Tiger Woods PGA Tour 06

Ik heb nog zelden zo een uitgebreide golfgame gezien als deze. Aan het begin zul je zelfs zoveel modes voor je neus krijgen dat je niet meer weet waar je het zoeken moet. Uiteraard zijn er de standaard modes die we al uit andere golfgames kennen: achttien holes afwerken, multiplayer, een seizoen spelen, door ringen slaan. Bekende kost, té bekende kost, eigenlijk. Gelukkig was EA daar ook al achter gekomen, en heeft een uiterst vernieuwende mode toegevoegd: de Rivals mode.
Voordat je aan deze mode begint moet je eerst je eigen golfer maken. Als je denkt dat de \\\'Create a skater\\\' mogelijkheid van Tony Hawk\\\'s Underground uitgebreid is, dan kijk je hier zeker je ogen uit. Naast het hele lichaam en de aankleding van je personage, kun je zelfs de stem en de manier van slaan helemaal naar je eigen smaak zetten. Je bent al gauw een half uur bezig met het creëren van je golfer, dit is een zeer vermakelijk karweitje.

<\/center>

Eenmaal klaar met je creatie kun je eindelijk aan de Rivals Mode beginnen. De achterliggende gedachte van deze mode is dat je samen met Tiger door vijf verschillende tijdsperiodes in de golfwereld reist. Iedere periode heeft zijn eigen clubhuis, dat dient als een interactief menu. Vanuit je clubhuis kun je golfers (zowel fantasie als echt bestaande) uitdagen voor een potje golf. Dat is echter nog niet alles! Het kenmerkende van de Rivals Mode is namelijk het feit dat er ontzettend veel kleine opdrachtjes zijn die je steeds moet voltooien. En je raadt het al: deze opdrachten kunnen in het clubhuis worden aangenomen. De opdrachten variëren van het zo ver mogelijk slaan van de bal, tot het putten vanaf een afstand, tot het goed weghalen van de bal uit benarde posities zoals een bunker. Zeker naarmate het spel vordert worden het spannende uitdagingen. Het is een verademing om niet langer steeds courses van achttien holes af moet werken, maar gewoon wat korte opdrachtjes moet doen. Naast dit alles kun je in het clubhuis ook je gewonnen trofeeën bekijken en nieuwe kleding aanschaffen van je verdiende geld.

Iedere tijdsperiode heeft een eigen sfeer die duidelijk naar voren komt. Dit merk je niet alleen aan je clubhuis, maar ook aan de golfers. Iedere tijdsperiode wordt afgesloten met een potje golf tegen de beste golfer uit die tijd, waarna je met Tiger weer naar een volgende periode gaat. Zeker voor de echte golf fanaat zal iedere periode een feest van herkenning zijn. Het verslaan van alle tegenstanders en het voltooien van alle opdrachten houdt je zeker wel een tijdje zoet. Helaas zijn er de onvermijdelijke momenten dat het allemaal wat saai wordt. Want hoe vernieuwend de opdrachten ook zijn, het is en blijft golf.

<\/center>
Voor al deze momenten kun je de online mode eens proberen. Je dient hiervoor eerst een account aan te maken bij EA. Je hebt hierbij de keuze om twee euro te betalen, óf ESPN met je adresgegevens aan de haal te laten gaan om dat voor hun doeleinden te laten gebruiken. Aan jou de keus. Zelf vond ik beide opties een beetje cru.
Eenmaal online kun je mensen uitdagen om golf mee te spelen. Helaas is dit hele online gebeuren niet je van het. Ten eerste is het alles behalve druk op de servers. Ten tweede zijn de mensen díe er zijn niet in voor een potje golf, ten derde heeft het online golfen nogal eens last van lag. Jammer, want met wat meer mensen en wat minder lag zou het heel leuk kunnen worden.