CD: Shakira - Shakira

Met de opvolger van Sale El Sol uit 2010 heeft Shakira alweer haar tiende studioalbum uitgebracht. Op het nieuwe album staat onder andere de hit Can't remember to forget you samen met de Barbadiaanse zangeres Rihanna. Het nummer staat al in 39 landen in de top 10.

Wat opvalt aan het album is dat Shakira geen bepaalde richting op is gegaan met het album. Het heeft veel verschillende invloeden en brengt veel verschillende stijlen bij elkaar. Zo is uiteraard de hit met Rihanna op het album te vinden, maar ook de veel rustigere nummers Empire en You don't care about me. Opvallend genoeg stoort het niet, ondanks de grote verschillen tussen de nummers staat het album als een geheel.

Op het album zijn, zoals gebruikelijk bij Shakira, enkele Spaanse nummers opgenomen. Hierbij springt direct Nunca me acuerdo de Olvidarte eruitHet is de Spaanstalige versie van het duet met Rihanna, dit keer zonder Rihanna zelf erbij. De Spaanse tekst en de manier waarop Shak het nummer in haar eentje brengt, zorgen voor een verrassende versie van de hit. 

Het nieuwe album van Shakira is, als je van haar eerdere muziek houdt, een zeer prettige opvolger van haar eerdere albums. Ze heeft op het album verschillende stijlen tot een groot geheel weten te krijgen dat een plezier is om naar te luisteren. Enige nadeel aan het album is dat er geen beeldmateriaal op te vinden is van de zangeres, dat zou een aangename toevoeging zijn geweest.