ZUK Z1, een Chinaphone van Lenovo

7. Batterij

 

De Z1 heeft een 4100mAh accu, dus je zou een flinke accuduur mogen verwachten. En samen met de vele power instellingen in CyanogenOS is dit dan ook zo. Een hele dag op één acculading is totaal geen probleem voor de Z1. Na het van de lader halen om 6:30 in de ochtend zat ik nog op ruim 20% om 22:00 ‘s avonds. Volgens Cyanogen is het zelfs mogelijk met nog iets meer optimalisatie 2 dagen op een lading te halen maar vooralsnog is dat wat te optimistisch.

Maar voor het zware gebruik is het goed om te weten dat zelfs met bluetooth, wifi en data aan je niet constant met een powerbank hoeft te lopen. Helaas zit er nog een bug in het batterij-overzicht waardoor hier geen screenshots van zijn. Het gaat dan ook nog om een preview-verse van het besturingssysteem dus dit zal met de releaseversie aan het eind van de maand naar alle waarschijnlijkheid opgelost zijn.

De Z1 ondersteunt Quickcharge, en met zijn 2A oplader zit de Z1 dan ook in no-time weer vol. Mocht je toch een powerbank willen aanschaffen, neem er dan een met ondersteuning voor Qualcomm quick-charge.