The Romantics

Galt Niederhoffer heeft van haar boek The Romantics zelf een romantisch drama gemaakt met dezelfde titel. De plot van het boek was flinterdun maar toch een poging tot verfilmen waard. Helaas is de schrijfster, die voor het eerst regisseerde, er niet in geslaagd het verhaal beter te maken op beeld. Zelfs niet met Katie Holmes en Anna Paquin aan boord.

Filmposter The Romantics

Beide actrices zijn hinderlijk misgecast als de vroeger angstige Laura (Katie Holmes) en Lila (Anna Paquin), een meisje dat met een gouden paplepel is grootgebracht.

Toen de meiden kamergenotes waren op Yale, wilde Lila niets liever dan verkering met Laura’s vriend, Tom (Josh Duhamel). Nu, een aantal jaar later, trouwt Lila met hem op het landgoed van haar ouders in Maine. Laura zegt tegen haar vrienden Tripler (Malin Akerman), Jake (Adam Brody), Pete (Jeremy Strong) en Weesie (Rebecca Lawrence) dat het goed met haar gaat maar uiteraard voelt ze zich miserabel. Ze moet toezien hoe haar ware liefde trouwt met een andere vrouw en tot overmaat van ramp is ze ook nog eens het eerste bruidsmeisje.

In de loop van het weekend, verdwijnt Tom ineens en dus broedt Laura op een plannetje. De andere vrienden flirten en feesten met elkaar. Omdat ze het in hun studententijd ook al niet zo nauw namen met de etiquette rondom relaties, noemt de vriendengroep zich (ook wel) The Romantics. Ondertussen maak je kennis met de rest van Lila’s gezin; bemoeizuchtige moeder Augusta (Candice Bergen), getroebleerde broer Chip (Elijah Wood) en haar nieuwsgierige zus Minnow (Dianna Agron).

Cast The Romantics 

De motieven van Tom om Laura’s liefde op te geven worden je niet duidelijk, waarschijnlijk is het Lila’s geld. Erger nog, Holmes en Duhamel hebben totaal geen chemie samen. Deze chemie had de film moeten dragen maar dat is mislukt. Het is sowieso raar om Holmes als bang vogeltje te zien, want voor Paquin hoeft ze absoluut geen vrees te hebben. Zij krijgt het gewoon niet voor elkaar de perfecte rivale neer te zetten.

Peter Travers van Rolling Stone zei over Katie Holmes in deze film “Ze doet te hard haar best om te bewijzen dat ze ook nog actrice is naast het zijn van Mrs. Tom Cruise.” En dat is helemaal waar.

Het enige extraatje dat op deze dvd staat is de trailer van The Romantics.