DVD: Pirates of the Caribbean

Bij het aanschaffen van deze DVD-box krijg je in totaal drie DVD's.
De kwaliteit en beoordeling van de eerste 2 schijfjes in deze box kun je nalezen in de review over de vorige release. Je hebt een box in je handen waar alle informatie over de Pirates zo ongeveer wel te vinden is.

Met zijn 60 minuten extra informatie was deze disc voor mij als groot fan van de film en een liefhebber van de verschillende acteurs in deze film dus zeker een musthave. Een film die naar mijn mening in geen enkele collectie misstaat.

De eerste indruk van de DVD toen hij mijn Playstation ingleed, was ietwat bedrukt. Een Lost Disc zou naar mijn mening wat meer van je scherm af moeten springen. Het simpele menu bevat echter wel tot de verbeelding sprekende titels.Je krijgt een hele berg informatie in de bekende "making of" style die we allemaal wel kennen van verschillende DVD's en TV-programma's.
Het geheel kijkt lekker weg en de negen verschillende menuopties zijn op een leuke manier aan elkaar gekoppeld. Door het allemaal achter elkaar te kijken begin je een extra feel voor de film te krijgen en ben je zowaar geneigd de attractie in Disney World nog eens extra te gaan bekijken.

De grote hoeveelheid informatie die je krijgt over de training van het aapje, de motivatie van de acteurs, de achtergronden van de set zijn leuk om te kijken. Daarnaast nog de achtergrondinformatie over het verhaal en de eerdergenoemde attractierit in Disney World, zijn bij elkaar nog geen reden om voor deze box te gaan als je besluit de film aan je collectie toe te voegen. De Lost Disc is leuk, maar voegt naar mijn mening iets te weinig toe aan de film zelf.

Het idee achter de Lost Disc, een concept waar zeer zeker potentie in zit, is iets te beperkt uitgevoerd. In de 60 minuten informatie is er eigenlijk geen enkel ogenblik geweest dat er voor mij onbekende dingen langskwamen. Het is voornamelijk informatie die je al had of een uitvoering die je wel verwachtte.

Mijn waardering voor de Lost Disc editie is dan ook dat het voor een liefhebber van de film leuk is om te hebben, maar het is echter geen reden om de plaatselijke DVD-boer plat te bellen om te reserveren.

Waardering: Redelijk


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!