CD: Explosive Cartuning 27

De eerste cd begint met een hele rare overgang tussen het eerste en het tweede nummer, het lijkt alsof de inspiratie om de twee nummers aan elkaar te mixen na het het eerste nummer al op lijkt te zijn. Het nummer wordt in schokken afgemaakt en met een traag deuntje wordt het tweede nummer ingezet. Het is gelukkig een trend die niet doorzet op de rest van de cd.

Op de eerste schijf staan een aantal aardige nummers van bekende en onbekende artiesten. Dat een samenwerking tussen Brennanheart en Wildstylez tot een goede plaat (Lose my Mind) zou leiden was wel te voorspellen, maar dat de onbekende Guns for Hire met het nummer The Cycle ook een dijk van een plaat neerzet was onverwacht, maar zeer zeker positief. Ook Zany en andere grote namen als Alpha²Crypsis en Zatox zijn op de eerste cd te vinden. Het mixen is echter nog steeds niet van hoge kwaliteit, dus de nummers an sich zijn prima te beluisteren, de overgangen zijn af en toe echter dramatisch.

Het tweede album ligt eigenlijk in het verlengde van het eerste. Prima artiesten afgewisseld met zwakke tot belachelijk slechte overgangen. Het is echt zonde dat er niet langer de tijd voor is genomen om de nummers in elkaar te mixen, het doet veel nummers namelijk echt tekort. Wat wel goed is gedaan is het feit dat niet alle grote artiesten op cd 1 zijn geknikkerd en dat er dan in feite niets meer overblijft voor het tweede schijfje. Ook op cd nummer 2 staan grote artiesten als TNT, Fronliner en Luna. Laatstgenoemde heeft trouwens ook een zeer sterke plaat afgeleverd samen met E-Force, die Evolved heet.

Al met al is het geen perfect album, er staan enkele mindere nummers op en de mixkwaliteiten van de dienstdoende dj laten meerdere malen te wensen over. Tegenover deze punten staan artiesten als Ran-D en Wildstylez die het album met hun nummers tot een hoger niveau tillen en die het album iets extra's geven.