Mario Party Superstars

Mario Party Superstars speelt in op nostalgie van fans. De speelborden zijn remakes van een aantal Nintendo 64-speelborden en de minigames zijn gekozen uit alle voorgaande Mario Party-games. Het maakt het geheel tot een leuk en uitgebreid pakket dat makkelijk uren en uren gespeeld kan en gaat worden.

Mario Party Superstars Birthday Cake

De laatste paar delen, hoewel ik het er zelf niet per se mee eens ben, werd de selectie van speelborden nog wel eens bekritiseerd. Ze zouden niet voldoen aan de originele speelstijl van Mario Party of niet even leuk zijn om te spelen. Voor die criticasters heeft Nintendo nu vijf speelborden gepakt van de Nintendo 64-versies. Het zijn Yoshi's Tropical Island, Space Land, Peach's Birthday Cake, Woody Woods en Horror Land. Ook heeft Nintendo de in-game economie wat betreft coins en items aangepakt, wat de game beter doet aanvoelen.

De game bevat 100 minigames, die ook uit voorgaande games zijn gepakt en soms herontworpen. Ik kan iedereen geruststellen, want de beste minigame (Booksquirm uit Mario Party 4) zit er gewoon in. Hulde Nintendo! De minigames kun je spelen tijdens normale gameplay, maar ook via Mt. Minigames. Je kunt hier specifieke minigames spelen, gaan voor high scores, sommige minigames in endless mode spelen en meer. Vind je de minigames het leukst, dan kun je hier prima je ei kwijt. De minigames zijn gekozen uit alle voorgaande delen en dat maakt het een uitgebreid en divers feest. Het scheelt ook dat alles te doen is met traditionele controls en je geen motion of iets anders nodig hebt. Toch zijn er een aantal minigames gekozen die wel erg van elkaar weghebben en nagenoeg hetzelfde spelen. Niet veel, maar wellicht had hier toch beter gekozen kunnen worden voor nog wat andere minigames.

Mario Party Superstars Minigame

De mooiste, en verrassend genoeg beste, toevoeging aan Mario Party Superstars is de online modus. Deze werd eerder dit jaar ook toegevoegd aan Super Mario Party, maar is nu dus vanaf dag één beschikbaar in Superstars. Het verrassende is hoe uitgebreid en goed functionerend Nintendo online heeft gemaakt. Je kunt uiteraard met vrienden spelen, maar ook met willekeurige andere spelers. Verliest een speler de connectie, dan wordt deze overgenomen door een CPU. Het verrassende is het feit dat een speler weer kan reconnecten en verder kan spelen waar de CPU is gebleven. Een feature die ik niet van Nintendo had verwacht. En dat het online werkt, vrijwel lagloos. Het enige jammere is dat je niet met twee spelers op één console online kan en het aan kan vullen met randoms.

De aankleding van Mario Party Superstars verdient ook lof. De kleuren spatten van je scherm, de stickers die je gebruikt voor communicatie zijn tof, de details en levendige animaties zijn puur Nintendo en het geheel roept, zoals ik eerder al zei, nostalgie op voor spelers van de oudere versies. Het is gewoon een game waar je blij van wordt, ook al kost het je misschien een vriendschap of twee. Het enige echte nadeel aan de game vind ik dat sommige minigames niet goed gebalanceerd zijn of niet even leuk. Aan de andere kant is dat ook smaak en kan het toevoegen aan de chaos van de game. Maar toch, sommige games waarin je bijvoorbeeld langer wacht dan daadwerkelijk speelt, hadden van mij anders gemogen.

Mario Party Superstars is Mario Party op zijn best. Als er één is die je wil spelen, dan kan dit hem zomaar zijn. Er is in ieder geval genoeg lol te beleven, zoals we dat van de serie gewend zijn.