn wij ook voor invoering van een districtenstelsel.

13. Stel dat u morgen plots de president van de Verenigde Staten zou zijn. Wat zou de eerste beslissing zijn die u neemt?
Ik zou de grootst mogelijke druk uitoefenen op Iran om er voor te zorgen dat de moella's geen atoombommen krijgen. Een nuclear Iran is een bedreiging voor de wereldvrede.

14. Wat is de grootste blunder of fout in uw politieke carrière tot nu toe geweest?
Mijn grootste blunder was ooit te denken dat er in politiek Den Haag veel mensen zouden zijn die geïnteresseerd zijn in de meningen van de mensen in het land.

15. Wat is uw ergste wetsovertreding ooit geweest?
Toen ik nog zelf kon autorijden ben ik wel eens te hard gereden. Ja zelfs, meerdere keren....

16. Heeft u wel eens (soft)drugs gebruikt en welk standpunt heeft uw partij met betrekking tot drugs?
Het verschil tussen soft-drugs en hard-drugs is bijna helemaal verdwenen. Daarom moet onze tolerantie voor soft-drugs ook maar eens verdwijnen. Te veel jongeren zijn te veel met drugsgebruik bezig en dat loop vaak verkeerd af.

17. Downloadt u weleens muziek via zogenaamde peer-to-peer-netwerken en hoe staat uw partij hier tegenover?
Ik heb als ik dit schrijf de witte oordopjes van mijn iPod in mijn oor. En ik downlaod alles betaald via itunes.

18. Met welke politicus, die niet afkomstig is uit uw eigen partij, kunt u het beste opschieten en waarom?
Ik doe altijd mij best om met iedereen goed contact te hebben. Dat je politiek van mening verschilt betekent niet dat je ook een persoonlijke vete zou moeten hebben Politieke strijd moet altijd om de inhoud gaan, op de man spelen is taboe. Ook in de politiek is fatsoen belangrijk.

19. Kunt u in maximaal drie zinnen vertellen waarom we juist op uw partij moeten stemmen?
Het wordt weer tijd om trots te kunnen zijn op Nederland.

Het wordt weer tijd om trots te kunnen zijn op Nederland.

Het wordt weer tijd om trots te kunnen zijn op Nederland.

20. Tot slot: kende u de website FOK! (www.fok.nl) al?
Soms via google kom ik daar wel eens terecht. Ik ben een enorme internet- en nieuwsjunk dus dan lees je alles. Fok is soms een tikje ondeugend, maar dat moet kunnen.