Tiger Woods PGA Tour 06

Iedereen die wel eens golf speelt weet wat een onwijs leuke en rustgevende sport het is. Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer de echte golfbaan op om birdies, pars en bogeys te slaan, het plezier dat golfen heet kan namelijk gewoon op je favoriete spelcomputer beleefd worden. EA brengt immers jaarlijks een Tiger Woods game uit, waarmee je keer op keer weer helemaal los kunt gaan op de fairway. Mocht de gedachte in je opkomen dat het jaarlijks uitbrengen van een titel niet ten goede komt aan de frisheid en originaliteit van een game, dan geef ik je gelijk. Immers, uit ervaring is gebleken dat bepaalde gameseries ons ieder jaar hetzelfde kunstje flikken. Gelukkig biedt Tiger Woods PGA Tour 06 wel degelijk vernieuwing. Zo heeft deze versie een nog realistischer slagsysteem, en zit het tjokvol speelmodi, waarbij je tegen sommige zelfs U zegt.



Voordat ik dieper in ga op al deze modes van het spel, is het misschien niet verkeerd om even uit te leggen hoe er nou precies gegolft wordt in dit nieuwe Tiger Woods spel. Ten eerste kan je bij iedere slag bepalen met welk soort golfclub (dat stokje om mee te slaan, geen sociëteit van mensen) je wilt slaan. Het is echter geen verplichting, het spel kiest namelijk zelf al een golfclub voor je uit die hij het meest geschikt acht voor de slag in kwestie. Meestal heeft hij het bij het juiste eind, mocht je een beetje eigenwijs zijn, dan ben je vrij om zelf een andere club te kiezen. Als je eenmaal de juiste club in je handen hebt wordt het tijd om die bal eens je agressieve kant te laten zien. Hier komt dan eindelijk dit ingenieuze slagsysteem om de hoek kijken. Bij de slag gebruik je beide analoge stuurknuppeltjes. Met de linker beweeg je de golfclub, door het pookje naar je toe te halen zwaai je met je club naar achter, door hem vervolgens naar voren te duwen zal je ook met de club naar voren zwaaien. Dag bal. Je kunt echter nóg een stukje nauwkeuriger slaan, dit doe je door met je rechterpookje aan te geven waar je de bal wilt raken. Als je de bal laag raakt zal hij hoger gaan dan wanneer je de bal hoog raakt, maar ook minder ver. Je zult dus altijd goed moeten uitkienen waar je de bal nou het beste kunt raken. Indien dit allemaal snel en vloeiend gaat, dan zal je bal extra ver gaan, inclusief filmische blur effecten.
Zoals iedereen (hopelijk) wel weet is het bij golf de bedoeling om de bal in \'het gat\' te krijgen, deze put staat in een gebied dat de green heet. Als je de bal eenmaal veilig op de green hebt geslagen is het dus de bedoeling om hem te putten. Tijdens het putten zie je door middel van aflopende streepjes hoe het landschap golft. Zo kun je aardig goed inschatten in hoeverre je je slag bij moet stellen om hem toch te kunnen putten.


Aan het begin zal dit systeem nog niet meevallen, zeker als je nog nooit een Tiger Woods game gespeeld hebt. Toch zul je na een niet al te lange tijd je goede draai hebben gevonden op de golfbaan. Dit is dan ook het perfecte moment om eindelijk eens met een van de speelmodi te beginnen.