Gadget: Icarus Go

Conclusie

Al met al is de Icarus Go een basic ereader die een zeer goede leeservaring geeft en zeer gebruiksvriendelijk is, zeker binnen zijn prijsklasse. Het beeld is helder doch zacht, en rustig voor je ogen. Je kunt met gemak uren wegkruipen op de bank met je Go zonder dat je er vermoeide ogen van krijgt. Het leest en voelt echt als een echt boek. Voor werkgerelateerde documenten valt de Go helaas af, daarvoor is de zoomfunctie te beperkt en bewerkelijk. Ik ben na het uitproberen van een aantal rapporten snel afgehaakt, maar Powerpoints in pdf-formaat gaan wel erg fijn, omdat de landscapefunctie snel en goed is. Gekeken naar het gebruikersgemak scoort de Go ook goed. Alles werd heel snel duidelijk, het kan eigenlijk niet mis gaan. 

De fotofunctionaliteit van de Go is goed, maar verwacht geen wonderen. Het is immers een zwart-witscherm en geen full color. Muziek kunnen luisteren tijdens het lezen van je e-boek is een voor mij een groot genot. Een grote bonus dus op de ‘Go’, zolang je de Go niet wil behandelen als een mp3-speler, want dat is het niet. De geluidskwaliteit valt alles mee, en volume is eenvoudig aan te passen.

De Icarus Go heeft geen WiFi en geen touchscreen. Mocht je hier echt niet zonder kunnen en je bent bereid meer geld uit te geven, dan is zijn broertje de Icarus Sense een prima alternatief. Wanneer je echter een betaalbare ereader zoekt die je (lees)kwaliteit voor je geld geeft zonder extra poespas, dan is de Icarus Go zeker een goede keuze. De extra’s (foto- en muziekfunctionaliteit) zijn een leuke bijkomstigheid, zolang je maar in gedachten houdt dat de Icarus Go een ereader is, en geen multimedia-apparaat.

De Icarus Go is onder andere te verkrijgen bij ereaderstore, bol.com, Free Record Shop, Totalereaders en E-readerweb.

Hieronder is nog een korte impressievideo van de Icarus Go te zien.