De Nieuwe Wildernis

Een Nederlandse natuurdocumentaire in de stijl van BBC-klassiekers als Planet Earth: is er een idealer kerstcadeau dan dit? De makers van De Nieuwe Wildernis hopen natuurlijk dat de dvd net zo'n hit onder de kerstboom wordt als in de bioscopen afgelopen najaar.

In deze film hebben de makers alle seizoenen in de Oostvaardersplassen onder de loep weten te brengen. Met werkelijk schitterende beelden zien we hoe de vossen, konikpaarden en strontvliegen overleven in dit uitgestrekte natuurgebied. En het is een groot gebied. 60 vierkante kilometer natuurgebied, midden in ons drukbevolkte kikkerland. Geef hierbij een schitterende soundtrack en een subtiele, doch verhelderende voice-over (met de stem van Harry Piekema, van de Albert Heijn) en je hebt een documentaire die steeds weer doet verbazen.

Nieuwe wildernis cover dvd

De transfer naar dvd is perfect gedaan. De beeldkwaliteit is scherp, ook voor een dvd. De film is in 16:9 op de dvd geplaatst. Hier is niks op aan te merken. Het geluid in Dolby Digital 5.1 beschikbaar. Op de hoes wordt ook een 2.0 track vermeld, maar deze is niet aanwezig. Wie zal daar ook naar willen luisteren? Deze voldoet prima, je wilt niet van je stoel geblazen worden bij deze documentaire. Er zijn geen moeilijke menu's op deze dvd, enkel de filmposter volstaat. Er is hier wel de optie om ondertiteling toe te voegen bij de film.

De nieuwe wildernis screen 1
Als extra is een tweede disc toegevoegd aan deze set. Hierop staat de making-of toegevoegd. Deze duurt net iets langer dan een uur en is zeer uitgebreid. Bijna alle aspecten van het filmen komen aan bod, en we krijgen een interessant kijkje in de keuken. De energie die in deze film is gestopt is verbluffend, zoals nachtelijke boottochtjes om maar niet gezien te worden door bepaalde dieren. We zien echter ook dat het niet altijd gelijk goed ging. De tweede disc biedt verder geen extra's, enkel de making-of.

De set wordt geleverd in een doos met een mooie slip-cover, die de set net dat beetje meer elan geeft. Een perfect cadeau voor onder de kerstboom dus.