UEFA Champions League 2006-2007

De graphics zijn voor een PC game onder de maat. Niet alleen ziet de game er achterhaald uit, hij draait op sommige momenten ook nog eens slecht. Met de normale game zal bijna geen enkele PC problemen, maar zodra er een speciale animatie op het scherm komt kakt de performance in. Voor dit soort close-ups van juichende dan wel ruzie zoekende spelers is EA Sports duidelijk te enthousiast te werk gegaan met de pot vaseline, want alles wordt ontzettend wazig behalve dan het lelijke eendje dat ruzie zoekt. Dit moet zogenaamd een \\\"depth of field\\\" effect voorstellen, maar het lijkt er eerder op alsof ze de slechte graphics proberen te verbergen in de close-ups. Jammer maar helaas, dat lukt niet en het blijft opvallen dat de game er in close up zeer slecht uitziet. Ook in normale voetbalmodus valt de game niet op in mooiheid, ook al doen de graphics wel gewoon hun werk. Wat dit betreft zou EA Sports wel eens mogen beginnen met het gebruiken van de Xbox 360 engine voor de PC versie van zijn voetbalgames. Ook het publiek is weer ouderwets plat en lelijk, maar gelukkig is de standaardcamera zo gekozen dat het publiek bijna nooit in beeld komt. Komt het wel in beeld dan brengt dit meteen flashbacks naar 1998 met zich mee.

<\/center>
Het geluid is gewoon goed, de commentatoren praten gelukkig niet teveel, ook al vallen ze zoals altijd wel veel in herhaling. De muziek is wel anders dan bij de FIFA games, dit keer niet een soundtrack vol met hiphop remixes, maar veelal muziek gebaseerd rondom de bekende tune van de Champion League, of anders andere wat rustigere nummers.

Zoals helaas wel vaker werkt ook in deze multiplatform game het menu niet altijd even soepel. Met een gamepad is het makkelijk navigeren door de menu’s heen, met een muis is dit een stuk lastiger. Het lijkt wel alsof het menu een beetje ongevoelig is voor de muis. Daarnaast blijft het ook irritant dat er telkens een melding komt met het feit dat de veranderingen zijn opgeslagen. Kijk, dat ze waarschuwen voor het overschrijven van je savegame: ok. Dat ze gaan melden dat de verandering goed is gegaan en dat je dan nog eens op OK moet klikken is overbodig. Dit is een kleine frustratie, maar als je de game wat vaker speelt één die wel mee gaat spelen.

<\/center>