FANATEC.heäd$h0t Controller

Als gamer wil je wel wat meer dan een simpel Trustmuisje. Daarom brengt Fanatec de \'FANATEC.heäd$h0t Controller\' (ja zo heet hij echt) uit: een muis voor de gamer die nét wat meer wat wil investeren. Daarnaast hebben ze geprobeerd de pimp-factor op te voeren door ook te letten op het uiterlijk van het spul.

Het pakket zal ongeveer zestig euro kosten en bevat de volgende onderdelen:
2000 dpi HI-RES Laser Sensor
Een muis waarvan de grootte aangepast kan worden
Een muismat met ingebouwde USB 2.0 hub inclusief hippe lichtboog
Drivers om macro\'s mee te maken, en waarmee je de kleuren van je hippe lichtboog en muis in kunt stellen
Koffertje om alles mee te kunnen nemen naar LAN-party\'s/competities.

De muis werkt erg precies, dat mag ook wel met 2000 dpi. Dpi staat voor \'dots per inch\'en geeft aan hoe precies je met een muis kunt mikken. Ter vergelijking: een normale muis heeft er ongeveer 400, maar ze zijn ook te vinden in 800 en 1600 dpi-uitvoeringen. Met de 2000 dpi begeeft de Headshot zich dus in de hoogste regionen. Als je met deze muis mis schiet kun je dus alleen nog maar jezelf de schuld geven. Op de muis zitten naast de gebruikelijke linker/rechter en muiswielknoppen nog vier extra knoppen. Hier kunnen met behulp van macro\'s allerlei knoppen/toetsencombinaties achter gehangen worden. In games kan dit erg van pas komen, door bijvoorbeeld een bepaalde serie aanvallen aan een knopje toe te wijzen. Met één druk kan deze serie vervolgens uitgevoerd worden. Er wordt wel gewaarschuwd om hiermee op te passen, met een macro bestaande uit een obscure knoppencombinatie kan bijvoorbeeld ook je registry vertieft worden. Oppassen dat je kleine nerdbroertje geen matige grappen met je muis uithaalt dus.



Bij normale muizen worden twee of drie vingers gebruikt, de duim en de pink liggen ernaast. Dit kan na een tijdje vrij vervelend worden aangezien je deze over de muismat of de tafel \'meesleept\' tijdens het muizen. Bij Fanatec hebben ze geprobeerd daar iets aan te doen en hun oplossing bestaat uit twee vleugeltjes aan de zijkant van de muis, waarop je je vingers kunt laten rusten. Dit werkt op zich prima. Mocht je hand te groot zijn om deze op de vleugeltjes te laten rusten dan zijn deze in grootte aanpasbaar. Hoe dat werkt? Met een muntje zijn de vleugeltjes los te schroeven en dan kunnen ze naar believen aangepast worden. Hoewel ikzelf vrij grote handen heb staat mijn muis toch nog steeds op de kleinste stand. Als ik hem iets groter maak krijg ik al snel last van RSI-tintelingen. Het is dus nog maar de vraag of er veel gebruikers zijn die daadwerkelijk van deze mogelijkheid gebruik zullen maken. Overigens zorgen de vleugeltjes er door hun ergonomische vorm wel voor dat de muis alleen geschikt is voor rechtshandigen.