Boek: Beter dan ooit: Behandel zelf je rug

Het boek Behandel zelf je rug is een beschrijving van de McKenzie-methode, zoals deze is beschreven door Robin McKenzie, een "Physical Therapist" uit Nieuw-Zeeland. De methode ontstond toevallig toen een patiënt op een voor hem nog niet ingestelde behandeltafel lag. De pijn bij de patiënt werd minder, wat een zeer goed teken was. Geïnteresseerd door het verschijnsel onderzocht Robin McKenzie dit en was zo in staat een effectieve methode te ontwikkelen. In het begin keek men nogal sceptisch tegen zijn methodes aan, maar intussen is de methode alom geaccepteerd en zijn er veel therapeuten, ook in Nederland, die deze behandelmethode uitoefenen.

behandel zelf je rug

Het boek geeft na een korte inleiding wat meer inzicht over de rug en de fabeltjes die om rugpijn heen bestaan en wat goed zou zijn. Daarna wordt beschreven hoe de pijn vaak veroorzaakt wordt, namelijk doordat de discus tussen de rugwervels wordt verplaatst. Hoe langer de verschuiving plaatsvindt, hoe erger de pijn zal zijn. Dit wordt meestal veroorzaakt door een verkeerde houding, maar kan ook komen door bijvoorbeeld opgelopen letsel. Aan de hand van een checklist kan worden gekeken wat je het beste kunt doen, om vervolgens de oefeningen te volgen om de problemen op te lossen of te verlichten. Daarbij wordt uiteraard geadviseerd om de officiële McKenzie-producten als de nekrol te bestellen bij de geautoriseerde importeur. Gelukkig komen de opbrengsten ten goede van het verdere onderzoek.

Het boek zelf geeft een duidelijke en heldere kijk over hoe je de eventuele pijn in je onderrug zelf kunt verminderen of kunt voorkomen. De tekst is niet te zwaar wat betreft medische termen, dus de leesbaarheid blijft behouden. Zowel de uitleg als de oefeningen zijn goed leesbaar, iets wat je overigens ook mag verwachten van een boek voor zelfbehandeling. Naast de uitgave voor de rug is er overigens ook een uitgave over de zelfbehandeling van je nek. Heb je vaak last van je rug en doe je veel zittend werk, of til je vaak verkeerd, dan is dit boek zeker aan te raden om eens goed door te nemen.


Uitgever: Knoop Trading ISBN: 978-90-810 549-3-5 Pagina's: 103
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!